Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 21:08:36
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Poradte pri kupe lacnej 7-string  (Prečítané 24102 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #75 kedy: 26. Júl , 2005, 15:17:27 »

no, ved mne nastastie netreba ted nic kupovat, takze len obzeram tie drahe veci :))
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #76 kedy: 26. Júl , 2005, 20:02:27 »

MAJO:Jasne,ze bol/to by bol pruser keby nebol:)/ale objektivne porovnanie by si dosiahol jedine vtedy,ak by si urobil zvuk na jednu gitaru,potom na druhu a tak ich porovnaval.Kazdu na nastaveni pre tu,ci onu gitaru.Kazdopadne nezabudajme,ze ta gitara stoji 10000sk a treba to chapat tak,ze co za to dostanes za tu sumu.A to co za tento peniaz ponuka tato gitara je parada.....kupil som ju,aby som zistil nakolko vyuzijem 7-ku,ale nakoniec som zistil,ze mi ovela viac vyhovuje 6-ka s ladenim H,FIS,D,A,E,H,ale nosim ju,ako rezervku.Kazdopadne,na kazdu gitaru pouzivam ine nastavenia.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #77 kedy: 26. Júl , 2005, 20:58:09 »

Citácia
Originally posted by Darthez no bol som dnes v tom shope na nivach a nemaju tam ziadnu sedmicku. neviem kto to vytiahol, ale nist take tamnebolo. predavaju ted tri znacky Eko, washburn a Aria. Arie maju len lacnejsie evrzie. su am vsak aj tri - tvar LP, snimace DiMarzio neviem ake, stoji 25papierov... takze sedmicku tam nedostanes, ale bol som v Made a maju tam sedmicku myslim Steve Vai, stoji mam dojem 93papierov....tak rozmyslaj Žmurk :hairy
Darthez, celu temu s Washburnom som nacal ja: Neviem najst ziadnu firmu co robi distribuciu Washburn na Slovensko a pritom niektore tie zlavy lakaju aspon vyskusat...kto vie, aky obchodny tah za tym je vid zaujimava sedmicka http://www.music123.com/Washburn-WG587-i20396.music http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Washburn/WG_587-1.html ...len som chcel vediet, ci to niekto na Slovensko vozi. Potom sa uz ozvali dalsi, ze je na MN spominany shop. Dnes som tam bol,ale Washburn som nevidel ziaden...a nepredpokladam, ze su tam 2 obchody :D Ved uvidim, v septembri idem na dva tyzdne do US, mozno budem mat cas nejaku dobru 7strunku za ludovu cenu odskusat tam.
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 26. Júl , 2005, 21:50:28 »

jompe: ty kokso, co mi drbe, vsak vcera som tam bol a mali ich tam /alebo to bol klam? v kazdom pripade mavali ich tam a nikdy co som tam bol tam ziadna sedmicka nebola. skorej tie Arie vyzerali zaujimavo. hm...mozno prestali dovazat tie wasburny /dlhoooo tam stali/ a zacali kseftova s tymi Ariami.skoda ze nemaju kahelr tremolo, lebo na jenej takej somhral ked som bol skusat lampac a uuuu, ta mala gule! :hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

Hosť
« Odpoveď #79 kedy: 26. Júl , 2005, 22:25:23 »

typek mi dnes povedal, ze Wasburny sa dopredali (a ze stali na predajni nejaky cas) a ze teraz sa za nimi pyta kopa ludi, tak asi zase zacnu vozit...ale nemali ani aktualny katalog...a stranku pry prerabaju...Arie som videl, takze som bol spravne :)
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #80 kedy: 27. Júl , 2005, 00:09:44 »

jompe: ak si z BA,tak tam hod v streda.pride predavac,ktoy sa do toho rozumie viac. ted mal dovolenku. ten Ti povie, viac ohladom washbrun,ak ten co tam bol dnes - take dlhsie vlasy v cope mal, vsak? :hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #81 kedy: 27. Júl , 2005, 08:45:46 »

jimi..to com as potom pri tom ladeni za struny...15??? lebo to musi byt strasne blato...ja som skusal drop A a to bol inaksi brutal..akoze bolo to take power a lo-end..mno ale solo na tom znelo tak cudne...nemalo to taku iskru....na tom tvojom ladeni bezne hravas aj sola?Huh!
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #82 kedy: 27. Júl , 2005, 09:00:19 »

Citácia
Originally posted by Jimi Cimbala ...Kazdopadne nezabudajme,ze ta gitara stoji 10000sk a treba to chapat tak,ze co za to dostanes za tu sumu.A to co za tento peniaz ponuka tato gitara je parada.....kupil som ju,aby som zistil nakolko vyuzijem 7-ku,ale nakoniec som zistil,ze mi ovela viac vyhovuje 6-ka s ladenim H,FIS,D,A,E,H...
Jimi, beriem argument. Jasne, ze za ten peniaz sa od toho neda cakat zazrak. Mne len vyplynulo z porovnania, ze mi 6ka od Klasa vyhovuje viac aj na poriadne "spodky" a urcite je to aj snimacmi a drevom, aj ked mi jedna struna oproti 720ke chyba. Obcas to ladim ako John Norum na poslednom albume Europe - od tenkeho e: D#,A#,F#,C#,F,A# (songy Got To Have Faith & Start From The Dark)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #83 kedy: 27. Júl , 2005, 09:02:39 »

Citácia
Originally posted by Darthez jompe: ak si z BA,tak tam hod v streda.pride predavac,ktoy sa do toho rozumie viac. ted mal dovolenku. ten Ti povie, viac ohladom washbrun,ak ten co tam bol dnes - take dlhsie vlasy v cope mal, vsak? :hairy
som v BA a pracu mam 100 metrov odtial :) takze to dnes hned checknem...i ked som im nechal email na seba...no ale osobne je osobne ..jj, ten copaty chalan tam bol vcera
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #84 kedy: 27. Júl , 2005, 10:50:02 »

METALHAMMER:Samozrejme a nemyslim,ze by bolo toto ladenie nejako neobvykle./slipknot a spol.../V podstate je to ako 7-ka bez tenkej e struny a s G preladenym na FIS.Struny pouzivam 13 a ich hrubka v pomere k ladeniu dava pnutie zodpovedajuce 9-10 v klasickom ladeni.Takze urcite nie ziadne blato :) JOMPE:Ano,len som chcel poukazat na to,ze porovnavat zakazkovu pracu /co je svojim sposobom kvalitovy top/ s pasovou vyrobou zakladneho modelu nie je stejna ""vahova kategoria"".Zjednodusene povedane tvrdim to,ze tato gitara ma vynikajuci pomer kvalita/cena.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #85 kedy: 27. Júl , 2005, 12:17:50 »

Citácia
Originally posted by Jimi Cimbala JOMPE:Ano,len som chcel poukazat na to,ze porovnavat zakazkovu pracu /co je svojim sposobom kvalitovy top/ s pasovou vyrobou zakladneho modelu nie je stejna ""vahova kategoria"".Zjednodusene povedane tvrdim to,ze tato gitara ma vynikajuci pomer kvalita/cena.
Mojim povodnym zamerom nebolo porovnavat zakazkovu pracu a 720ku, to ma napadlo dodatocne a kedze som to odskusal, tak som to tu spomenul. Ale primarne som sa do debaty zapojil poznamkou, ze sa mi na 7ke nepacil zvuk najma kobylkoveho snimaca pri uvedenom skusobnom zapojeni a na tom trvam. Suhlasim vsak s Tebou, ze pomer kvalita/cena je ok. Navyse - usetril si 3300 skk v porovnani so sucasnou cenou v MADA music a za tolko sa uz pomaly da kupit Di Marzio ku kobylke. Skusim sa v USA mrknut na tie Washburny. Nepozdava sa mi fakt, ze je to zlacnene z 950 usd na 150-200...musi za tym byt nejaky hacik. V opacnom pripade je to super deal a v oktobri ich potencialne mozme porovnat - Washburn a Tvoju 720ku :)
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #86 kedy: 27. Júl , 2005, 12:57:38 »

mno....to by som uz aj tak povazoval za blato...lebo je to subjektivne...a ja na 9 neviem hrat lebo je to take make...ja mam normalne ladenie a 11 12 takze potom 13 a taketo ledenie by bolo pre mna blato..ale v pohode.....pocul som a zni eti to dobre...ja len preco mas g na fis preladene Huh!
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #87 kedy: 27. Júl , 2005, 13:15:38 »

to Jimi: jasnacka, za ty peniaze to hra fajn. A to s tym nastavenim zvuke je pravda, to som nemenil, nebolo kedy. Ale aj tak ich potom spolu checkneme. Inak mam na predaj tie povodne snimace z RG1527. Tie by mohli byt o trochu lepsie od 720tky.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #88 kedy: 27. Júl , 2005, 13:36:17 »

Citácia
Originally posted by METALHAMMER ...ja len preco mas g na fis preladene Huh!
METALHAMMER: to je bezne ladenie 6 strunky "dropnute" o 2 a pol tona do H, ak sa nemylim... :)
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #89 kedy: 27. Júl , 2005, 13:57:13 »

METALHAMMER&JOMPE:Pretoze takto mam dodrzane intervaly medzi strunami,ako pri standardnom ladeni,cize mozem pouzivat akordy v tvaroch na ake som zvyknuty-ibaze zneju o kvartu nizsie.Ak na standardnom ladeni chytim Cdur znie mi Cdur,ak vsak ten isty akord chytim na podladenej gitare znie mi Gdur,ale prsty na hmatniku mam ulozene,akoby som drzal Cdur pri standardnom ladeni.Tak isto mozem hrat sola v stupniciach,tak,ako som zvyknuty ibaze polohy sa menia o kvartu.Je to pohodlnejsie a dost mi to ulahcuje zivot:)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 24 otázok.