jtakac
|
|
« Odpoveď #300 kedy: 01. Marec , 2011, 15:25:29 » |
|
kua pici, uz tolko krat tu bola povedana podstata toho a stale sa to toci dookola. Karol to pekne zhrnul, aj rastis niekolkokrat, aj ja a hocikto... stale sa tocime dookola. vlado - cize co podla teba robi iny zvuk, ked na jednom aparate s rovnakou gitarou to hra inak tebe a mne ? hra to inak tebe a inak mne, pretoze ty hras inak ako ja. ked ja brnknem 10 krat na strunu E a potom ty a ja to postriham tak, ze to lubovolne poprehadzujem, tak NIKTO z tohto fora nezisti, ktorych 10 je mojich a ktorych tvojich, lebo to nemaju PODLA COHO ROZLISIT, iba ked zahras nejaku frazu, solo, tak tam sa to da pocut, ze to hras ty, lebo mas ine vibrato, legato, feeling, inu intenzitu, silu uderu atd..to je to, co ja nazyvam TON
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #301 kedy: 01. Marec , 2011, 15:25:39 » |
|
ice breaker je rudy?
Nevydrzal dlho.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
ice:breaker
náhodný pocestný
Príspevkov: 118
Solid Guitar
|
|
« Odpoveď #302 kedy: 01. Marec , 2011, 15:25:48 » |
|
A do Rasta neryp. Net je plny zakomplexovanych arogantnych buranov, co si otvoria usta len v anonymite. Rasto je priamy clovek a nikoho bezdovodne neuraza a len sa snazi diskutovat. Zatial co ini su casto zbytocne ironicki a arogantni a nevedia svoj nazor povedat bez toho, aby ineho desat krat urazili.
Ja do Rasta nerypem a neurazam ho ... ja som len zvedavy ako dopadne .. ked uhadne vsetko tak uznam, ze je najhustejsi zo vsetkych. A neviem sice preco mi chce dat ban, ale ked si mysli, ze som vulgarny alebo nieco podobne nech sa paci ...
|
|
|
Zaznamenané
|
"blues je o slzach tecucich po licach ciganky ked ju zatvaraju za kradez a zneuzite dokladov na hyper uver !"
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #303 kedy: 01. Marec , 2011, 15:27:01 » |
|
karol skoda ze si nanapisal nieco lepsie mohol som ti nadavat do malomestiakov
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #304 kedy: 01. Marec , 2011, 15:27:06 » |
|
bola by, keby sa ludia vyjadrovali presne, ale v ziari nad hronom je asi nejaka antipresnaterminologiaabudemdookolatrepatsvojenepodlozenedo hady zona uz nebyvam v ziari, zase si vedla, co ale nie je prekvapujuce v tejto debate
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #305 kedy: 01. Marec , 2011, 15:27:24 » |
|
ice breaker je rudy?
nie, ten mi nahodou celkom chyba
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #306 kedy: 01. Marec , 2011, 15:28:07 » |
|
hra to inak tebe a inak mne, pretoze ty hras inak ako ja. ked ja brnknem 10 krat na strunu E a potom ty a ja to postriham tak, ze to lubovolne poprehadzujem, tak NIKTO z tohto fora nezisti, ktorych 10 je mojich a ktorych tvojich, lebo to nemaju PODLA COHO ROZLISIT, iba ked zahras nejaku frazu, solo, tak tam sa to da pocut, ze to hras ty, lebo mas ine vibrato, legato, feeling, inu intenzitu, silu uderu atd..to je to, co ja nazyvam TON
no sak to sme ti uz milionkrat napisali, a ? inak tie picovske testy, co chces stvarat a co si stvaral nikoho nezaujimaju - ze desat krat brnknut, alebo udriet na klavir a ty to postrihas... to mam v pici, a nielen ja. Proste je to nezmyselne. Zahrajme skladbu, solo a na tom sa da hladat rozdiel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #307 kedy: 01. Marec , 2011, 15:28:49 » |
|
Ja do Rasta nerypem a neurazam ho ... ja som len zvedavy ako dopadne .. ked uhadne vsetko tak uznam, ze je najhustejsi zo vsetkych.
A neviem sice preco mi chce dat ban, ale ked si mysli, ze som vulgarny alebo nieco podobne nech sa paci ...
boh zvuku nie je ziadna nadavka, proste najprv som mu zvysil tlak ja a potom ty, uz vystupil asi dost vysoko a mozno aj dostanes ban, ale zas na tomto fore sa davaju bany hocijako, takze to ani nebude prekvapenie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #308 kedy: 01. Marec , 2011, 15:29:24 » |
|
a inak tiez by som rad povedal ze za 4 roky co tu som som nemal pocit ze by rasto zo seba robil nejakeho pana tvorstva tu, resp ze by nepripustil nazory inych ludi.. vie uznat ked si niekto obhaji svoj nazor.. dokonca sa mne velakrat stalo ze ked som mal nazor iny nez on, dokazal ma tak ako dalsi ludia tu presvedcit o tom ze moje myslenie je v danom poli obmedzene a ze ak si doplnim nejake vedomost z toho a onoho tak danu vec budem vnimat inak.. co je pravda cela hudba, zvuk, aparaty a gitary budu predsa vzdy zdrojom subjektivnych pocitov a nazorov a len zriedka sa v tych nazoroch stretneme.. rovnako to bude aj s tym co si kto predstavuje pod pojmom ton.. pre niekoho je to len vyska toho tonu (v mnohych nastrojoch to tak je, ze tych faktorov tam je menej napriklad na klaviri) pre druhych to bude to co ten ton obsahuje, v gitaristickej terminologii casto pojem ton zahrna viac faktorov nez len samotnu vysku, lebo nastroj na ktory hrame je podobny ako samotny spev.. ma mnoho druhov farieb, technik, sposobu prednesu, je rovnako stredovy a nie nadarmo sa hovori ze gitara ma vokalny aspekt.. kedze ide o rytmicko-melodicky nastroj je to podobne ako v speve mame dvoch spevakov jeden vie intonovat aj druhy vie intonovat, povedzme ze intonuju rovnako, no ten druhy vie z hlasu dostat kopec inych dalsich farieb, nalad atd.. hlavne sa nehadajte, pravda je vacsinou niekde uprostred
|
|
« Posledná zmena: 01. Marec , 2011, 15:30:41 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #309 kedy: 01. Marec , 2011, 15:30:31 » |
|
no sak to sme ti uz milionkrat napisali, a ?
inak tie picovske testy, co chces stvarat a co si stvaral nikoho nezaujimaju - ze desat krat brnknut, alebo udriet na klavir a ty to postrihas... to mam v pici, a nielen ja. Proste je to nezmyselne. Zahrajme skladbu, solo a na tom sa da hladat rozdiel.
to je nezmyselne? takze priznavas, ze zvuk a ton su dve rozdielne veci, ano? lebo aj brnknutie na strunu je zvuk, ktory vytvara gitarista prstami
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
myso
|
|
« Odpoveď #310 kedy: 01. Marec , 2011, 15:33:06 » |
|
to je to, co ja nazyvam TON
Ton je termin pod ktorym si desat ludi moze predstavit inu vec. Ked si nezjednotite *presnu definiciu* tohto terminu. Mozete sa hadat do aleluja. Ale podla mna uz si ajtak davno rozumiete, len sa hadate dokola lebo to je zaujimavejsie ako pracovat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #311 kedy: 01. Marec , 2011, 15:33:55 » |
|
to je nezmyselne? takze priznavas, ze zvuk a ton su dve rozdielne veci, ano? lebo aj brnknutie na strunu je zvuk, ktory vytvara gitarista prstami
to, ze napisem nezmyselne, neznamena, ze nieco priznavam. zas uz nebud demagog, pice. kks... byt s tebou v praci, tak sa zajebem s kravatou na zachode. A je mi to uplne u pici, jak sa to vola - ci penis, vlado, alebo ton, pripadne zvuk. Lebo kazdy NORMALNY a pocujuci clovek ti povie, ze na jednej gitare a na jednom aparate to hra dvom ludom inak. Aj moja mama ti to povie, ked je u mna kamos a hrame si. Co chces viac riesit ? chces prist na ten pojem, alebo co ?
|
|
« Posledná zmena: 01. Marec , 2011, 15:35:29 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #312 kedy: 01. Marec , 2011, 15:35:37 » |
|
to, ze napisem nezmyselne, neznamena, ze nieco priznavam. zas uz nebud demagog, pice. kks... byt s tebou v praci, tak sa zajebem s kravatou na zachode. viem, ze sa chces z toho vyvliect, lenze som ti polozil otazku, na ktoru si zatial neodpovedal, tak cakam, mas druhy pokus
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #313 kedy: 01. Marec , 2011, 15:35:51 » |
|
Ja do Rasta nerypem a neurazam ho ... ja som len zvedavy ako dopadne .. ked uhadne vsetko tak uznam, ze je najhustejsi zo vsetkych.
A neviem sice preco mi chce dat ban, ale ked si mysli, ze som vulgarny alebo nieco podobne nech sa paci ...
nepotrebujem nic uznat nepotrebujem sa predvadzat v rozoznavani nicoho, su tu ludia, co dokazu v niektorych situaciach rozoznat take nuansy, ze ziram (napriklad progac vo svojich oblubenych nahravkach je neprekonatelny a dokazal to vsetkym aj na blind teste vela gitar, co sa nahravali na jeho aparat - ako jediny rozoznal spravne vsetky gitary) ak napisem na 2 videa, ze ty chalani nehrali tak, ze su nerozoznatelni od Satrianiho, je to dovod na posmesky typu "boh zvuku" ? nie ze by ma to urazalo, je mi to uprdele, ale zase "vytocit" sa na to mozem, ne ? ci pockaj - aby som nestratil pred Tebou tvar, tak mam si vypocut Tvoje videa a ukazat sa, aky som borec ? a co sam ja koko*t aby som plytval casom okrem vypisovania este aj na to ? no nechces ist rovno do riti ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #314 kedy: 01. Marec , 2011, 15:36:58 » |
|
uz nebyvam v ziari, zase si vedla, co ale nie je prekvapujuce v tejto debate to, ze sa prestahujes z teba ineho cloveka nerobi, ale to je zrejme dalsia z tvojich nespravnych domnienok, nic prekvapujuce v tejto debate
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|