rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 22. Máj , 2010, 15:38:34 » |
|
aha. ale to lozko na ten zamok tam predtym nebolo, ze ? takze ako by si tam osadil uz eraz zase naspat povodny nulty prazec ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 22. Máj , 2010, 15:51:35 » |
|
co si este nepocul rozladenu gitaru ? Nie, ja hravam vyhradne s naladenou gitarou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
janci411
nováčik
Príspevkov: 46
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 22. Máj , 2010, 15:58:28 » |
|
zasah do dreva gitary pri tejto instalacii bol len ten se su tam 2 sroby ktore drzia zamok. povodny nulty prazec drzalo napnutie strun kedze islo jednoducho vybrat bez naradia, len kukou. cize ziadne vytesavanie placu na zamok sa nekonalo, proste to tam zapasovalo. cize ak by som vratil nulty prazec vsetko by bolo ako predtym, iba tie 2 zanedbatelne dierky by tam boli, ktore schova aj tak ten nulty prazec....
|
|
|
Zaznamenané
|
Ibanez SZ 520QM, EMG 81 + Mesa Boogie Dual Rectifier + Mesa Boogie 4x12 Road King Straight Cabinet
|
|
|
Duger
Hosť
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 22. Máj , 2010, 16:08:55 » |
|
nedavno som o tom pisal v inzeratoch ... že je uplna hluposť mať zamky na gitare bez tremola z doladovanim... a už je tu živy priklad
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 22. Máj , 2010, 16:10:04 » |
|
zamykaciu ladiacu mechaniku si tam co nedal miesto hentoho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 22. Máj , 2010, 16:11:31 » |
|
aha, uz mi je jasne. ten nulty prazec tam nebol vsadeny do hmatnika, ale tam bol na jeho konci a ten flek tam na zamok bol, lebo vlastne pouzivaju jeden rovnaky krk aj na zamkove, aj nezamkove modely...
a ty riesis co ? ze sa Ti to rozladuje ? ci co ? lebo ja si neviem dost dobre predstavit, ze naladis to kolikmi, zamknes a ono to zostane naladene. vsak sa Ti to musi rozladit trochu uz len tym zamknutim...
najlepsie co mozes urobit, tak dat tam klasicky nulty prazec, najlepsie z nejakej syntetickej kosti, dotiahnut tremolo vzadu na doraz, nepouzivat ho vobec, mat dobre nahodene struny na mechanikach a vtedy Ti to musi drzat ladenie dobre...
|
|
« Posledná zmena: 22. Máj , 2010, 16:12:08 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
janci411
nováčik
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 22. Máj , 2010, 16:13:01 » |
|
aj na to som myslel ale hlavne kvoli cene, zamok ma stal par eur, a jeden kolik stoji okolo 6 eur... tak som chcel skusit zamok... no zrejme tie koliky asi teda budu lepsia volba....
|
|
|
Zaznamenané
|
Ibanez SZ 520QM, EMG 81 + Mesa Boogie Dual Rectifier + Mesa Boogie 4x12 Road King Straight Cabinet
|
|
|
janci411
nováčik
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 22. Máj , 2010, 16:19:46 » |
|
presne ako si tto opisal, naladil som zamkol, a bolo to trochu rozladene, dakt minimalne, co som ani svojim nie moc hudobnym sluchom nerozoznal, ale po nejakych napr 5 minut hrania, alebo jednom dni nehrania boli uplne mimo, aj o stvrt tonu a co je este divne niektore o svrt tonu viac, niektore menej, a niektore len len minimalne, cize dost chaoticky...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 22. Máj , 2010, 16:31:08 » |
|
musis tu gitaru riadne zestelovat, struny poriadne vytahat, tremolo vzadu na pruzinach riadne dotiahnut, mozno pridat pruziny... a nemoze to samo od seba potom pustit 1/4 tonu si myslim...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 22. Máj , 2010, 18:19:53 » |
|
fyziku neodrbes ja by som zamky vyhodil (nemaju vyznam), fixol tremolo a mas pokoj = najekonomickejsie riesenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kato
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 22. Máj , 2010, 20:32:18 » |
|
Ked si to tam dal co nie je vyhra skus to zachranit tak ze daj dole tie skrutky s tymi pritlacnymi dostickami,proste nechaj len spodok toho zamku ,nalad a hraj.Ked to bude stat za hovno objednaj si poriadne pruziny u Sivcaka a vymen ich.Vniektorych ibanezoch stali tie pruziny za ho..... a navin si poriadne struny aspon 3 zavity.
|
|
« Posledná zmena: 22. Máj , 2010, 20:35:38 od kato »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
janci411
nováčik
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 22. Máj , 2010, 22:21:07 » |
|
pani, dakujem vam vsetkym za rady a typy, budem to teda riesit asi vymenou kobylky nech mam istotu.... este raz vdaka;)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|