Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. Január , 2021, 03:22:17
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Line 6 Pod HD  (Prečítané 79567 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
telcontar
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 433


« Odpoveď #315 kedy: 21. November , 2013, 16:05:58 »

Nebude to tym, ze ludia pouzivaju vadne mikrofony a davaju to na miesto, ktore Keith-ovi nevyhovuje
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Yugi00
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1951


ctrl+mouse scroll


« Odpoveď #316 kedy: 21. November , 2013, 16:12:10 »

Vsak take tonematch sa da urobit aj na uplne standardnom axe fx. Nie je to sice za 5 minut ale treba ktomu Ozone 5ku a nejaky komp. Spravil som si par tonematchov a aj ked to znelo celkom vieruhodne viac sa mi pacili veci co som spravil podla seba Beeee
Zaznamenané

Im a little princess
mn
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3364



« Odpoveď #317 kedy: 21. November , 2013, 18:17:54 »

boha, vazna diskusia jak o globalnom oteplovani facepalm
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16387


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #318 kedy: 21. November , 2013, 21:16:34 »

o co tam islo bolo skor to ze axe fx ma navrch v tom ze simuluje realne spravanie zosika, kdezto kemper nie.. a hlavne akonahle pri kemperovi clovek zmeni co i len jednu vec v retazci tak uz to znie inak..

dajme si priklad.. chalanko spravi na youtube popici prezentaciu jak si nasimuloval svoj 4tisic ojro CAA OD-100 rig so svojou anderson gitarou s danym drevom a snimacmi.. spravi profil.. uploadne ho niekde na forum, clovek si to stiahne a zrazu zisti ze s jeho gibsonom, fendrom, sedmickou hocicim to hra uplne napitchu..a presne kvoli tomu ze uz je poruseny ten cely retazec..

nehovoriac o tom ze kemper nesimuluje spravanie korekcii zosika, co uz tu bolo parkrat spomenute, cize o nejakom doladovani podla gitary dle uvaaazenii neprichadza moc do uvahy..

pre koho to ma naozaj zmysel je gitarista, co ma doma 10 zosikov a 15 bedni a 30 gitar a hrava pravidelne koncerty kludne aj kazdy tyzden v inom state, takze si vsetko nasimuluje jak chce a moze s jednou buzitaskou a par gitarami behat po letisku.. v skutocnosti ten gitarista ale tie veci vlastne nepreda a nerobi to preto lebo potrebuje love a aby usetril ked to vsetke preda, len aby mal pohodlie..

kebyze sa rozhodujem co chcem, tak na live hranie na 100% axe.. kebyze mam studio a chcem znizit costy lebo mam pokkt veci v aparatoch, tak by som asi bral kemper..
« Posledná zmena: 21. November , 2013, 21:17:32 od kaolko » Zaznamenané

Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 99


« Odpoveď #319 kedy: 16. Január , 2014, 19:41:58 »

Zdravim, trochu som si prebehol celu tuto temu a uz dlhsie pokukujem po HD500vke pripadne novsiej HD500Xku. Nechce sa mi privelmi vrazat do aparatu, resp potrebujem nieco prenosne v com bude vsetko co potrebujem. Samozrejme nemam na AXEcko. Rozmyslam nad tym ze by som kupil len to HDcko a miesto komba by som pouzival len nejake cca 200W PAcko. Potreboval by som to na live hranie pripadne nejake to nahravanie a hlavne by pre mna bolo skvele, keby to mozem pouzit ako na elektricku tak aj na elektroakusticku gitaru. Ked som to tak ratal tak by som sa pokojne cenovo vosiel do cca 600eur. Zaujimal by ma Vas nazor, je mi jasne ze to zvukovo nebude ziadna parada, ale to nieje ani zvuk na velkej casti koncertov, na ktorych som bol a bolo jedno ci hrali cez AXEcko a do toho  Musicman alebo to mal pichnute v cinskom kombe peavey 6505ke. Samozrjme nevravim, ze to tak bolo vzdy, ale osobne mi staci ak by to bolo zvukovo aspon uspokojive :)
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1539



« Odpoveď #320 kedy: 16. Január , 2014, 19:46:02 »

Mal som 300 aj 500, simulacie su surove a chladne. Hi-gain sa mi nepacil. Uz by som to nechcel.
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1951


ctrl+mouse scroll


« Odpoveď #321 kedy: 16. Január , 2014, 19:48:14 »

Za 600uz mas kludne aj elevenrack alebo si odkladaj a za 900e si uz zozenies aj axe standard.
Zaznamenané

Im a little princess
Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 99


« Odpoveď #322 kedy: 16. Január , 2014, 19:49:34 »

Toho som sa bal...osobne so skusal len 75W spidera a tie simulacie aparatov, hlavne tych higainov boli dost umele, dufal som ze POD na tom bude lepsie.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1539



« Odpoveď #323 kedy: 16. Január , 2014, 19:52:28 »

Alebo si za tie prachy kup nejaky aparat.

Na doma som si zobral Yamaha THR 10-X a na metal to ma o dost lepsie simulacie, o triedu urcite a su o dost prijemnejsie, zivsie.
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1951


ctrl+mouse scroll


« Odpoveď #324 kedy: 16. Január , 2014, 20:00:17 »

Pody nie su zle. Len najvacsiu slabinu co maju su tie vstavane cabinet simulacie prave to robi tu najvacsiu umelinu pri higainoch.
Zaznamenané

Im a little princess
Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 99


« Odpoveď #325 kedy: 16. Január , 2014, 20:03:02 »

Zvukovo sa mi to dostpaci, to HDcko malo vyriesit moj problem aparatu pre dva nastroje, aby som tm amal vsetky efekty, looper a podobne srandy a zarven som cze to mohol aj nahravat, preto som pozeral nan a za tych 600 euro by to bolo uz samozrejme aj s PAckom a bol by som vybaveny. U akustiky by mi to bolo jedno ake su tie simulacie tma by som toho tak vela nevyuzival len daky ten reverb a podobne...ale na elektrike by to bol asi problem kedze hram vacsinou tvrdsiu hudbu kde je sami distortion. S EMG81 si ani moc ine nezahram...
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1951


ctrl+mouse scroll


« Odpoveď #326 kedy: 16. Január , 2014, 20:06:44 »

Hlavne nekupuj nove Bavím sa skvele Tie Xkove rady maju iba o 20% viac pamate co je tak 1-2 stompboxov navyse do chainu. Z druhej ruky 500ku mas uz aj za 300ky. Alebo pockaj co predvedu o par dni na Namm ked uz chces investovat 600e
Zaznamenané

Im a little princess
Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 99


« Odpoveď #327 kedy: 16. Január , 2014, 20:12:24 »

To mi je jasne :D tie 500vky som videl aj nove za necelych 400 eur a ak by som to nahodou aj kupoval viem, ze je asi dost ludi co sa toho zbavuje :D samozrejme ani to PAcko by som nekupoval nove. Ono to zas az tak neponahla, vacsinou taketo investicie robim v letnom obdobi, zatial len prezeram co je na trhu :D

P.S na domacie cvicenie uz nechcem nic, ked cosi nahravam alebo experimentujem tak pouzivam komp a ked sa mi s tym nechce babrat a chcem si lne zahrat nejake to džindžin tak pouzivam stary Metal Zone z mojho detstva pichnuty do maleho basoveho Laney RB1 a v kombinacii s podladenymi EMGckami to ma az prekvapivo dobry zvuk, ziadne plechove tranzistorove bzucanie :D
« Posledná zmena: 16. Január , 2014, 20:16:34 od Luken » Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 180



« Odpoveď #328 kedy: 17. Január , 2014, 15:05:05 »

Ja mám Pod HD 500 a som pomerne spokojný. Ak si chceš doma nahrávať, tak to má takmer nekonečne veľa možností a zvukov. Zvuky mi prídu veľmi kvalitné, efekty a modulácie sú super. Čo sa týka simulácií aparátov, tak sa chovajú pomerne "živo" a fakt mám pocit, že je tam dosť dobre implementované podobnosť s lampovými aparátmi. Ako niekto vyššie písal, že simulácie sú chladné a hrubé, tak k tomu toľko, že ak si navolíš nejakú hi-gain hlavu, box a tube screamer, tak sa vytvoria isté frekvencie, ktoré sú takpovediac "harsh" čiže dosť agresívne. Preto je potrebné sa s tým trochu pohrať a asi piatimi alebo šiestimi ekvalizérmi, ktoré sú tam k dispozícií treba tie frekvenčné pásma potlačiť a potom fakt počuješ solídny hi-gain. Môžeš si stiahnuť presety, ktorých je na youtube aj custom line6 tone plnú riť a tie zvuky si upraviť podľa vlastných potrieb. A super vec na tých presetoch je, že niektoré sú fakt profi spravené a tak ako to vidíš na youtube, tak to bude hrať aj tebe :)

PS. Čo sa týka live hrania, tak do lampého koncáka to nemáš najmenší problém nastaviť a hraje to poprdeli. Ale čo sa týka live hrania priamo do PA, tak si daj sakra pozor, aby si ten zvuk mal dobre nastavený a vyladený na PA... Ja som to skúšal len raz a katastrofa... Vpredu to strašne rezalo uši. Ale určite to ešte skúsim :D
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2239



« Odpoveď #329 kedy: 17. Január , 2014, 15:22:16 »

je toto reprezentativny zvuk Pod HD ? lebo podla mna to od prvej fazule moc nepokrocilo...

Zaznamenané
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 22 otázok.