Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 20:39:02
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Predmet podnikatelskej cinnosti  (Prečítané 7052 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Doldy
Hosť
« kedy: 23. Apríl , 2010, 07:39:48 »

ahojte umelci. predpokladam, ze na tomto fore su urcite aj hudobnici, ktori sa tym zivia, teda maju zalozenu zivnost. ako by sa mal v zivnosti formulovat takyto predmet podnikania? dik
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #1 kedy: 23. Apríl , 2010, 07:43:59 »

Keby som mal byt velmi vtipny tak poviem Kopirovacie sluzby. Inak by som skor uvazoval o slobodnom povolani ako o SZCO. Nemusis platit odvody do SocPo a mozes ist na pausalne vydavky.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 23. Apríl , 2010, 07:44:50 »

Keby som mal byt velmi vtipny tak poviem Kopirovacie sluzby. Inak by som skor uvazoval o slobodnom povolani ako o SZCO. Nemusis platit odvody do SocPo a mozes ist na pausalne vydavky.

Asi tak. Zivnost tu moc zmysel nema.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #3 kedy: 23. Apríl , 2010, 07:45:03 »

nemozes si zalozit zivnost ako hudobnik, lebo takyto druh zivnosti nenajdes medzi zivnostami, vola sa to tzv. slobodne povolanie, tam spadaju vselijake tie umelecke smery ako hudobnik, basnik, spisovatel atd
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Doldy
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 23. Apríl , 2010, 07:51:41 »

no dobre. len mal by to byt akysi dielci predmet podnikania v popri viacerych v ramci zivnosti, ide len o tom aby to bolo proste formalne osetrene ze ked niekde zahras za peniaze...to slobodne povolanie - to je normalne nejaka uradna forma podnikania, treba na to papier alebo iba proste zahras na dohodu o vykonani prace alebo ako?
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 23. Apríl , 2010, 08:02:28 »

je to normalna forma podnikania, potrebujes k tomu DIC, aby si mohol tomuto statu platit dane  Bavím sa skvele..ved sa chod spytat priamo tam, oni su tam za to plateni a inak vacsinou iba slopu kavu cely den, vivat byrokracia  Bavím sa skvele
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #6 kedy: 23. Apríl , 2010, 08:43:29 »

Mam slovensky zivnost (som cudzinec) a je to peklo, uplne komunisticke peach o' vini. Musel som mat 'Hudobna produkcia' na svoj zivnost - co je haluz - som profesionalny hudobnik, a chcem to tak ako to je.

To znamena ze ked prelozim ten zivnost pre musicians union vo VB, mam problem, lebo nie som zapisany ako hudobnik, nemam pravo na nic, mam problemy s tantiemami - mechanicke a autorske, nemozem sa poistit medzinarodne, musim platit dvojty dan atd atd. To je absurdne.

Robil som cirkusy na urade, ze co to je za sprostost, ale to su stary commies, sa neda. "Ste na slovensku pan 'hudobnik' takto to je...."..... ano, ale vy ste v Europske unie uz, a takto to nie je, naucte sa uz konecne..... atd..atd...
 Treba tlacit aby konecne pochopili ze sa patri tam profesia HUDOBNIK, ale neexistuje realny musicians union na slovensko, tak to tazko.
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 23. Apríl , 2010, 08:53:29 »

Mam slovensky zivnost (som cudzinec) a je to peklo, uplne komunisticke peach o' vini. Musel som mat 'Hudobna produkcia' na svoj zivnost - co je haluz - som profesionalny hudobnik, a chcem to tak ako to je.

To znamena ze ked prelozim ten zivnost pre musicians union vo VB, mam problem, lebo nie som zapisany ako hudobnik, nemam pravo na nic, mam problemy s tantiemami - mechanicke a autorske, nemozem sa poistit medzinarodne, musim platit dvojty dan atd atd. To je absurdne.

Robil som cirkusy na urade, ze co to je za sprostost, ale to su stary commies, sa neda. "Ste na slovensku pan 'hudobnik' takto to je...."..... ano, ale vy ste v Europske unie uz, a takto to nie je, naucte sa uz konecne..... atd..atd...
 Treba tlacit aby konecne pochopili ze sa patri tam profesia HUDOBNIK, ale neexistuje realny musicians union na slovensko, tak to tazko.

V istom zmysle Ta obdivujem, ze si tu a ze to tu vydrzis inak. Bavím sa skvele Nemyslim to samozrejme v zlom, len som sa tak zamyslel, ze ako sa tu asi musi v tomto bordelistane citit cudzinec.  Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #8 kedy: 23. Apríl , 2010, 08:58:49 »

A preco nemas slobodne povolanie Hudobnik? Ja by som zase nechcel platit dane, co idu do ciernej diery a platim.

Predpokladam toto je blbost, kedze tak ako s vacsinou europskych krajin mame dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia.

My sme v EU, takze nase zakony su v sulade. Ak sa Ti nechce luskat nase zakonodarstvo, tak si zaplat danoveho poradcu alebo dobru uctovnicku.

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
zakky
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:03:57 »

gb su tiez v EU  a jazdia naopak, nemaju euro a maju ine zastrcky  Bavím sa skvele
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:09:13 »

welcome to slovakia  Zdravíčko  Bavím sa skvele
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:12:47 »

welcome to slovakia  Zdravíčko  Bavím sa skvele

ale aspon su tu pekne dievcata  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:13:49 »

ale aspon su tu pekne dievcata  Bavím sa skvele

No aspon nejaka vyhoda.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #13 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:14:27 »

....neviem prečo platíš dane z príjmov tu a prečo ich nepriznávaš UK.....ale asi viem....tí s ktorými spolupracuješ je jednoduchšie ak máš SK živnosť.....lebo nepoznajú ako by to fungovalo s UK živnosťou.....

....."Jaywalker"......toto nie je o comies.....ale rovnaké problémy sme mali mi v UK......máte tam neskutočnú byrokraciu a aj na úrad je úrad a úradné poverenie overuje ešte iný úrad a ten úrad ešte ďalší úrad  Bavím sa skvele .....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #14 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:16:20 »

Ja by som bol velmy rad keby to bolo blbost...
 To su zakladne veci, ak chces robit v zahranicii ako ucitel napriklad, musis byt registrovany ako ucitel aspon niekde. Ale ak mas trvaly pobyt v krajine kde neexistuje povolenie 'ucitel' si v riti.

Slovensky system este VOBEC nie je v sulade s EU, kazdy si mysli ze musi byt tym ze slovensko je v EU, ale sorry. Je to process, nie vsetky zakony mozu byt normalizovany hned, ten process trva 12 rokov - krok za krokom. Preto vidime pripady vsade kde slovaci prehraju v bruseli kvoli tomu ze este stale platia stary zakony na slovensku, lebo este nie su v sulade s EU. Do firmy dostaneme tisic listov kazdy tyzden o tom, manzelka vriesi pripade kazdy den, trochu sa vyzname. Ja osobne prelozim nove zakony kazdy den co uz davno mali byt v sulade s EU a este nie su.

Musis mat dokazy ze si normalny profi hudobnik tam kde mas trvaleho pobytu, ak chces byt registrovany v MU, a to ako ak mas na zivnost 'slobodny umelec' alebo 'hudobna produkcia'?

skus tam ist sam sa pytat preco nie mozes byt tym co si - odpoved je jasne - lebo este nememe definiciu 'hudobnik' registrovany podla Zakon o znalcov v znení zákona č 93/2006 Z. z. blah blah blah.....

Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.