Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 10:37:51
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako stiahnut farbu/lak z gitary  (Prečítané 5926 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #15 kedy: 10. Júl , 2010, 11:43:56 »

nitrolak rozpustíš acetonom a citlicou môžeš opatrne zoškrabávať, teplovzdušná pištol neviem aká teplota sa dá nastaviť a odstraňovač náterov by som nedoporučoval, robil som to na jedných dverách a preniká to do materiálu
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 10. Júl , 2010, 11:48:20 »

neviem, ci existuje / existovalo viacej typov odstranovacov. ja som pouzival taky ruzovy, pekny, jak v krotitelov duchov ta ruzova slizka vec to vyzeralo, aj to malo taku konzistenciu. mal som ho roky, casom stratil uplne farbu. smrdel jak zmes acetonu, toluenu a benzinu, cize uplne prijemne :) pouzil som ho na viacej gitar. neviem, co na nom malo prenikat do dreva, z laku zostala len husta kasa, ked sa to zospachtlovalo, tak drevo bolo suche. po vysmirglovani bez stopy nejakych predchadzajucich chemickych zasahov...
Zaznamenané
traffic_juzz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 157

« Odpoveď #17 kedy: 11. Júl , 2010, 21:52:57 »

nasiel som zaujimave videjko..inak..moc sa nevyznam ale pochybujem ze MIM strat z roku zhruba 2001 bude mat nitrolak..skor je to ta celulo neviem co..skusim to asi tou pistolou..na tom videu to vyzera celkom fajn..

dik za prispevky seckym.. Zdravíčko
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #18 kedy: 11. Júl , 2010, 22:08:28 »

sak nitrolak = nitrocelulozovy lak
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #19 kedy: 12. Júl , 2010, 09:09:39 »

neviem, ci existuje / existovalo viacej typov odstranovacov. ja som pouzival taky ruzovy, pekny, jak v krotitelov duchov ta ruzova slizka vec to vyzeralo, aj to malo taku konzistenciu. mal som ho roky, casom stratil uplne farbu. smrdel jak zmes acetonu, toluenu a benzinu, cize uplne prijemne :) pouzil som ho na viacej gitar. neviem, co na nom malo prenikat do dreva, z laku zostala len husta kasa, ked sa to zospachtlovalo, tak drevo bolo suche. po vysmirglovani bez stopy nejakych predchadzajucich chemickych zasahov...

s rovnakym lektvarom mam skusenost aj ja. s kamaratom sme pomahali restaurovat stary oltar ktory niekto natrel farbami na kredenc - jedovata zelena, cudna kremova a osrata hneda. naniesli sme tu gebuzinu, dali sme na to este igelit nech to lepsie spuchne a po cca 15 minutach oskrabali spachtlou, lokalne docistievali acetonom tak aby sme nezosuchali povodny nater ktory bol pod kredencovkou.
skusenost s gitarou ale ziadna, netusim na aky typ laku je dobra technika s tou gebuzinou.
Zaznamenané

o-yep sro
korn24
stály hosť
Príspevkov: 953

« Odpoveď #20 kedy: 12. Júl , 2010, 09:21:41 »

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,65561.90.html

tu je link na to ako som to robil ja. Ja som to komplet rucne brusil dole. smirgle od 80-100-150-250-400-800-1000. Zopar hodin prace. Len ja som mal to stastie ze som mal black satin finish a pod tym bol este lak.takze vrstvu farba som osmirgloval a ten lak som v podstate vylestil takze som nesiel az na drevo. hadam sa chapeme.
Zaznamenané

nechcelo sa mi ale uz som.
traffic_juzz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #21 kedy: 17. Júl , 2010, 15:59:11 »

vyslo to super...mal som stastie na kus ktory mal ist pravdepodobne na sunburst upravu bo je tam dyha nalepena z predu aj zozadu..som spokojny s vysledkom oslobodzovania.. Zdravíčko kamarat mi urobi povrchovku..naky selak a neviem co..vysledok ukazem ..

* 1git.JPG (287.56 KB, 1632x1224 - prehliadnuté 514 krát.)

* 2git.JPG (275.92 KB, 1632x1224 - prehliadnuté 519 krát.)
Zaznamenané
traffic_juzz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #22 kedy: 25. Júl , 2010, 16:02:05 »

tot je vysledok..

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,62244.15.html  :)
Zaznamenané
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník
Príspevkov: 215

« Odpoveď #23 kedy: 18. August , 2010, 11:33:36 »

Rozmyslam nieco podobne spravit s mojou Ibanez, pretoze mi padla a mam ju poodieranu az do dreva prave na prednej casti...
Ako si postupoval pri lakovani?  Na zdravie!
Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník
Príspevkov: 215

« Odpoveď #24 kedy: 18. August , 2010, 14:13:36 »

A co to len namoril, alebo nechal hole drevo nebodaj?   Fuuha zíram
Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #25 kedy: 18. August , 2010, 14:14:21 »

A co to len namoril, alebo nechal hole drevo nebodaj?   Fuuha zíram

citaj co napisal
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 23 otázok.