Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 05:56:39
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rozlaďovanie aj so zámkom  (Prečítané 3559 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
janci411
nováčik
*
Príspevkov: 46

« kedy: 22. Máj , 2010, 14:18:55 »

Mám staršiu gitaru (kópia Ibanezu rady RG), ktorá sa mi rýchlo rozlaďovala aj po výmene ladiacej mechaniky. Preto som na nultý pražec dal zámok, ako je to bežne u tohto typu gitár. Problém je že sa rozlaďuje aj keď ju naladím a hneď uzamknem ladenie. Zámok určite drzí pevne, lebo krútenie kolíkov ladiacej mechaniky výšku zahraného tónu po uzamknutí nemení. Určite sa to tiež nerozlaďuje vplyvom zmeny teploty prostredia, pretože niektoré sú nadladené a iné struny podladené, teda rozladenie je nerovnomerne. Neviete niekto v čom môže byť problém, prípadne ako ho odstrániť? Diky
Zaznamenané

Ibanez SZ 520QM, EMG 81 + Mesa Boogie Dual Rectifier + Mesa Boogie 4x12 Road King Straight Cabinet
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #1 kedy: 22. Máj , 2010, 14:21:04 »

Bryty mas zabrusene ? (ta cast FR, ktora sa opiera o tie dve skrutky, ktore drzia cely FR)
Mne sa rozladoval FR ked som to mal tupe a aj ked som dotiahol horne zamky. Takze preto som gitaru vzdy podladil trosku, fakt len o par centov.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 22. Máj , 2010, 14:25:28 »

Mám staršiu gitaru (kópia Ibanezu rady RG), ktorá sa mi rýchlo rozlaďovala aj po výmene ladiacej mechaniky. Preto som na nultý pražec dal zámok, ako je to bežne u tohto typu gitár. Problém je že sa rozlaďuje aj keď ju naladím a hneď uzamknem ladenie. Zámok určite drzí pevne, lebo krútenie kolíkov ladiacej mechaniky výšku zahraného tónu po uzamknutí nemení. Určite sa to tiež nerozlaďuje vplyvom zmeny teploty prostredia, pretože niektoré sú nadladené a iné struny podladené, teda rozladenie je nerovnomerne. Neviete niekto v čom môže byť problém, prípadne ako ho odstrániť? Diky

dobre rozumiem, ze ta gitara povodne nemala zamok a ty si ho tam len dodatocne dal ? cize bez moznosti doladovania na tremole ? a kam si ten zamok vlastne dal, ak tam povodne nebol ?
Zaznamenané
janci411
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 22. Máj , 2010, 14:57:37 »

ja nemam floyd rose, iba ten zamok z neho, ten som dal namieto nulteho prazca, kobylka je povodna... teda asi to bude v tej kobylke?
Zaznamenané

Ibanez SZ 520QM, EMG 81 + Mesa Boogie Dual Rectifier + Mesa Boogie 4x12 Road King Straight Cabinet
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #4 kedy: 22. Máj , 2010, 15:05:34 »

si urobil kokotinu. zamky sa bez floyda nedavaju, lebo na inych kobylkach nemas moznost jemneho doladenia. proste, ako zamknes zamok, tak sa to mierne rozladi.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 22. Máj , 2010, 15:07:06 »

ja nemam floyd rose, iba ten zamok z neho, ten som dal namieto nulteho prazca, kobylka je povodna... teda asi to bude v tej kobylke?

jak pise Jonzo - bez doladovania na tremole je zamok velka blbost. navyse - jak si ho tam dal ? odstranil si nulty prazec a vyrobil si tam pekne lozko na ten zamok ? alebo si ho tam dal len tak nejako za povodny nulty prazec ?
Zaznamenané
janci411
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 22. Máj , 2010, 15:14:11 »

tak som to spravil ze som vybral nulty prazec a zamok tam len dal , cize sa to da aj dat do povodneho stavu ze zamok dam prec a dam spat nulty prazec...
Zaznamenané

johnzo
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 22. Máj , 2010, 15:16:31 »

a sedi ti vlastne zamok miesto nulaku presne? ze ci nemas aj oktavy tym padom chytene, resp. ze ci sa ti neposunul tou vymenou ten bod o ktory sa opieraju struny.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
[/quot
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 22. Máj , 2010, 15:18:07 »

tak som to spravil ze som vybral nulty prazec a zamok tam len dal , cize sa to da aj dat do povodneho stavu ze zamok dam prec a dam spat nulty prazec...

neviem si to dost dobre predstavit. daj fotku..
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #9 kedy: 22. Máj , 2010, 15:20:07 »

...daj fotku..
a aj zvuk. ukazku !
 Na zdravie!
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #10 kedy: 22. Máj , 2010, 15:23:30 »

a aj zvuk. ukazku !
 Na zdravie!

co si este nepocul rozladenu gitaru ?  :)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
johnzo
stály hosť

« Odpoveď #11 kedy: 22. Máj , 2010, 15:30:19 »

trochu OT: poznam jedneho majsterka, ktory to doladenie riesi posuvanim kamenov.  Bavím sa skvele som sa mu to snazil vysvetlit a dostal som odpoved, ze som koko*t a ze nicomu nerozumiem. raz darmo, debilovi nevysvetlis  Bavím sa skvele
Zaznamenané

[/quot
janci411
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 22. Máj , 2010, 15:32:39 »

o tom viem ze kazdy rozdiel ovplyvni ladenie, a dal som si na tom aj patricne zalezat, teda malo by to byt presne (mozno roziel nejakych par mikro metrov, co sa neda samozrejme zmerat)

* zamok1.JPG (794.42 KB, 2048x1536 - prehliadnuté 287 krát.)
Zaznamenané

janci411
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 22. Máj , 2010, 15:34:03 »

iny pohlad

* zamok_2.JPG (826.35 KB, 2048x1536 - prehliadnuté 278 krát.)
Zaznamenané

janci411
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 22. Máj , 2010, 15:35:16 »

kobylka

* kobylka_11.JPG (678.54 KB, 2048x1536 - prehliadnuté 281 krát.)
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.