Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 20:46:59
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Predmet podnikatelskej cinnosti  (Prečítané 7067 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #15 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:24:34 »

....neviem prečo platíš dane z príjmov tu a prečo ich nepriznávaš UK.....ale asi viem....tí s ktorými spolupracuješ je jednoduchšie ak máš SK živnosť.....lebo nepoznajú ako by to fungovalo s UK živnosťou.....

Presne. Zakony na slovensku umoznuju to, ze maju splatnost do 30 dni napriklad, v anglicku maju splatnosti podla to ako sa rozhodnem ja. To je moja 'firma', to su moje podmienky. Uz davno som zistil ze slovenske klienty nie maju cashflow, a zbytocne budem poslat upomienky a pokuty, hlavne ked chcem dalej spolupracovat s nimi.

Ja mam aj aj - britsky a slovensky, a musim povedat ze sa vobec neda porovnat Sk zivnost s Britskym trade license. (ako hudobnik aspon).
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #16 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:30:41 »

Presne. Zakony na slovensku umoznuju to, ze maju splatnost do 30 dni napriklad, v anglicku maju splatnosti podla to ako sa rozhodnem ja. To je moja 'firma', to su moje podmienky. Uz davno som zistil ze slovenske klienty nie maju cashflow, a zbytocne budem poslat upomienky a pokuty, hlavne ked chcem dalej spolupracovat s nimi.

Ja mam aj aj - britsky a slovensky, a musim povedat ze sa vobec neda porovnat Sk zivnost s Britskym trade license. (ako hudobnik aspon).

ale nechapem, ako mozes mat na slovensku zivnost na nieco taketo, lebo medzi zivnostami nic taketo nie je, ani hudobnik, ani gitarista, ani nic..mas normalne zivnostensky list? a co tam mas potom napisane, aky druh zivnosti? :)
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #17 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:36:44 »

....."Zakky" podľa SK máš asi len možnosť hudobný producent......tak sa zaregistroval tak.....v UK podľa toho čo píše "Jaywalker" voľný hudobník.....a "Jay" zákon nepredpisuje splatnosť 30 dní, zákon predpisuje, že Ťa musia v dohodnutom termíne vyplatiť......to že sa tak nedeje a vynutiteľnosť práva je nulové a že to vyzerá ako divoký východ je pravda.....buď rád že nie si v Ukrajine  Bavím sa skvele alebo ďalej.....
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2010, 09:38:05 od garde » Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #18 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:39:23 »

ale nechapem, ako mozes mat na slovensku zivnost na nieco taketo, lebo medzi zivnostami nic taketo nie je, ani hudobnik, ani gitarista, ani nic..mas normalne zivnostensky list? a co tam mas potom napisane, aky druh zivnosti? :)

No, tam je ten pes zapekeny.

Hudobna produkcia existuje, a este event organisation.

Zakky - hovorim o sluzbach podla zakon o znalcov, nie bezne veci.

u je extract z moje slovensky zivnost - to co ma kazdy zivnostnik/hudobnik:

Organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí

Deň vzniku oprávnenia: 3. 11. 2004

Technické služby súvisiace s produkciou video záznamov alebo hudobných záznamov

Sprostredkovateľská činnosť v rozsahu voľnej živnosti

A britsky:
Activities pertaining to the composition, performance and recording of music (genre non-stipulative) - Profesional musician
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2010, 09:44:17 od jaywalker » Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
Doldy
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:47:24 »

akoze medzi zivnostami tam nic take nie je? vsak nejaky oficialny zoznam cinnosti podnikania, ktoreho sa musis drzat, co ja viem, ani neexistuje... zivnost mozes mat na hocico, len sa ta cinnost podla mna uvadza  nejako vseobecne...som nepriamo poznal jednu vesticu co mala zivnost na to, tak neverim ze "hranie" sa neda zivnostensky pojat, ked uz vestenie hej...   
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #20 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:52:21 »

tusim je tam nieco na sposob "vestenie z kariet a inych podkladov"  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #21 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:53:39 »

tusim je tam nieco na sposob "vestenie z kariet a inych podkladov"  Bavím sa skvele

to fakt?  Fuuha zíram alebo si robis pitchu?
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #22 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:54:01 »

uplne vazne
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:56:04 »

"..a z inych podkladov"  ha ha ha ja umrem
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #24 kedy: 23. Apríl , 2010, 09:58:17 »

akoze medzi zivnostami tam nic take nie je? vsak nejaky oficialny zoznam cinnosti podnikania, ktoreho sa musis drzat, co ja viem, ani neexistuje... zivnost mozes mat na hocico, len sa ta cinnost podla mna uvadza  nejako vseobecne...som nepriamo poznal jednu vesticu co mala zivnost na to, tak neverim ze "hranie" sa neda zivnostensky pojat, ked uz vestenie hej...   

v zivnostenskom zakone mas PRESNE vymedzene zivnosti, su tam vymenovane a ziadny hudobnik tam nie je, ani nic s hudbou, akurat to, co sem napisal jaywalker, tie organizovanie podujati a vyroba audiovizualnych diel, ci co..ja som sa kedysi o toto zaujimal, bol som sa o tom informovat a mi povedali, ze ako hudobnik a skladatel nemozem mat zivnost, toto patri pod slobodne povolania...vobec nemozes mat zinost na hocico :).teda aspon oficialne nie
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Doldy
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 23. Apríl , 2010, 10:07:13 »

v zivnostenskom zakone mas PRESNE vymedzene zivnosti, su tam vymenovane a ziadny hudobnik tam nie je, ani nic s hudbou, akurat to, co sem napisal jaywalker, tie organizovanie podujati a vyroba audiovizualnych diel, ci co..ja som sa kedysi o toto zaujimal, bol som sa o tom informovat a mi povedali, ze ako hudobnik a skladatel nemozem mat zivnost, toto patri pod slobodne povolania...vobec nemozes mat zinost na hocico :).teda aspon oficialne nie

Voľné živnosti

§ 25
Na začiatok

(1) Voľné živnosti sú živnosti, ktoré nie sú uvedené v prílohách č. 1 až 3 zákona.

(2) Pre prevádzkovanie týchto živností musia byť splnené všeobecné podmienky. Preukazovanie odbornej ani inej spôsobilosti sa nevyžaduje.
(3) Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky zverejní na svojej internetovej stránke zoznam odporúčaných označení najčastejšie používaných voľných živností a ich obsahové vymedzenie. Ohlasovateľ živnosti si môže zvoliť aj inú živnosť, ktorá nie je uvedená v zozname.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 23. Apríl , 2010, 10:09:12 »

mozno keby si ich na urade tak nespicoval tak si tam mohol mat aj toho hudobnika, mne prisli tie tety na zivnostenskom celkom vpohode  Bavím sa skvele
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #27 kedy: 23. Apríl , 2010, 10:20:19 »

Existuju 3 druhy zivnosti - volne, viazane a koncesovane. Volne su oznamovacie a konkretne sa treba poradit na svojom zivn. urade, co uznaju. Viazana je viazana na nejake skusky, napr. ja mam instruktor lyzovania. Na koncesovane sa vztahuje vydane povolenie prislusnym uradom.

Najlepsie je byt zamestnany a nechat zamestnavatela, aby sa orientoval v dzungli zakonov, nadavat na nizky plat a malo dovolenky  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Doldy
Hosť
« Odpoveď #28 kedy: 23. Apríl , 2010, 10:27:10 »

...napr. ja mam instruktor lyzovania.

a co robis v lete?
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #29 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:00:55 »

a co robis v lete?

Ani v zime nerobim to co myslis, aj ked v podstate na leto by som mal dalsiu viazanu zivnost Sprievodca CR  Ja som čert..

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.116 sekund, 23 otázok.