Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 16:33:42
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: rozdiel medzi "INSERT" a "SEND"  (Prečítané 9619 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #30 kedy: 05. Marec , 2010, 14:27:59 »

prave ze ide o slovickarenie...ten pojem "bus" mi tam chybal, to je vlastne ten "send"? (pre tych co ma maju za blbeho - lexike rozumiem, myslim funkciou...). na nejaky send som v PT nenarazil, ale s busmi uz som uz robil

bus, to je laicky povedane to zariadenie, ktore ti robi ten efekt, napr. reverb. Cize do nejakeho BUSu zapojis nejaky pocet stop (signalov). A kazda ta stopa (signal) moze byt ovplyvnena tym busom (efektom) rozne. To si nastavis v prislusnej stope. A to je ten SEND. Napr. 1. stopu nechas ovplyvnit efektom na 20%, druhu na 50%...
pre rastisa: nezamontoval som tam to, ze sa ten ovplyvneny signal primiessava k cistemu....aby nemal z toho gulas.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 05. Marec , 2010, 14:32:09 »

tym sa zase zmiast nenechaj. pomenovanie bus ako zbernica sa sice pouziva, ale nie v kazdom SW sa to tak vola. v niektorych hej a aj sa to pouziva na spolocne send efekty, ale zase v inych SW sa to zase riesi inac. v beznej terminologii sa hovori o efekte na sende, nie o buse s efektom, takze toho by som sa drzal. bus (zbernica) sa totiz pouziva vseobecne, aj ked sme sa bavili o grupach (podskupinach), netyka sa len efektov na sende...

co konkretne vlastne riesis, ze to tu takto rozoberame ?

moznosti aplikovania viac ako 3 pluginov na audio track, lebo viac sa mi neda (necitas pozorne... Je to frajer
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #32 kedy: 05. Marec , 2010, 14:34:44 »

.....ci pána......rasti o koľko rokov si zostarol pri tom vysvetľovaní  Huh!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
opossum
stály hosť

« Odpoveď #33 kedy: 05. Marec , 2010, 14:36:52 »

moznosti aplikovania viac ako 3 pluginov na audio track, lebo viac sa mi neda (necitas pozorne... Je to frajer

no tusim, pokial sa pamatam, tak ti rastis doporucil, pouzivat radsej ten BUS ako INSERT, ak je to mozne (ak je k tomu vhodny efekt)...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #34 kedy: 05. Marec , 2010, 14:38:27 »

bus, to je laicky povedane to zariadenie, ktore ti robi ten efekt, napr. reverb. Cize do nejakeho BUSu zapojis nejaky pocet stop (signalov). A kazda ta stopa (signal) moze byt ovplyvnena tym busom (efektom) rozne. To si nastavis v prislusnej stope. A to je ten SEND. Napr. 1. stopu nechas ovplyvnit efektom na 20%, druhu na 50%...
pre rastisa: nezamontoval som tam to, ze sa ten ovplyvneny signal primiessava k cistemu....aby nemal z toho gulas.

BUS nerobi efekt. BUS je zbernica, do ktorej mozes zviest viacej kompletnych signalov za ucelom napriklad vytvorenia podskupiny (vsetky tieto signaly chces dalej ovladat a regulovat spolocne akoby uz zmixovane). alebo mozes do BUSu (cize zbernice) zviest viacej SENDov z jednotlivych stop, za ucelom spolocneho pridavania efektu k tymto signalom, ktore si ale stale idu aj svojou povodnou cestou mimo zbernice. mozno som pedant, ale ak sa melu pojmy krizom cez seba, tak z toho clovek akurat este vaicej zkokotieva a unika mu princip samotny...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 05. Marec , 2010, 14:38:56 »

.....ci pána......rasti o koľko rokov si zostarol pri tom vysvetľovaní  Huh!  Bavím sa skvele

praveze mladnem, preto to mam tak rad :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 05. Marec , 2010, 14:43:40 »

uz bolo vsetko napisane. mozes si vytvorit podkupinu, do nej poslat signal zo stopy a tam este nejake efekty nahadzat. je to trochu blbost, lebo inak tu podskupinu nepotrebujes, ale je to sposob, jak ojebat obmedzenie softu.

alebo mozes napriklad reverb dat ako send, vysvetlene to tu bolo a vysomarit sa v Tvojom SW sa musis uz sam, ja si z PT uz takmer nic nepamatam takto nadialku... ale cosi sa mi mari, ze musis vytvorit BUS, na neho zavesit efekt, na tom efekte nastavit "mix" na maximum (cize "wet") a na stope najst send a na nom nastavit, ze nech ide na ten vytvoreny bus s efektom. nejak tak zhruba...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #37 kedy: 05. Marec , 2010, 14:45:27 »

BUS nerobi efekt. BUS je zbernica, do ktorej mozes zviest viacej kompletnych signalov za ucelom napriklad vytvorenia podskupiny (vsetky tieto signaly chces dalej ovladat a regulovat spolocne akoby uz zmixovane). alebo mozes do BUSu (cize zbernice) zviest viacej SENDov z jednotlivych stop, za ucelom spolocneho pridavania efektu k tymto signalom, ktore si ale stale idu aj svojou povodnou cestou mimo zbernice. mozno som pedant, ale ak sa melu pojmy krizom cez seba, tak z toho clovek akurat este vaicej zkokotieva a unika mu princip samotny...

ja som mu to vysvetlil tak, ako to vidno napr. v Sonare alebo Cool Edite. Do BUSu si mozem navesat efekty...cize tym som myslel, ze mu BUS robi efekty. Ako je to v skutocnosti, to neviem :)
inak, najlepsie by bolo sem dat obrazok, ked uz chces , aby to bolo celkom koser
« Posledná zmena: 05. Marec , 2010, 14:47:59 od opossum » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 05. Marec , 2010, 14:47:13 »

nech ide na ten bus  
 č. 110 do Lamača    Bavím sa skvele
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #39 kedy: 05. Marec , 2010, 14:49:25 »

ja idem zhanat ten ladiaci kluc  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 05. Marec , 2010, 14:50:39 »

ja som mu to vysvetlil tak, ako to vidno napr. v Sonare alebo Cool Edite. Do BUSu si mozem navesat efekty...

to je to, co som pisal o terminologii nespravnej. Cubase napriklad rozlisuje Group track a FX track - tak sa to tam vola, oba su defacto zbernice, cize BUSy. Vegas pouziva nazov BUS iba na grupy. efekty na send sa tam zapajaju este inac cez nieco co sa vola ale uplne inac atd...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 05. Marec , 2010, 14:55:09 »

to je to, co som pisal o terminologii nespravnej. Cubase napriklad rozlisuje Group track a FX track - tak sa to tam vola, oba su defacto zbernice, cize BUSy. Vegas pouziva nazov BUS iba na grupy. efekty na send sa tam zapajaju este inac cez nieco co sa vola ale uplne inac atd...

tym sa to ale este viac zamota...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 05. Marec , 2010, 14:58:48 »

tym sa to ale este viac zamota...

preto treba vediet, co je co a nelipnut na terminologii z jedneho konkretneho softu  Na zdravie!
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 05. Marec , 2010, 15:09:18 »

no nic, od dneska radsej nahravam v nero wave editor... 
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #44 kedy: 05. Marec , 2010, 15:13:58 »

Takže insertom ovplyvňujem konkrétnu stopu, v ktorej dám plugin do insertu a ak dám plugin do sendu môžem ho použiť na ľubovoľný počet stop?  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.