Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 08:19:15
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aparáty made in SK / CZ  (Prečítané 169023 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #90 kedy: 28. Október , 2010, 14:45:03 »

mn: problem nie su suciastky a kompromisy alebo spravit to uplne profi aj dizajnovo, problem je ten, ze nikto nie je ochotny dat pomaly sumu za material, co by to stalo keby to malo byt spravene ako z emeriky, nieto este zaplatit pracu
« Posledná zmena: 28. Október , 2010, 14:50:38 od styrioci » Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #91 kedy: 28. Október , 2010, 14:47:48 »

lebo SVK vyzera na vizitke napicu? mozno preto? preco mal neuszer asi office v skandinavii? lebo kebyze si tam da ze je zo slovenska tak vzivote nic nepreda..  a teba neberiem ako objektivnu osobu, si az moc na severe. .tam je to zidopolsko  Bavím sa skvele

Kaolko. Ty vies tak krasne vsetko zdovodnit, preco sa to neda. Type O´Negative...

MADE IN EU! Ked Ti ide len o vizitku, tak si kupis mail box v Londyne na Abbey Road a je to. Taketo kraviny su easy. Zaplatis jednu cvicenu opicu v Londyne, co to bude balit v UK a mozem si to tam davat Made in England, ked len o to ide.  Alebo. Urobim fasa amp, predvediem ho v UK v boutique shope, dohodnem distribuciu a podobne. Moznosti je x. A ked sa urobi dobry hype, tak tam moze byt aj kludne Made in Slovakia. Na tom to nestoji. Hlavne je mat dobry ciel, schopnosti a potom to ide.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #92 kedy: 28. Október , 2010, 14:50:24 »

tak to s jancim rozbehnite.. sprav mu marketing, s tym ze sa postaras o biznis.. a on a este 3 ludia to budu vyrabat.. s tym aby vyzili z danej cinnosti vsetci ludia :)
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #93 kedy: 28. Október , 2010, 14:53:50 »

tak tak hlavne ta navratnost financii je totalne napicu..  vrazis melko do vyskumu.. a potom ti budu chalani hovorit ze chcu amp za 400e..  na kazdom trhnes 4e.. oplati sa ti to riesit? nie..
V skratke povedane  Som frajer
Nevenujem sa gitarovym ampom ,lebo mam blizsie k basgitare ,cize kazde radio co si vymyslim si mozem nechat a je mi jedno ci ho budem vyrabat 3 roky ,alebo 10 , ale stavat jednorazofky usite na mieru je absolutne nebozna viec,lebo keby som si len zratal cas ,ktory je na to potrebny venovat,tak uz len predavanim Notabene zarobim viec a aby to aj vypadalo a malo ako taku spolahlivost,tak sa dostavam k cene ktoru neni nikto ochotny zaplatit a o dobe dodanie sa ani nebavme.
Ked si tak matne pametam ,tak ani jedno radio co som vyrabal som nespravil skôr ako za rok,lebo kazde jedno bolo uplne cele moja koncepcia ,cize bolo stale co doladovat a menit ,co pri 90% kopiach neni ziadna prekazka,lebo secko uz davno niekto vymyslel a odladil.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #94 kedy: 28. Október , 2010, 15:09:53 »

jo a este tu je jedna taka haluz ako - natura cloveka.. a ta je proste obcas silnejsia ako cokolvek

Ahoj lidi, důvod, proč jsem se rozhodl sem napsat je, abych se podělil o velmi nepříjemnou zkušenost, která se mi poslední dobou stala.. Možná to někoho zajímat bude, někoho možná nemusí...
Chtěl bych upozornit na nedávnou, tristní zkušenost s kytarářem Jurkovičem z Jílového u Prahy..
Dal jsem k němu novou kytaru, ne úplně levnou (Ibanez RG, cca 27 tis.) k úpravě, kterou jsem mu nadefinoval.
Chtěl jsem nový lak těla (jen bílá, původně divně modrá), které jsem dost dlouho, jemně, k dokonalosti brousil na čisté dřevo. Potom dát nový, silnější hmatník a pražce, protože krk je extrémně tenký a na mě je to už moc. Také jsem se ho ptal, zda existuje černá transparentní barva, kterou by se dalo ztmavit hlavu, ale aby bylo vše stále průhledné (logo). Dle něho nebyl s ničím problém..
Časový odhad cca 5-6 týdnů. Nakonec to trvalo přes rok, každý týden volání (typická šmejdovina - zavolejte příští týden, to už to bude) a co měsíc ježdění za ním a dohad, kdy to jako teda udělá. Zdůrazňoval jsem, že je jedno, kolik to bude stát, jde mi o výsledek především a o uchopitelný časový horizont..
Přesto z něj mnohokrát vypadlo, že to nevyšlo opět proto, že přišel tenhle borec a za tejden to potřeboval mít hotový, nebo mu přivezli z Aleximu 30 ks čínskejch šmejdů a chtěj je mít předělaný do 14 dnů..
Takže vám vlastně pořád dává najevo, že na vás úplně dlabe a jste mu ukradení, protože jste slušní čekáte jak blbci a jste ochotni zaplatit dost. A vlastně vám pořád říká, že ti, co se s ním neserou a jsou drzí, mají vše hned.
Nejenom že na to víc než rok nesáhl a začal s tím posledních pár dní před převzetím, ale výsledek na těle kytary byl takovej humus, že bych to štětcem natřel líp (fleky, cucky, propadliny, škrábance), a hlavu s nápisem Ibanez mi nastříkal tmavě fialovou, neprůhlednou blitkou, že nápis "Ibanez prestige" byl úplně pryč a získal jsem šmirglem zbroušenej, punkovej home-tunning Stagg..
Hmatník a pražce udělal celkem obstojně, to bych tak nekritizoval..
Byl jsem si vyzvednout hotovou věc, avšak bylo potřeba (na což zapomněl) zapustit o milimetr patku krku do těla (hmatník byl vyšší). Upřímně, když jsem ho viděl, jak tam narychlo šmrdlá s tou frézou, na zabordeleným stole, nic nemá upnutý a padají mu věci z rukou, úplně jsem se křižoval..
Stálo to X tisíc, nakonec, když jsem ten zničenej klumpr přivezl domů, vzteky jsem opět zasedl k práci...
Tělo a krk jsem od toho cuckatýho hnusu dva dny pečlivě otíral hadrem a acetonem, povrch opět jemně přebrousil k přípravě na lak... Zoufalství, něco se podařilo vrátit do původního stadia, něco už fakt ne..
Dlouho jsem vybíral a hledal, komu to dát znova, nechtěl jsem to vzdát.
Dal jsem to k velmi chváleným kytarářům do Prahy, zde jsem čekal jen pět měsíců...
Po převzetí - krk a hlava v pohodě, lak těla žádnej zázrak, ale budiž (nedokonalá bílá - zvláštní mapy a i po leštění je kytara poškrábaná jak po 5 letech používání), ovšem co mě dostalo, je pilníkem obroušený plastový dekl hardwaru, páč se jim nechtělo po laku zabrousit jamku - zabrousili originál dekl, zničili ho, stejně nekreje a je okousanej jak nůžkama.. Pak mi zničili kovový rámeček snímače, na který dosedá patka krku - místo aby tu patku o milimetr zalízli.. Naprali to tam pod tlakem, i když je to prohnutý jako prase..
Nechci uvádět, kde to bylo, budu to reklamovat a uvidím, jak se k tomu postaví. Perfektně připravený a vybroušený tělo = nula práce - na bílou, krk vrstvou průhlednýho, složení a seřízení - 9000 korun a doklad nikde.
Nechci zatěžovat detailama, už tak je z toho román, jen mě neskutečně s**e, jakej je tady u nás s řemeslama totální šlendrián, posté znova a znova opakuju:
h***o! a žádný zlatý český ručičky. Tak, jak to tady dělají tito lemplové, to dovede i moje pětiletá sestřenice s plastovým nářadíčkem a jestli se někomu nechce dělat nějakou zakázku, má to říct předem, šel bych jinam, nebo bych si to udělal doma sám a líp. Mám kytaru Cort za 3 tisíce, kterou by každej z těchto "umělců" poblil, problém je však v tom, že já na ní nenajdu jedinou estetickou a výrobní chybu - to se však nedá říct o zbořenině, která je výsledkem zakázkové práce. V současné době se náklady na tohle RG-čko i s novými snímači přehouply přes 50 tisíc, tedy hádám, že je to nejdražší RG-čko na světě. Akorát mám doma dojebanou jebku a oči pro pláč.. :cry:
Jdu se uklidnit a hledat na E-bayi nový kryt hardwaru a rámeček snímače....

Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #95 kedy: 28. Október , 2010, 15:11:33 »

kokos :D vsak kebyze vytlacim toto vsetko co ste tu v tejto sekcii popisali tak mam normalnu enciklopediu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #96 kedy: 28. Október , 2010, 15:42:50 »

....

Ahoj lidi, ...

podivin s podivinskymi poziadavky sa bude zasadne a vyhradne stratavat iba s podivnym pristupom, to je pravidlo... mi to pripomenulo kohosi, co riesil nejaky externe ovladatelny bias na fabrickej seriovke...  Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #97 kedy: 28. Október , 2010, 15:45:17 »

externe ovladatelny bias je klasicky mod co sa robi na zosikoch co ho nemaju :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #98 kedy: 28. Október , 2010, 17:08:44 »

externe ovladatelny bias je klasicky mod co sa robi na zosikoch co ho nemaju :)

Ja ho nemam a pohoda. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #99 kedy: 28. Október , 2010, 17:09:46 »

sice nie sk ani cz, ale pre predstavu, ze ani v zahranici to nemusi byt take ruzove s tou custom a boutique vyrobou. vid http://www.sevenstring.org/forum/gear-for-sale-trade-wanted/133835-feeler-dar-tuzzia.html kde typek predava, nazvyme to boutique,  amp vyrazne pod cenu a aj tak to nikto nechce kupit..zrejme preto, ze je to asi az moc ulet.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #100 kedy: 28. Október , 2010, 17:14:44 »

sice nie sk ani cz, ale pre predstavu, ze ani v zahranici to nemusi byt take ruzove s tou custom a boutique vyrobou. vid http://www.sevenstring.org/forum/gear-for-sale-trade-wanted/133835-feeler-dar-tuzzia.html kde typek predava, nazvyme to boutique,  amp vyrazne pod cenu a aj tak to nikto nechce kupit..zrejme preto, ze je to asi az moc ulet.

Tak ale toto nechapem, kupi si to ako uplny custom a hned to predava (kedze je to brand new) Huh!

No asi to nebude az take uzasne, aj ked ta ukazka je fakt super.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #101 kedy: 28. Október , 2010, 17:43:11 »

ved je tam napisane ze to je dar :) tak asi to bol nevhodny dar Bavím sa skvele
Zaznamenané
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #102 kedy: 30. Október , 2010, 13:21:05 »

@ Spyros / Garde

ako pozrite, mne je u zadku kto si co o tom mysli a na stupidne natahovanie a la preco by tu v pivnici zbuchany aparat nemohol byt tak hrajuci ako top stroje (nehovorim, ze len zo statov) tak nie, dakujem

ESTE ANI RAZ V ZIVOTE som nevidel a nehral na normalne dobre urobenu domorobo vec, ale zas napr Jankove veci vyzeraju precizne a aj sa mi velmi pacia, tie som ale live este nevidel

mne to pride a la cesi, hele lado udelej mi a podobne. vonku nikto nehra na take zalezitosti (preco asi), to je len u nas a v cechach velky fenomen. A raz darmo, ked sa clovek pichne do poriadneho boutique aparatu, resp poriadneho aparatu, aby sa tu zas niekto co sedi doma cely den za compom nemusel odbavovat na slovickach - mam hned jasno, nemusim tu nikomu vykladat preco ano, preco nie domorobo, ked pocujem o com je poriadne hrajuci aparat.

ruku na srdce, kolko je tych doma zbuchanych veci skutocne dobre hrajucich ? Jankov aparat znel skvelo v tych biteoch, dobre .. a dalej..  Valvatt ? hot ? prosiiim vaas

osobně si myslím kolego že to co tady tvrdíš je pořádná zatvrzelost a nikdy jsi si na pořádný hand made nezahrál
meb bys tohle  nemohl ani vyslovit.....

spíše mě zaráží jedno že celý svět hraje na jedno a to samé porád dokola a jen značky  nedělají hudbu nemělo by se spíš přemýšlet jinak ...aby peníze zustali doma v CZ a SK aby konečně ty naše aparáty začli dobývat svět  a třeba už začli

byl jsem svědkem jak ESH prodalo do Švédska  a zřizuje se prodejna v Belgii   ...... nebut me hloupí   a hluší nápis sám moc zvuku nenadělá ale poctivá práce dokáže daleko více
osobně jsem za to abychom si sáhli do svědomí nejsme jen zaprdění  podobně to dopadá s našemi kytaráři přehlížíme je  a přitom kytary dělají srovnatelné se světem...............

butme k sobě upřímní :) Zdravíčko
Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #103 kedy: 30. Október , 2010, 15:29:00 »

osobně si myslím kolego že to co tady tvrdíš je pořádná zatvrzelost a nikdy jsi si na pořádný hand made nezahrál
meb bys tohle  nemohl ani vyslovit.....

Co je potom ale poriadny homemade ? mal som tu cest s par domarobenymi vecami, ci uz boxy, stompy, amp. Naco by dnes clovek mrhal casom a hladal nejaky domarobeny amp, ktory hra slusne. pocul som ich par a mam na to nazor aky som napisal - ty ma presviedcas, ze som nehral na tie spravne, resp dobre - tak sa potom pytam, to hra z tych domorobo skutocne dobre len mizive percento ?
Okay, ale naco by som marnil cas hladanim dobrehrajuceho doma urobeneho aparatu, ked v dnesnej dobe ja na trhu miliarda tak sialene hrajucich aparatov, ze by sa z toho clovek aj zblaznil.
ja mam zas pocit, ze niektori z vas siloumocou fandia tomuto odvetviu. ty mas v podpise engl, preco potom nehras na tie popici hrajuce aparaty od ceskych alebo slovenskych majstrov ?
Dalsia vec je, kto riesi zvuk v miere, aby vobec ako tak hral a kto hladal zvuk, resp stavia si zvuk podla toho, aky sa mu paci, alebo aky chce dosiahnut. ked mi raz sedi feel soldana, kupim si soldano. Ked mam rad plexi, kupim si plexi. aby hrala napodobenina dobre, musis do toho navalit kvalitne veci, za robotu si tiez nechas zaplatit a nakoniec sa dostanes na level, ked mas original len o zanedbatelnu sumu drahsi, tak naco by sa kto pustal neoverenou cestou
ja netvrdim, ze tieto veci nemozu hrat dobre, zopakujem asi xty krat, ze veci od janka su bomba, ostatne to dokazal aj ukazkami zo vcera a nevahal by som ani sekundu, keby som si hladal amp a chcel taky feel ako ten jeho dava.
Osobne neverim, ze 90% z tych co na vselijake domarobene veci hravaju v pripade, ze by vedeli zafinancovat poriadny aparat by nemenili. Majo fero mal tiez custom aparat a dnes hra na Roadster, preco asi.
Dalsia vec je kopia vs orig. Homemafe kopiu si kupi ten co si nemoze dovolit original, aspon vo vacsine pripadov to tak je, ale nehovorime my tu nahodou o apratoch s vlastnych ksichtom ? Kolko si ty pocul tych apartov z dromacej dielne, co ta posadili na zadok svojim charakterom ..

Ja to nemyslim zle a prave tam, kde mam pocit ze je to zasluzene adekvatne fandim, ale siloumocou si tu ulietavat na tychto veciach len preto, ze si vazim um a snahu stavitelov je smiesne. predsa tu nebudem niekoho tlapkat po chrbte a potom sa na druhy den pri pive budem smiat z jeho veci.
MMM tu minule komentoval nejaky gerhat, ktory podla neho hral strasne. osobne si myslim, ze ma celkom spravny nazor na co a ako hra, tak snad nie som jediny - druha vec, najdu sa aj taki, ktorym to ide, Mario Bross urobil krasny switch branovi, Janko robi sialene hlavy a pedale ale to ostatne co som mal moznost vidiet je pre mna o 10 tried dole, na urovni bavenia sa v pivnici.

Minule tu dal niekto pedalboard s custom switchom za sialene prachy. vyzeralo to ako pozliepane v chranenej dielni (nechcem sa dotknut telesne postihnutych, ale vieme o com hovorim).
Za tie prachy som si mohol dat urobit custom switch u Boba Bradshawa z Custom Audio Electronics, ktory by bol presne na mieru, na inej urovni a s inym servisom; o trhovej hodnote uz ani nehovorim.

Ja skutocne fandim a rad podporim vsetkych, kde mam pocit ze je co podporit, ale glorifikovat "nase" vyrobky, len aby som drzal liniu nebudem. ako som povedal, urcite sa najde aj dobre hrajuci aparat z tejto triedy, ale v globale je to uplne ina liga
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #104 kedy: 30. Október , 2010, 15:29:47 »

spíše mě zaráží jedno že celý svět hraje na jedno a to samé porád dokola

?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.