Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 14:23:10
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Joy Division  (Prečítané 3730 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
nos
nováčik
*
Príspevkov: 22

« kedy: 17. Máj , 2010, 10:29:25 »

Zajtra rano, 18.5., to bude presne 30 rokov, co spachal samovrazdu spevak kapely Joy Division - Ian Curtis.

Joy Division je legenda - kto vie, ten vie: kapela s jedinecnym charakterom, atmosferou a zvukom, na ktoru nadvazuje cela indie a post-punk vlna, menovat priamych (a vyznamnych) nasledovnikov by nemalo zmysel...
Zakladam to ako temu prave teraz, lebo Curtisova smrt je velmi uzko spata s jeho tvorbou, o to viac oboje stoji za povsimnutie.

Je mi jasne, ze Joy Division nesadne kazdemu, ak mate chut, skuste oba albumy Unknown Pleasures (1979) i Closer (1980), na zaciatok je najlepsia volba vyberovka Substance (1988), live zaznamy su povacsinou zvukovo uplne zufale.

Mimochodom, dnes na Dvojke dakedy po 22:00 davaju Control (2007), uzasny hrany film o tejto kapele, velmi presvedcivy, silny vizual, vela hudby.
Do tohoto pocasia sa paradne hodi.

trailer:
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #1 kedy: 17. Máj , 2010, 11:56:56 »

JA som tu na fore jediny okrem teba, ktory miluje joy division. tymto je myslim tato tema vycerpana, tesime sa vsetci na dalsiu novu zbytocnu metalovu temu...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 17. Máj , 2010, 12:01:58 »

Na zdravie! tiez mam rad JD
aj filmik vecer kuknem . dik za oznam  Na zdravie!
som sa zase precenil  Bavím sa skvele

inak idealny ukaz kapely, ktora pracuje vysostne iba s napadmi, zvokom a atmosferou. o instrumentalnych schopnostiach sa skoro neda hovorit, o to poriadnejsie vedeli vyrabat dost jedinecnu hudbu.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 17. Máj , 2010, 13:19:48 »

Hej, aj ja mam pocit, ze tato kapela bola jedna z prvych, ktore zacali najma britsku tradiciu roznych captavopazvukoidnych kapiel. Aj ked je fakt, ze istu invenciu sa im neda upriet a ako pisete, ma to akusi atmosferu. Takze ja k nim mam neutralny postoj. Na zdravie!
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 17. Máj , 2010, 13:37:11 »

Hej, aj ja mam pocit, ze tato kapela bola jedna z prvych, ktore zacali najma britsku tradiciu roznych captavopazvukoidnych kapiel. Aj ked je fakt, ze istu invenciu sa im neda upriet a ako pisete, ma to akusi atmosferu. Takze ja k nim mam neutralny postoj. Na zdravie!
ved to su progrockovi matadori oproti britskemu captvemu punku  Bavím sa skvele (proti ktoremu nic nemam)
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #5 kedy: 17. Máj , 2010, 15:55:53 »

Dlho som sa presviedcal a napokon mi to padlo celkom fajn. I ked zvlast specialny vztah k nim nemam. Radsej si pustim ten captavy pank.

Na Control sa tesim, uz asi dva roky sa chystam na ten film a ani na Pohode som nestihol premietanie.

Zaznamenané
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #6 kedy: 19. Január , 2012, 11:06:18 »

http://kultura.sme.sk/c/6222545/album-joy-division-zaznie-nazivo.html

Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #7 kedy: 19. Január , 2012, 13:44:18 »

To zas kde zobrali ten jazz ?  Bavím sa skvele
Zaznamenané
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #8 kedy: 19. Január , 2012, 13:56:25 »

tak vies ako, ked nevies kam to hodit jebni to do jazzu. sak aj tak skoro nikto nevie o com jazz je tak len suhlasne prikyvnu  Bavím sa skvele
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #9 kedy: 06. Február , 2012, 23:53:05 »

25EUR ten koncert v MMC ? Celkom silna kava.  Zdravíčko Na yt som pozrel ako to interpretuje a neviem, nic moc. Za revival je to strasne vela.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #10 kedy: 19. Február , 2012, 20:24:53 »

No nieje to celkom obyčajný revival, keďže na čele stojí Peter Hook, basák Joy division, ten má najväčšie morálne právo na tieto skladby.
Inak pred pár rokmi fungoval v Košiciach revival enJoy division  Bravooo
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #11 kedy: 19. Február , 2012, 21:49:24 »

No nieje to celkom obyčajný revival, keďže na čele stojí Peter Hook, basák Joy division, ten má najväčšie morálne právo na tieto skladby.

No, pre mna to je uplne obycajny revival. Ta kapela cela stoji len na speve, ktory tomu revivalu chyba. Co po nejakom basakovi, ktory hra krivo a spatne.  :)

Ked tak to mal spravit s tymto typkom.

http://www.csfd.cz/tvurce/37723-sam-riley/
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #12 kedy: 21. Február , 2012, 16:42:49 »

jak krivo a špatne?  Neser ma!
šak Peter Hook bol hlavný skladateľ Joy division a hneď po Ianovi Curtisovi najvýraznejšia osobnosť kapely.
Zaznamenané
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #13 kedy: 13. December , 2013, 22:15:56 »

http://www.shortlist.com/entertainment/music/the-ultimate-joy-division-quiz

Vtipni su, ten kviz by ani samotni clenovia kapely nedali  Bavím sa skvele
Zaznamenané
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #14 kedy: 13. December , 2013, 22:23:14 »

jak krivo a špatne?  Neser ma!
šak Peter Hook bol hlavný skladateľ Joy division a hneď po Ianovi Curtisovi najvýraznejšia osobnosť kapely.

Hmm... Ja mam praveze pocit, ze islo o styri hudobne individuality a este individualnejsieho producenta (bez neho by nikdy tak nezneli). Totalny salat (napr. transmission), ktory znel spolu velmi skvele. Velmi jednoduche riffy, jediny „virtuoz“ bol bubenik. Skoda, ze sme sa nedockali ich dalsej evolucie, mohlo to byt fasa (podobne sa pytam, co by bol dal Marek Brezovsky hudbe).

Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 24 otázok.