Misko
|
|
« Odpoveď #105 kedy: 20. Február , 2010, 12:32:39 » |
|
ja si tiez myslim, ze ked sa niekto odda technike hry viac ako emociam tak to moze s hranim rovno zabalit
Ale preco by mal. Ved niekoho to naplna a maximalne bavi, ze sa moze predvadzat, co vsetko vie v takom kratkom case nalozit na hmatnik gitary. ked si hram uplne nezavislo od nejakych rusivych vplyvov napr. v obyvacke na gauci len tak zahram to takmer k dokonalosti, ale hned ako to idem nahravat a sadnem pred mic robim chybu za chybou a nahravam to 2 tyzdne a aj tak ta nahravka skonci s nejakou tou chybou. proste sa viac sustredujem na techniku na ukor citenia, aby som nespravil chybu a to je asi to, co by som nemal pri nahravani robit. ale jednoducho to neviem...ma niekto recept ako sa s tym vysporiadat? No ved normalna vec. Ked nieco realtime hras, tak sa sustredis na hru a kopa chyb ujde tvojej pozornosti. Nahravaniu tie tvoje chyby neujdu. A nechapem tej poslednej vete. Ved ked sa treba sustredit na techniku, tak to su vsetko rychle veci, kde nejake citenie moc nema ani kde byt. A pri "pomalych" sa na tu techniku sustredit predsa netreba. Som dal nezmysel?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Doldy
Hosť
|
|
« Odpoveď #106 kedy: 22. Február , 2010, 08:28:49 » |
|
Ved ked sa treba sustredit na techniku, tak to su vsetko rychle veci, kde nejake citenie moc nema ani kde byt. A pri "pomalych" sa na tu techniku sustredit predsa netreba. Som dal nezmysel? tak to si teda dal brácho...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
buro
|
|
« Odpoveď #107 kedy: 28. Február , 2010, 12:34:21 » |
|
NO tak som si prebehol vseliajke guitar lessons na youtube ,tykajuce sa hlavnej pravej ruky a vsimol som si jednu vec - kazdy drzi trsatko inym sposobom nez ja Takze mozno aj preto pri hrani na koncertoch sa mi trsatko smyka, otaca a pod ked sa co i len trochu spotim. POvedal som si ze si postupne prejdem vvsetky zakladne cviky tykajuce sa "zladenia" pravej a lavej ruky, technik a pod a vyseriem sa na ucenie nejakých sól zo skladieb a pod... snaď to bude mat lepsi efekt Akurat by som chcel od vás radu ,resp vyjadrenie vášho názoru na držanie trsátka : mám si k tomu sadnúť a makať na tom aby som si zvykol na "nove drzanie" (trsatko medzi hranou článku a palcom) alebo mam cvicit tak ako som hral doteraz a na tom drzani trsatka az tak nezalezi ? Trsatka pouzivam hlavne Dunlop Jazz III a uchytene ho mam medzi palcom a ukazovakom -avšak nie "bokom" článku ,ale bližšie k vnútornej strane...
|
|
« Posledná zmena: 28. Február , 2010, 12:35:37 od buro »
|
Zaznamenané
|
Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #108 kedy: 28. Február , 2010, 12:49:20 » |
|
videl som uz vela vynikajucich gitaristov s velmi divnym drzanim ci ruk alebo brnkatka... z toho som si usudil, ze kvalita hry primarne o tom asi nebude...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
fataljoe
|
|
« Odpoveď #109 kedy: 28. Február , 2010, 12:55:43 » |
|
NO tak som si prebehol vseliajke guitar lessons na youtube ,tykajuce sa hlavnej pravej ruky a vsimol som si jednu vec - kazdy drzi trsatko inym sposobom nez ja Takze mozno aj preto pri hrani na koncertoch sa mi trsatko smyka, otaca a pod ked sa co i len trochu spotim. POvedal som si ze si postupne prejdem vvsetky zakladne cviky tykajuce sa "zladenia" pravej a lavej ruky, technik a pod a vyseriem sa na ucenie nejakých sól zo skladieb a pod... snaď to bude mat lepsi efekt Akurat by som chcel od vás radu ,resp vyjadrenie vášho názoru na držanie trsátka : mám si k tomu sadnúť a makať na tom aby som si zvykol na "nove drzanie" (trsatko medzi hranou článku a palcom) alebo mam cvicit tak ako som hral doteraz a na tom drzani trsatka az tak nezalezi ? Trsatka pouzivam hlavne Dunlop Jazz III a uchytene ho mam medzi palcom a ukazovakom -avšak nie "bokom" článku ,ale bližšie k vnútornej strane... myslim ze MABatio v jednom zo svojich Speed kills videi hovoril o tom, ze zaklad je vediet izolovat klby na prstoch a cely pohyb presunut na zapestie ..to ako uz trsatko drzis je uplne jedno ..Taky Marty Friedman drzi trsatko ako postihnuty a nevadi to..
|
|
|
Zaznamenané
|
Not everyone likes METAL.... FUCK THEM!!!!
|
|
|
buro
|
|
« Odpoveď #110 kedy: 28. Február , 2010, 12:56:53 » |
|
videl som uz vela vynikajucich gitaristov s velmi divnym drzanim ci ruk alebo brnkatka... z toho som si usudil, ze kvalita hry primarne o tom asi nebude...
To hej ... ide mi ale skor o to ze napr pri mojom drzani namaham nie zapästie ,ale celu ruku. Nedokazem tak hybat len zapästim... a taketo drzanie mi je pohodlnejsie pri vyhrani tonov na jednotlivych strunach , avsak neviem si na to zvyknut pri hrani zlozitejsich riffov
|
|
|
Zaznamenané
|
Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
|
|
|
fataljoe
|
|
« Odpoveď #111 kedy: 28. Február , 2010, 13:00:06 » |
|
To hej ... ide mi ale skor o to ze napr pri mojom drzani namaham nie zapästie ,ale celu ruku. Nedokazem tak hybat len zapästim... a taketo drzanie mi je pohodlnejsie pri vyhrani tonov na jednotlivych strunach , avsak neviem si na to zvyknut pri hrani zlozitejsich riffov
aj to ti bude stacit ..ale pri zvysovani rychlosti ta to bude len limitovat ..cim menej pohybu tym lepsie
|
|
|
Zaznamenané
|
Not everyone likes METAL.... FUCK THEM!!!!
|
|
|
buro
|
|
« Odpoveď #112 kedy: 28. Február , 2010, 13:02:12 » |
|
aj to ti bude stacit ..ale pri zvysovani rychlosti ta to bude len limitovat ..cim menej pohybu tym lepsie Ved to ze pri mojom drzani som nedokazal hrat rychlo a aj ked hej tak ma ruka dost bovlela ,kedze som nehral iba zapästim- aj ked soms a o to velmi pokusla. Pri tomto novom drzani som pri rovnakej rychlosti uvolneni a zda s ami to byt lahsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #113 kedy: 28. Február , 2010, 13:28:11 » |
|
buro.. podla mojho nazoru (ktory som si vytvoril pred rokmi po zasahu Peta Luhu), idehlavne o zbaveni sa zlozvykov.. ak ti tvoje uchopenie brnkatka brani hrat zapastim, skus si na tom zamakat.. odmena je sladka.. ziadne krce, vacsia rychlost.. jo.. a hlavne cvic aj od hora aj od dola :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
buro
|
|
« Odpoveď #114 kedy: 28. Február , 2010, 13:31:14 » |
|
buro.. podla mojho nazoru (ktory som si vytvoril pred rokmi po zasahu Peta Luhu), idehlavne o zbaveni sa zlozvykov.. ak ti tvoje uchopenie brnkatka brani hrat zapastim, skus si na tom zamakat.. odmena je sladka.. ziadne krce, vacsia rychlost.. jo.. a hlavne cvic aj od hora aj od dola :D
Aj odhora aj oddola cvicim , len tie zlozvyky su sviňa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brano_
náhodný pocestný
Príspevkov: 90
Gibson, negibson, Jolana je Jolana. :)
|
|
« Odpoveď #115 kedy: 28. Február , 2010, 13:36:30 » |
|
Ja prave tiez bojujem s tymto problemom. Zmenil som sposob drzania trsatka na a´la videa a ucitel a niektore veci sa mi hraju lepsie, ale niektore zas nejdu vobec. Uvidime co to povie casom. Zatial to iste co hovoris, jednak neviem rozumne hrat tak sweep picking a jednak sa mi zvykne pootocit pri hrani a stoji to za prd potom. NO tak som si prebehol vseliajke guitar lessons na youtube ,tykajuce sa hlavnej pravej ruky a vsimol som si jednu vec - kazdy drzi trsatko inym sposobom nez ja Takze mozno aj preto pri hrani na koncertoch sa mi trsatko smyka, otaca a pod ked sa co i len trochu spotim. POvedal som si ze si postupne prejdem vvsetky zakladne cviky tykajuce sa "zladenia" pravej a lavej ruky, technik a pod a vyseriem sa na ucenie nejakých sól zo skladieb a pod... snaď to bude mat lepsi efekt Akurat by som chcel od vás radu ,resp vyjadrenie vášho názoru na držanie trsátka : mám si k tomu sadnúť a makať na tom aby som si zvykol na "nove drzanie" (trsatko medzi hranou článku a palcom) alebo mam cvicit tak ako som hral doteraz a na tom drzani trsatka az tak nezalezi ? Trsatka pouzivam hlavne Dunlop Jazz III a uchytene ho mam medzi palcom a ukazovakom -avšak nie "bokom" článku ,ale bližšie k vnútornej strane...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #116 kedy: 28. Február , 2010, 13:40:27 » |
|
jedno spravne drzanie trsa neexistuje, treba sa len naucit poriadne alternate zapastim a prerazat struny .. kazdy ma inu ruku, inak mu narastla, inu dlzku koncatiny, ked stoji ruku ma inak polozenu na kobyle/tremole, pokial mas v nej ton tak je to v poriadku..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #117 kedy: 28. Február , 2010, 13:59:33 » |
|
ano. kazdy ma inu ruku.. a hlavne.. neverim, ze ktorykolvek z "velkych: gitaristov pozna len jeden sposob drzania trsatka.. ja pri roznych technikach rozne trso drzim..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #118 kedy: 28. Február , 2010, 14:02:24 » |
|
ano. kazdy ma inu ruku.. a hlavne.. neverim, ze ktorykolvek z "velkych: gitaristov pozna len jeden sposob drzania trsatka.. ja pri roznych technikach rozne trso drzim..
presne tak.. aj semi ho drzi inak.. ma vcelku silny stisk, to aj krvny obeh zastavuje
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #119 kedy: 28. Február , 2010, 14:09:17 » |
|
semi ja jedne z najvacsich poprednych stiskov :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|