proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 23. November , 2011, 10:35:14 » |
|
Inak co sa tyka toho zosnimania Proghoper, vsimam si to uz davno, ale davas prednost vdialenym mikrofonom od ampu, ako kontakt mikrofonom pred reprom. Proste 70te roky Ano, mne zas inak pride prave ak je hned nacapeny na ampe, ze to zneje vsetko skoro rovnako, tensie a hnusne vyskovo. Asi je najlepsie skombinovat aj aj nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 23. November , 2011, 10:53:05 » |
|
zalezi od stylu. 99% tych popici, tucnych zvukov sa v kapelovom mixe strati a tie hnusne tenke vyskove, kde je mic na stred repraku sadnu ako rit na serbel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 23. November , 2011, 11:03:34 » |
|
zalezi od stylu. 99% tych popici, tucnych zvukov sa v kapelovom mixe strati a tie hnusne tenke vyskove, kde je mic na stred repraku sadnu ako rit na serbel
Tazko takto jednoznacne povedat, tam mas tolko faktorov...
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 23. November , 2011, 11:08:47 » |
|
moje najoblubenejsie video s Guildom: najma ten krkovy snimac od 6:50
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 23. November , 2011, 11:11:41 » |
|
Super zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 23. November , 2011, 11:22:48 » |
|
Ano, mne zas inak pride prave ak je hned nacapeny na ampe, ze to zneje vsetko skoro rovnako, tensie a hnusne vyskovo.
Ten zvuk je odlisny, presne ako zvuk na nahravkach. Nie vsade sa hodi rovnaky sound a rovnake snimanie. Pri kontakte robi zvuk hlavne reprak a mikrofon plus jeho pozicia, pri priestorovom snimani naopak miestonost a aparat ako celok. Asi je najlepsie skombinovat aj aj nie? Jasne, kombinacia je super do standartnej hudby. Do metalu je idealny kontakt.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 23. November , 2011, 11:32:37 » |
|
Inak co sa tyka toho zosnimania Proghoper, vsimam si to uz davno, ale davas prednost vdialenym mikrofonom od ampu, ako kontakt mikrofonom pred reprom. Proste 70te roky jj toto je klasika - na tuto temu sa s progacom hadam pravidelne typujem ze najobjemnejsie nahravky by vznikli v leteckom hangare.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 23. November , 2011, 22:17:04 » |
|
... typujem ze najobjemnejsie nahravky by vznikli v leteckom hangare.
samozrejme. kopce na basovych frekvenciach z odrazov od podlahy a stien az Ti zalahuje v usiach - to je presne to najtucnejsie na gitarovom zvuku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 23. November , 2011, 23:23:01 » |
|
Ten zvuk je odlisny, presne ako zvuk na nahravkach. Nie vsade sa hodi rovnaky sound a rovnake snimanie. Pri kontakte robi zvuk hlavne reprak a mikrofon plus jeho pozicia, pri priestorovom snimani naopak miestonost a aparat ako celok. Jasne, kombinacia je super do standartnej hudby. Do metalu je idealny kontakt. inak toto ma zaujímalo vždy, kombinuje sa trebars klasika sm57 s dákym kondenzátorom v priestore? Či môže byť kludne aj 57/58? reku vždy som čítal že priestorový má byť kondenzátor, či to nejak otepluje zvuk alebo čo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 23. November , 2011, 23:28:45 » |
|
inak toto ma zaujímalo vždy, kombinuje sa trebars klasika sm57 s dákym kondenzátorom v priestore? Či môže byť kludne aj 57/58? reku vždy som čítal že priestorový má byť kondenzátor, či to nejak otepluje zvuk alebo čo
Jasne, ze kondenzator. Na ambient.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 24. November , 2011, 00:47:16 » |
|
inak toto ma zaujímalo vždy, kombinuje sa trebars klasika sm57 s dákym kondenzátorom v priestore? Či môže byť kludne aj 57/58? reku vždy som čítal že priestorový má byť kondenzátor, či to nejak otepluje zvuk alebo čo
Ambient iny ako 1" kondenzator som este pouzivat nevidel. Je to klasika ku dynamickemu mikrofonu tesne pri repraku. Niekedy pouzivam pri repru aj kondik aj dynamiku a potom jeden/dva ambientne kondiky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 25. November , 2011, 12:35:58 » |
|
moje najoblubenejsie video s Guildom:
ty vole, toto je ťažká popičofka... nerobia sa teraz nejaké podobne gitary v prijatelnej cenovej relacii?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 25. November , 2011, 13:11:57 » |
|
ty vole, toto je ťažká popičofka... nerobia sa teraz nejaké podobne gitary v prijatelnej cenovej relacii?
ono je to tusim dute vo vnutri. tak by som strelil ze podobne moze hrat sucasny gibson s P90 a dutinami. ale len velmi podobne, nakolko tento vintage guild aristocrat P90 ide okolo 4000dolarov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 25. November , 2011, 13:17:12 » |
|
ak som to pochopil tak je to ako lubovka v klasickej veľkosti bežného LP bez F otvorov, čiže nie vyfrezovane dutiny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 25. November , 2011, 13:23:14 » |
|
ak som to pochopil tak je to ako lubovka v klasickej veľkosti bežného LP bez F otvorov, čiže nie vyfrezovane dutiny
ano, presne. len najst cenovo dostupnu podobnu gitaru je dost obtiazne. tusim epiphone robi kopie BB Kingovej Lucille, kt je tiez lubovka bez "f" otvorov. len to je uz ES tvar.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|