Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 14:36:55
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Farby na gitaru  (Prečítané 16283 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #15 kedy: 23. Máj , 2010, 16:33:16 »

napr. fi. FENDER ako jedna z veľmi mála svetových firiem má povolenie dodnes používať nitrolaky (v obmedzenom množstve) a používa ich len na najdrahšie modely svojej produkcie. Zrejme asi nebudeš nikdy kupcom takého nástroja. Pre teba sú určené nástroje inej cenovej a kvalitatívnej kategórie.

Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #16 kedy: 23. Máj , 2010, 16:34:17 »

kazdy gibson, aj tie lacnejsie maju nitro laky. Fender dava nitro na 50's a 60's reissue USA fendre, co isto nie su tie najdrahsie modely, ktore ponuka
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #17 kedy: 23. Máj , 2010, 16:47:09 »

Aj na Custom Shopy samozrejme.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #18 kedy: 23. Máj , 2010, 19:08:51 »

chcem robit hruby leskly aceton a nechcem aby to sadlo po case do porov. uz som to kedysi robil. myslel som, ze by som si pomohol plnicom porov ak teda nejaky pod acetonpvy hruby lak existuje. vceli vosk si pod takym lakom neviem predtavit, ani mydlo. ci ? cakal som, ci neexistuje nejaky original plnic, co si kupim a bude urceny na tento ucel.
Ano existuje lak nitrocelulozovy zakladny brusitelny pre plnenie porov dreva C1175.Vyraba to Chemolak,ja ho pouzivam.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #19 kedy: 23. Máj , 2010, 19:11:08 »

Ano existuje lak nitrocelulozovy zakladny brusitelny pre plnenie porov dreva C1175.Vyraba to Chemolak,ja ho pouzivam.

dakujem velmi pekne, presne to potrebujem :)

Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #20 kedy: 23. Máj , 2010, 22:27:41 »

to neni ta zakladna naterova hmota ? :) Kato od teba este povytahujem kadejake typy na lakovanie  Bavím sa skvele  rastik a ty uz zhanaj co sa da  Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 24. Máj , 2010, 10:37:19 »

to neni ta zakladna naterova hmota ? :) Kato od teba este povytahujem kadejake typy na lakovanie  Bavím sa skvele  rastik a ty uz zhanaj co sa da  Bacha na vec kamo!

ked uz budes niekde v krame, tak vies co mas kupit - C1175  Žmurk a zozen aj nejake techo, nech ide robota od ruky  Bavím sa skvele
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 24. Máj , 2010, 11:40:30 »

...a zozen aj nejake techo, nech ide robota od ruky  Bavím sa skvele
co mam zohnat?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 24. Máj , 2010, 11:41:32 »

co mam zohnat?

kam ten svet speje - jeden nevie, co je to lapit tripla, druhy nepozna techo  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 24. Máj , 2010, 11:53:29 »

no neviiim
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 04. Jún , 2010, 09:23:19 »

Neviete niekto , kde sa da zohnat toto
http://www.stewmac.com/shop/Finishing_supplies/Colors,_tints,_and_stains/ColorTone_Aerosol_Guitar_Lacquers/ColorTone_Tinted_Aerosol_Guitar_Lacquer.html
je to nitrocelulozovy sprej... Pruser je v tom, ze som to nasiel len v USA a UK , a ani jedny to neposielaju mimo, lebo lietadlom sa nemozu posielat horlave latky Smútim

akurat mam v ruke tento spray:

http://colorit.cz/colorspray-400ml

je na nom napisane, ze C03501. neviem, ci to nieco znamena, ale Chemolak pismenom C znaci nitrocelulozne laky. na obale nepisu ziadny konkretny typ, ani na webe, akurat je tam v zlozeni medzi inymi svinstvami spominany aceton, co je mozno dobra stopa. ked som si s tym strekol pokusne do nosa, tak to smrdelo zhruba tak, ako si pamatam, ze smrdievali kedysi ked sa este predavali bezne nitrofarebne spraye... skus im napisat pripadne a spytat sa ich... alebo mozme potom niekedy pokusne jeden niekam vystriekat, nechat zaschnut a pozorovat, co ma za vlastnosti...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 04. Jún , 2010, 09:26:40 »

akurat mam v ruke tento spray:

http://colorit.cz/colorspray-400ml

je na nom napisane, ze C03501. neviem, ci to nieco znamena, ale Chemolak pismenom C znaci nitrocelulozne laky. na obale nepisu ziadny konkretny typ, ani na webe, akurat je tam v zlozeni medzi inymi svinstvami spominany aceton, co je mozno dobra stopa. ked som si s tym strekol pokusne do nosa, tak to smrdelo zhruba tak, ako si pamatam, ze smrdievali kedysi ked sa este predavali bezne nitrofarebne spraye... skus im napisat pripadne a spytat sa ich... alebo mozme potom niekedy pokusne jeden niekam vystriekat, nechat zaschnut a pozorovat, co ma za vlastnosti...
C značí aceton 
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 04. Jún , 2010, 09:29:40 »

C značí aceton 

cize acetonovy lak (to jest acetonom rieditelny) = nitrolak ? dobre hovorim, nie ?
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #28 kedy: 29. August , 2010, 14:45:12 »

Takze povrchova uprava gitar by mala vyzerat asi takto, ano?
1.moridlo - čo doporučujete?
2.nitrocelulózový základ - C1175
3.nitrocelulózový lesklý -   C1037
   nitrocelulózový matný -  C1038
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
radyus
nováčik
*
Príspevkov: 23

« Odpoveď #29 kedy: 30. Október , 2010, 13:18:54 »

Nechcem zakladať novú tému, tak to dávam sem.
Pri bádaní na internete som natrafil na nitro-kombinačný lak v spreji.
http://www.efarby.sk/kategoria/spreje/univerzalne-spreje/tradix-sprej-prima---bezfarebny-lak/
http://www.efarby.sk/kategoria/spreje/univerzalne-spreje/tradix-sprej-prima---univerzalna-farba-v-spreji/
Je to v množstve farebných odtieňov podľa RAL. Myslíte, že by sa to dalo použiť s nitrolakom napr. od Colorlaku???
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 23 otázok.