Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 13:24:32
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: SHADOW GALLERY v MMC (BA) - 14.10.2010  (Prečítané 6110 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« kedy: 18. August , 2010, 21:39:50 »

no mesiac oktober bude progresivny :)

SHADOW GALLERY

Dátum/Date: 14.10.2010 o 20:00hod.
Miesto/Place: Majestic Music Club, Karpatská 2, Bratislava
Cena/Price:
Státie: 23.- Euro
Sedenie: 31.- Euro
VIP: 42.- Euro

http://www.ticketportal.sk/tp_novinky.asp?ArticleID=4449
http://www.shadowgallery.com/
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #1 kedy: 12. Október , 2010, 11:35:03 »

Koncertík sa nám blíži... Shadow Gallery je jedna z mojich najobľúbenejších kapiel a doteraz na živo nehrávali, takže určite tam idem. Kto ešte? Takáto možnosť sa už nemusí zopakovať  Beeee
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 12. Október , 2010, 11:49:11 »

priznam sa ze ma to kedysi bavilo, ale teraz ked uz je spevak po smrti ma to nejak neoslovuje a nejak nevidim uplne dovod tam ist aj ked som to v plane mal.. ech..
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #3 kedy: 12. Október , 2010, 14:58:54 »

Ja idem aj ked som nebol uplne 100% isty. Som pozrel pred par dnami nejake youtube videa z tohto ich turne a dovidenia.   Zdravíčko
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 12. Október , 2010, 15:05:37 »

hej.. az tak ze na kazdom videu publikum len stoji a kuka.. nejak ich neroztancovali  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 12. Október , 2010, 16:19:43 »

No ved a co ine. SG je vyslovene narocna hudba pre "hudobnikov", tak jasne, ze publikum bude len stat a analyzovat.   Som za vodou kámo
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 15. Október , 2010, 09:04:19 »

no tak jak bolo chlapi?
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #7 kedy: 15. Október , 2010, 09:57:21 »

Bol to z tych lepsich metalovych koncertov. Vyborni hudobnici a spevaci. Nemas velmi kedy vidiet kapelu, kde styria zo siestich clenov hraju velmi schopne na gitaru a traja z nich si to striedaju este aj s klavesom.
Hudba ma miestami trochu nudila, ale to bude mozno aj tym, ze vcera som velmi nemal naladu na metalovy koncert.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #8 kedy: 15. Október , 2010, 14:32:38 »

Podľa mňa skvelý koncert. Kapela plná našlapaných multiinštrumentalistov. S výnimkou bubeníka a hosťujúceho gitaristu/klávesistu, ktorý sa celý čas držal v úzadí, všetci skvele spievajú. Také vokály som dlho nepočul. Gary Wehrkamp obsluhoval klávesy a gitaru, popri tom spieval a jednu skladbu odohral na bicie. Basák dal sólo na flaute, spevák hral na gitare tak, že slovenských malmsteenov by v pohode zotrel, akurát že vedľa seba má dvoch takých ešte o triedu lepších ako je sám. Okrem toho dal aj nejaké klávesy, keď bolo treba, no a spev bol skvelý. Jediné, čo ma nudilo bolo bicie sólo. Tie ma nudia vždy, neviem prečo má každý bubeník vrodenú fixnú ideu, že musí ľudí zabaviť búchacím sólom. Inak jeden z najlepších metalových koncertov, aké som kedy videl. Záživnejšie ako Dream Theater, určite.
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #9 kedy: 15. Október , 2010, 20:28:35 »

Jaj a este viem co mi vadilo trochu. /nie ze by som mal potrebu vypichovat veci, co mi vadia/
Zvuk klavira bol trochu umely-samohrajkovy. Najprv som si myslel, ze to tak chcu, ale teraz pocuvam studiak a tam je klavir ako ma byt.

A co sa tyka aparatov, tak Gary mal nejaku hlavu Peavey a bednu VHT a na zemi Line6 Pod XT Live a tomu to znelo asi zo vsetkych najlepsie.
Gitarista Brendt Allman hral na dve cesty. V jednej mal nejaku hlavu Crate a Marshall bednu a druha cesta mu sla cez Pod cervenu fazulu, takze zvuk aj tomu nalezity :)
Ostatni dvaja neviem co mali za aparaty, ale predpokladam, ze tiez nejake fazule Žmurk
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 15. Október , 2010, 23:53:21 »

Tak dam teda aj moj pohlad...skusim strucne.  Bavím sa skvele
Najtechnickejsie, najkomplexnejsie a najzohratejsie vystupenie ake som doteraz videl. Dream Theater, co som ich videl pred rokom nazivo, sa nechytali na SG ani zdaleka. Resp. jednotlivi clenovia DT (Rudess,Petrucci) boli na svoje nastroje mozno o par chlpov lepsi ako SG, ale ako celok SG pridavaju navrch bezchybne 4-5 hlase spevy, kosatejsie songy a vacsi pocet zohratych nastrojov (nazivo).
Nepocul som za cely koncert snad jedinu chybicku alebo falosny spev a to je pri tak narocnych skladbach a tolkych ludoch na podiu takmer na neuverenie. Gery Wehrkamp je asi najnamakanejsi hudobnik akeho som mal zatial tu cest pocut/vidiet. Aby niekto hral bezchybne na gitare cely cas instrumentalne narocne veci, potom rychlo presiel na klavesy a zahral snad este lepsie, potom spat ku gitare a do toho spieval cistulinke spevy a nakoniec to este aj zaklincoval par minutami ppci bubnovania, no dovidenia.   Bravooo Bravooo Bravooo Bravooo
Spevak semtam akoby z ucha vypadol zosnulemu Mikeovi Bakerovi. Neskutocne podobny prejav. A este sa mi nestalo, ze by v kapele bol spevakom niekto, kto zahra na gitaru lepsie ako 99% slovenskych gitaristov, ktorych pravidelne vidavam na koncertoch. :D A ako by to nestacilo, tak este semtam zahral aj na klavesy.
Myslim, ze keby sa rozpustilo SG a kazdy jeden clen by si zalozil vlastnu kapelu, tak by vsetky tie kapely stali za to.
A k bubenickemu solu. Jedno z najlepsich ake som kedy videl, ak nie najlepsie. Skoro ani sekundu som sa pri nom nenudil. Neskutocne originalne a zazivne, i ked verim tomu, ze este minutu-dve a zival by som, lebo proste to predsalen bolo "iba" bubenicke solo.  Popiskujem si  
A vypichnut este musim pasaze, kde hrali unisono resp. v harmoniach nejake onanovacky viacere gitary+klavesy. Som mal po neskutocne dlhej dobe (mozno po niekolkych rokoch) zimomriavky zo samotneho shreddingu. A najma momenty, kedy hrali spolu par pasazi vsetky 4 gitary (obaja gitaristi, najaty klavesak/gitarista, a este aj spevak), to bolo proste bombove.
Ale musim povedat jednu vec. Koncert som sledoval skor z muzikantskeho hladiska. Po obsahovej stranke mi nepridu SG az tak atraktivni. Niektore skladby uplne super, niektore totalna nuda po obsahovej stranke. Malokedy vo mne ich hudba vyvoalala nejake emocie. Zato samotnym hudobnikom a ich hrou, prehladom a celkovou charizmou sa to darilo viac nez dobre.  Zdravíčko

Bubenicke solo - nieco podobne bolo aj v BA -
"Spevak" hra na gitare cca od 2:00 (a dodatocne som si este vsimol, ze ten song bucha Gary Wehrkamp az do cca 7:30 kedy pusti za bicie bubenika...to je v <>) -
« Posledná zmena: 16. Október , 2010, 00:29:22 od Misko » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #11 kedy: 16. Október , 2010, 08:27:36 »

ty po kazdom koncerte co ides dokazes napisat tolko superlativ ze to vyzera ako by bol tvoj posledny  Bavím sa skvele
ale chapem, ja som mal inak podobny pocit z Toto
« Posledná zmena: 16. Október , 2010, 08:28:06 od kaolko » Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 16. Október , 2010, 09:37:54 »

Tak ja za to nemozem, ze chodim na same ppci veci.  Bavím sa skvele
Ale ne. V stredu napr. Manticora bola priserna (kvoli "zvuku"). A pri SG som ozaj ostal uneseny z technickeho prevedenia a top levelu kazdeho clena. A aj to bubenicke solo, no comment. Po obsahovej stranke som sa vsak posrat velmi nesiel.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #13 kedy: 17. Október , 2010, 14:19:04 »

ale chapem, ja som mal inak podobny pocit z Toto

Like :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #14 kedy: 20. Október , 2010, 17:48:06 »

...Gitarista Brendt Allman hral na dve cesty. V jednej mal nejaku hlavu Crate a Marshall bednu a druha cesta mu sla cez Pod cervenu fazulu, takze zvuk aj tomu nalezity :)
Ostatni dvaja neviem co mali za aparaty, ale predpokladam, ze tiez nejake fazule Žmurk

Vsetci hrali cez "fazule" priamo do mixu a von a aparaty na podiu boli len ako odposluchy. Ked som sa ich na to pytal, povedali, ze to je najrozumnejsi sposob, ako dosiahnut rovnaky zvuk na celej snure. Nie su Dream Theater, ze by si mohli dovolit tahat so sebou kamion s vecami a dalsi bus plny technikov. O peniazoch ani nehovoriac.

Za seba mozem povedat, ze toto bol u mna absolutne vrcholny koncert mojho zivota. Je to aj tym, ze sme s nimi ako nasou srdcovo najblizsou a najsilnejsou kapelou stravili este niekolko hodin kecanim o kadecom.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.