Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 00:45:11
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pokus o vyvratenie strat-o-tele mytu  (Prečítané 4868 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 04. August , 2010, 12:26:02 »

vychadzal som z toho, ze 70tkove Fendre su zname svojou ostrostou + ak to je este pevna kobyla... ... Tele snimac je cely trochu vacsi, viacej cievky aj trochu, takze zato som stredovejsiu ukazku vyhodnotil ako Keller gitaru... sa mi zda, ze sa tu ludia nachytali, ze u Tele sa hovori o "twangu", tak ostrjsi zvuk mal byt akoze Tele snimac... ale vsak aj Straty predsa "twanguju" jak besne :)
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #16 kedy: 04. August , 2010, 12:34:46 »

tento stratocaster praveze nieje vobec jeden z tych ostrych, je to este taky kvazi hendrixovsky znejuci bez prvoplanoveho cinkania. Ma 3.1kg, takze lahucka gitara s vybornym sustainom.

* strat11111.JPG (105.91 KB, 1799x670 - prehliadnuté 281 krát.)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
traffic_juzz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 157

« Odpoveď #17 kedy: 04. August , 2010, 14:08:47 »

nj nj...na taky naky hardtail strat mam spadnute uz nejaku dobu...preto som si aj na mojom zablokoval trem...ale to urcite nie je uplne ono...dakedy si bud dam naky spravit abo prijde nahoda a na naky natrafim pocas svojej zivotnej pute.. ha ha ha Zdravíčko fakt pekny hardtail!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #18 kedy: 04. August , 2010, 22:42:31 »

Mam tu 73/74 hardtail pozicanu, velmi ispirativna gitara. Este ozaj so zvukom kvazi ako tie starsie. Neskutocne rezonuje, este som taky Strat nezazil. Zdravíčko

Odporucal by som vyskusat vsetkym "hrdym" majitelom novych umelohmotnych American Standard Stratov, aby zistili, ako vlastne Strat ma hrat. Bavím sa skvele

Je velmi lahucky, asi z jelse, hoci pod lakom ma ciary akoby z jasena ?§!., je pomerne stredova a ma nadherny plny farebny cisty zvuk - mnam. Krk pomerne tenky profil, na rozdiel od Stratov z konca 70tych rokov, tie mali ozaj bakule. Zvukovo je uplne iny ako moja byvala opacha z roku 79, toto bola este uplne ina era s odlisnymi snimacmi, spracovanim aj drevom.

Mam sa zase skratka s cim hrajkat. Neviem to bohuzial porovnat s Custom Shopmi, kedze som ich neskusal, ale bezne seriove americke Fendre su oproti tomuto ozaj umelohmotne hracky, bez srandy. Mam pocit, ze to bolo presne ako s Gibsonmi z tej ery, spociatku aj CBS ako aj Norlin robili skvele nastroje a az postupne od polky 70tych rokov sa to zacalo trosku kurvit.
« Posledná zmena: 05. August , 2010, 08:29:42 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #19 kedy: 04. August , 2010, 23:06:58 »

ja by som sa kludne nechal nachytat ze ten strat.mp3 je tele, z nahravok kapiel tiez neviem rozoznat  singloidne veci. vela peknych tele zvukov je nakoniec jaguar so stratovskym simacom. vcera som zistil ze moj oblubeny radioheadovsky "tele" zvuk na ok computer albume je vlastne 64 jazzmaster v strede.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #20 kedy: 05. August , 2010, 07:27:28 »

nakoniec este zistis ze ten ultimate fender sound bude skrz nejaky lacny bustrik  Bavím sa skvele
Zaznamenané

o-yep sro
traffic_juzz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #21 kedy: 05. August , 2010, 08:22:27 »

nechcem byt vtieravy, ale bolo by mozne sa niekedy stretnut a skusit si trocha ten hardtail? nepoznam, nikoho ineho kto nejaky ma a este k tomu takuto vintage lahodku...ak by to slo bolo by to super! ak nie tak nie .. Na zdravie! Zdravíčko
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #22 kedy: 05. August , 2010, 09:43:12 »

ale aj tak je to oboje uplne divny tenky na-5-minut-zabavny zvuk.
Na surf rock a space rock :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 05. August , 2010, 09:46:43 »

Mam tu 73/74 hardtail pozicanu, velmi ispirativna gitara. Este ozaj so zvukom kvazi ako tie starsie. Neskutocne rezonuje, este som taky Strat nezazil. Zdravíčko

Odporucal by som vyskusat vsetkym "hrdym" majitelom novych umelohmotnych American Standard Stratov, aby zistili, ako vlastne Strat ma hrat. Bavím sa skvele

Je velmi lahucky, asi z jelse, hoci pod lakom ma ciary akoby z jasena ?§!., je pomerne stredova a ma nadherny plny farebny cisty zvuk - mnam. Krk pomerne tenky profil, na rozdiel od Stratov z konca 70tych rokov, tie mali ozaj bakule. Zvukovo je uplne iny ako moja byvala opacha z roku 79, toto bola este uplne ina era s odlisnymi snimacmi, spracovanim aj drevom.

Mam sa zase skratka s cim hrajkat. Neviem to bohuzial porovnat s Custom Shopmi, kedze som ich neskusal, ale bezne seriove americke Fendre su oproti tomuto ozaj umelohmotne hracky, bez srandy. Mam pocit, ze to bolo presne ako s Gibsonmi z tej ery, spociatku aj CBS ako aj Norlin robili skvele nastroje a az postupne od polky 70tych rokov sa to zacalo trosku kurvit.

na kolko asi vyjde taka gitara ? ak to vyzera ako jasen, vsak preco by to nemohol byt jasen ? uz som videl rozne tazke, takisto aj jelse som zazil uplne tazke klady, aj lahucke...
Zaznamenané
kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #24 kedy: 05. August , 2010, 10:37:25 »

nechcem byt vtieravy, ale bolo by mozne sa niekedy stretnut a skusit si trocha ten hardtail? nepoznam, nikoho ineho kto nejaky ma a este k tomu takuto vintage lahodku...ak by to slo bolo by to super! ak nie tak nie .. Na zdravie! Zdravíčko

Ja by som sa teda velmi rad pridal pokial by to bolo niekde v okoli BA - mozem doniest hardtail strat od kamila grebena na porovnanie.  Na zdravie!
Zaznamenané
traffic_juzz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #25 kedy: 05. August , 2010, 10:56:25 »

no ja by som mohol ten moj prerobeny MIM strat..a ten lespol cort co mam na vlakne Zdravíčko i ked to asi nie su gitary takych kvalit .. No hanbím sa..

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,62244.15.html
« Posledná zmena: 05. August , 2010, 10:58:15 od traffic_juzz » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #26 kedy: 05. August , 2010, 11:04:18 »

na kolko asi vyjde taka gitara ? ak to vyzera ako jasen, vsak preco by to nemohol byt jasen ? uz som videl rozne tazke, takisto aj jelse som zazil uplne tazke klady, aj lahucke...

Ved si najdi na Ebay, to su mi otazky... ?§!.

Neviem to drevo naisto identifikovat, podla zvuku je to skor jelsa, ale zaciatkom 70tych rokov uz zacali davat aj jasen, ale lahky, nie ten seversky tazky, aky zacali pouzivat zhruba v roku 76 a dalej.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 05. August , 2010, 11:35:13 »

Ved si najdi na Ebay, to su mi otazky... ?§!....

... sa neposer  ?§!. a je to aj na metal vhodne ?  Popiskujem si
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #28 kedy: 05. August , 2010, 11:49:28 »

a je to aj na metal vhodne ?  Popiskujem si

Samozrejme, ved vsetko je v prstoch predsa. Som frajer
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #29 kedy: 05. August , 2010, 11:56:39 »

ked nie tak natocis debnu
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.