Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 18:34:01
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Predmet podnikatelskej cinnosti  (Prečítané 7030 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #30 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:09:44 »

zivnost je najmensi problem. problem je najst toho kto bude za to umenie platit  ha ha ha
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #31 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:14:47 »

Na zdravie! to tiez.

Ale realne problemy so take napriklad, ze ak mas koncert alebo session na svoj zivnost, si poviny nahlasit vsetky do SP, na dane atd.

Nedavno som mal project kde boli 20 ludi zapojene, musel som nahlasit vsetky. Session trvalo asi 30 minut, sprostosti okolo asi 3 dni, + 20 zmluv + atrament etc. Uz sa switchujem na s.r.o. lebo uz nemam nervy.....  Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
udry
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:23:36 »

Uz sa switchujem na s.r.o. lebo uz nemam nervy.....  Bacha na vec kamo!
Tak,tak. Založ si agentúru. Na zdravie!
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #33 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:34:47 »

Voľné živnosti

§ 25
Na začiatok

(1) Voľné živnosti sú živnosti, ktoré nie sú uvedené v prílohách č. 1 až 3 zákona.

(2) Pre prevádzkovanie týchto živností musia byť splnené všeobecné podmienky. Preukazovanie odbornej ani inej spôsobilosti sa nevyžaduje.
(3) Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky zverejní na svojej internetovej stránke zoznam odporúčaných označení najčastejšie používaných voľných živností a ich obsahové vymedzenie. Ohlasovateľ živnosti si môže zvoliť aj inú živnosť, ktorá nie je uvedená v zozname.

no tak neviem teda, ja som bol osobne na tom urade a jedna mila pani, ktora uz rata dni do svojho tazko odpracovaneho a zasluzeneho dochodku mi povedala, ze ako hudobnik (som jej povedal, ze skladam hudbu) NEMOZEM mat zivnost, spada to pod slobodne povolania :)
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #34 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:38:19 »

zase sa riesi problem ze ako platit dane z penazi ktore odnikial nepridu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #35 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:40:52 »

mozno keby si ich na urade tak nespicoval tak si tam mohol mat aj toho hudobnika, mne prisli tie tety na zivnostenskom celkom vpohode  Bavím sa skvele

Mna tam priam miluju, ked sa tam pravidelne stazujem u riaditelky a ta ich pride v mojej pritomnosti zdrbavat. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #36 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:43:00 »

zase sa riesi problem ze ako platit dane z penazi ktore odnikial nepridu  Bavím sa skvele

tak tak, treba sa zamestnat pekne niekde vo fabrike, brusit karoserie 8h denne a nevymyslat picoviny  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Doldy
Hosť
« Odpoveď #37 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:43:17 »

riesi sa uplne nieco ine, to ze ci si hudbou zarobis (a u nas asi tazko ak nie si ivan tasler alebo kuky z desmodu) je druha vec...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:45:02 »

tak tak, treba sa zamestnat pekne niekde vo fabrike, brusit karoserie 8h denne a nevymyslat picoviny  Bavím sa skvele

"bacigala uz si znicil 4 kotuuuce..."
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 23. Apríl , 2010, 11:48:36 »

najprv robis umenie, potom naprcas kundu ako solovy gitarista a dalsi krok je ze sa zamestnas v automobilke aby si to uzivil potom  Bavím sa skvele
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #40 kedy: 23. Apríl , 2010, 12:35:52 »

Bluesmani, raperi, folkaci by mali povinne robit najtazsie fyzicke prace za minimalnu mzdu, aby ta hudba bola autenticka.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #41 kedy: 23. Apríl , 2010, 18:44:40 »

Bluesmani, raperi, folkaci by mali povinne robit najtazsie fyzicke prace za minimalnu mzdu, aby ta hudba bola autenticka.

príspevok roka  Zdravíčko
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.113 sekund, 23 otázok.