....ja by som sa s rackom tiež nedrbal, pokiaľ Ti ide o jednoduchý rockový zvuk....ale ak potrebuješ mrte efektov, lebo chceš hrať nejaký psychodelic skunk funk a neviem čo všetko ešte....musíš mať predstavu či to chceš všetko dávať do racku....myslím hlavu a efekty k nej....vtedy to má výhodu....
....alebo, efekty môžeš reišiť aj pedalboardom....alebo ak chceš klasický jednoduchý zvuk bez rôzneho kurvenia....tak hlava....
....na GK si treba dať pozor....ak to chceš kombinovať....potom Ti hrozí, že ten amp nevyužiješ, lebo je to BI-amp koncepcia na ktorú GK vyrába aj bedne a dá sa to relevantne pripojiť....len s rovnako koncipovanými aparátmi....
....potom sú jednoducho koncipované aparáty, ktoré sú riešené kvázi ako širokopásmové ak to mám rozlíšiť od BI-ampu....ja mám jednoduchú zostavu jednej značky, kábel a basu a som vysmiaty z toho zvuku čo mi lezie z ampu....s tou basou ktorú máš by som si drahší apec nekupoval....zbytočne ho zabiješ a obmedzí, vysolíš prachy a nevyužiješ....ak len nemáš v pláne kúpiť nejakú lepšiu basu....
....a či tranzistor, hybrid alebo lampáš
sám musíš vedieť....lampový koncák má objemnejší zvuk ako tranzistor, to je pravda, ale ja preferujem surovejší zvuk a práve v tomto smere ma lampa nepresvedčila....lampový preamp musí byť dobre spravený aby mal požadovaný efekt....osobne mňa sa majiteľ hybridu tri krát spýtal, či môj amp celotranzistor nie mosfet nemá lampový preamp....tri krát som mu jasne odpovedal, že nie....aj tak sa mu to nezdalo a videl som na ňom, že má sto chutí zobrať šrobovák a pozrieť si črevá môjho ampu....priemerný lampový preamp je horší ako dobre koncipovaný tranzistor....lampový preamp častokrát vynikne až pri mosfetovom konci, čo je tiež tranzistor....
....asi sa mi podaril elaborát
ale pozorne si to prečítaj
.....