nechce sa mi zakladat vyslovene tema na moju otazku.. zaujimalby ma vas nazor pripadne postup ako zdokonalovat spev spolu s hrou na gitare.
Viem ze mnohi tuto vystupuju v kapelach, kde je pomerne pestra rytmika a mhoho obmien a do toho este davaju pomerne slucne vokaly (Martinlm, exhumer.. )
Viete dat nejakych par tipov ako trenovat tieto zalezitosti? Ide mi skor o vokaly s melodiou, nie growl a scream, skor klasicke ponatie..
jedna sa o to ze by som chcel trenovat vokaly do nasich veci, ale mozog mi proste nestiha, vo vascine partov mame dost komplexnu rytmiku (rozne predrazene, s-pauzy, zmeny taktu) , tiez sa tam toho vela deje a rad by som to dohnal do nejakej takej urovne kedy budem zvladat sucasne hrat a spievat party.. vzdy ked doma skusam nieco spievat do anych casti sonogv tak sa proste po dvoch taktoch ojebem a hram uz nieco uplne ine sto pro robim nieco zle tym ze sa do toho nepremyslene pustam..
Ako pristupujete k tvorbe vokalov ako takej?
Sustredite sa pocas hry na gitaru na gitarove party alebo ich mate zmaknute tak ze to hrate podvedome a venujete pozornost spevu?
Alebo mate skor len vytycene akesi rytmike checkpointy ktorych sa drzite a je nim prisposobene frazovanie tak ze vacsinou idu spolu?
Ako riesite dlhsie tahave tony pri speve v spojeni s rozne podelenymi rytmickymi sekanicami?
Viem ze mnoho z tohto je len otazkou cviku, rad by som preto nasiel najvhodnejsi sposob ako k tymto veciam pristupovat. Samozrejme necakam ze za mesiac zrazu budem vyspievany vokalista co dava svoje party na 100%.