Tak dam teda aj moj pohlad...skusim strucne.
Najtechnickejsie, najkomplexnejsie a najzohratejsie vystupenie ake som doteraz videl. Dream Theater, co som ich videl pred rokom nazivo, sa nechytali na SG ani zdaleka. Resp. jednotlivi clenovia DT (Rudess,Petrucci) boli na svoje nastroje mozno o par chlpov lepsi ako SG, ale ako celok SG pridavaju navrch bezchybne 4-5 hlase spevy, kosatejsie songy a vacsi pocet zohratych nastrojov (nazivo).
Nepocul som za cely koncert snad jedinu chybicku alebo falosny spev a to je pri tak narocnych skladbach a tolkych ludoch na podiu takmer na neuverenie. Gery Wehrkamp je asi najnamakanejsi hudobnik akeho som mal zatial tu cest pocut/vidiet. Aby niekto hral bezchybne na gitare cely cas instrumentalne narocne veci, potom rychlo presiel na klavesy a zahral snad este lepsie, potom spat ku gitare a do toho spieval cistulinke spevy a nakoniec to este aj zaklincoval par minutami ppci bubnovania, no dovidenia.
Spevak semtam akoby z ucha vypadol zosnulemu Mikeovi Bakerovi. Neskutocne podobny prejav. A este sa mi nestalo, ze by v kapele bol spevakom niekto, kto zahra na gitaru lepsie ako 99% slovenskych gitaristov, ktorych pravidelne vidavam na koncertoch. :D A ako by to nestacilo, tak este semtam zahral aj na klavesy.
Myslim, ze keby sa rozpustilo SG a kazdy jeden clen by si zalozil vlastnu kapelu, tak by vsetky tie kapely stali za to.
A k bubenickemu solu. Jedno z najlepsich ake som kedy videl, ak nie najlepsie. Skoro ani sekundu som sa pri nom nenudil. Neskutocne originalne a zazivne, i ked verim tomu, ze este minutu-dve a zival by som, lebo proste to predsalen bolo "iba" bubenicke solo.
A vypichnut este musim pasaze, kde hrali unisono resp. v harmoniach nejake onanovacky viacere gitary+klavesy. Som mal po neskutocne dlhej dobe (mozno po niekolkych rokoch) zimomriavky zo samotneho shreddingu. A najma momenty, kedy hrali spolu par pasazi vsetky 4 gitary (obaja gitaristi, najaty klavesak/gitarista, a este aj spevak), to bolo proste bombove.
Ale musim povedat jednu vec. Koncert som sledoval skor z muzikantskeho hladiska. Po obsahovej stranke mi nepridu SG az tak atraktivni. Niektore skladby uplne super, niektore totalna nuda po obsahovej stranke. Malokedy vo mne ich hudba vyvoalala nejake emocie. Zato samotnym hudobnikom a ich hrou, prehladom a celkovou charizmou sa to darilo viac nez dobre.
Bubenicke solo - nieco podobne bolo aj v BA -
"Spevak" hra na gitare cca od 2:00 (a dodatocne som si este vsimol, ze ten song bucha Gary Wehrkamp az do cca 7:30 kedy pusti za bicie bubenika...to je v <>) -