Hephaisto
náhodný pocestný
Príspevkov: 104
|
|
« kedy: 21. Marec , 2010, 01:01:52 » |
|
Používam Roland Cube 30X s ESP-Ltd EC200QM... A keď vypečiem kompo cez +-60% (bez použitia Power squeezer) tak to chytá nepríjemnú spätnú väzbu. Keď použijem power squeezer alebo hrám cez sluchatká, tak tam žiadnú spätnú väzbu nepočuť, nikdy... keď stlmím struny rukou, tak väzba zmizne, no akonáhle dám ruku preč, spätná väzba sa vráti...
Nejaké nápady prečo to môže robiť?
Dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 21. Marec , 2010, 09:44:02 » |
|
niektore komba su na to s niektorymi gitarami v niektorych priestoroch nachylnejsie.. kedze ti to robi len ked pustis ruku zo strun tak asi najskor silny vstupny signal to bude, prehuleny gain alebo nieco take..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2010, 10:39:21 » |
|
nauc sa s tou spatnou vazbou pracovat.. natacat sa s gitarou, vyuzivat ju v hre.. a hlavne stahovat potenciometer/volume
samozrejme prehnane skreslenie len ulahcuje nastup vazby.
na niektorych podiach ani nie je mozne jej zabranit.. ber to ako dobru skolu..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2010, 11:09:04 » |
|
Stava sa, ze nezmizne ani ked chytis struny. Vtedy je to uz nezdrave a neda sa s tym pracovat, ako vravia chalani.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2010, 11:19:56 » |
|
je to harmonic, microphonic alebo acoustic feedback? je rozdiel. Ak piska ako flauta snimace za to mozu.
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
Hephaisto
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2010, 11:35:58 » |
|
je to harmonic, microphonic alebo acoustic feedback? je rozdiel. Ak piska ako flauta snimace za to mozu. A ako rozoznám harmonickú, mikrofónickú alebo akustickú spätnú väzbu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2010, 12:42:48 » |
|
A ako rozoznám harmonickú, mikrofónickú alebo akustickú spätnú väzbu?
Piska to furt ked nehras? daj gain na maximum, aj volume na LTD. ak piska mas mikrofonicke snimace.
|
|
« Posledná zmena: 21. Marec , 2010, 12:44:54 od jaywalker »
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
Sunrise Madden
pravidelný návštevník
Príspevkov: 167
rock on
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 21. Marec , 2010, 13:20:49 » |
|
mne to robilo,aj furt robi ked mam kobmo silno ...tiez okolo tych 60 %....a je to snimacmi...ale tak ked mas esp ltd ec200qm tak to je v klude si myslim...ja mam oproti tomu vacsi shit :D
|
|
« Posledná zmena: 21. Marec , 2010, 13:21:53 od Sunrise Madden »
|
Zaznamenané
|
Yamaha Erg 121 - Orange Crush 15 - Line6 Spider II 150
|
|
|
Hephaisto
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 21. Marec , 2010, 14:22:40 » |
|
Piska to furt ked nehras? daj gain na maximum, aj volume na LTD. ak piska mas mikrofonicke snimace. Dal som gain a volume na gitare naplno, a pískalo to, furt. Ako sa to dá "opraviť"?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. Marec , 2010, 14:52:28 » |
|
Dal som gain a volume na gitare naplno, a pískalo to, furt. Ako sa to dá "opraviť"?
Potting, waxing - voskovanie ci ako sa to povie po slovaksky....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. Marec , 2010, 14:54:01 » |
|
robí to aj keď si otočený chrbtom ku aparátu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hephaisto
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 12. Apríl , 2010, 21:15:01 » |
|
Inač, som sa dozvedel, že mikrofónické snímače sú vtedy, keď chytajú zvuk okolia, nie spätnú väzbu... Tento týždeň pôjdem skúsiť u kamaráta či to je gitarou, alebo má kombo nejakú poruchu a či nebude pred to stačiť dať noisegate...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 13. Apríl , 2010, 09:27:08 » |
|
Inač, som sa dozvedel, že mikrofónické snímače sú vtedy, keď chytajú zvuk okolia, nie spätnú väzbu......
vsak to je jedno z druhym. su mikrofonicke, a preto aj nachylne na nechcenu spatnu vazbu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625
muck :-*
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 13. Apríl , 2010, 16:36:01 » |
|
uz sa tu riesilo niekedy napiskavanie snimacov ... ak je to neprijemne napiskavanie , teoreticky mas lacne snimace skus ich zaliat voskom rastis o tom spravil pekny clanok len ho nevem najst,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hephaisto
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 13. Apríl , 2010, 17:32:49 » |
|
Ja by som sa do toho zailiatia aj pustil, ale problém je v tom, že mám ešte 2.5 roka na ňu bezplatnú záruku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|