Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 22:21:49
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aparáty made in SK / CZ  (Prečítané 168891 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #210 kedy: 29. Júl , 2011, 15:12:37 »

a dopadlo to ako?
1:0 pre mna  Bavím sa skvele
... na to ake velke recenzie na ESHa boli tak som ocakaval viac, vtedy ma to vobec neoslovilo
pamatam si na pamatnu vetu (dokonca aj od autora) "Hraje to jako Marshall JCM800 a MesaBoogie)

osobne nemam nic proti jeho vyrobkom, isto sa najdu ludia koho ten zvuk oslovi
« Posledná zmena: 29. Júl , 2011, 15:14:14 od Majo Fero » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #211 kedy: 29. Júl , 2011, 15:15:12 »

uz to je zakladny problem ked niekto napise ze to hraje jak marshall jcm a mesa boogie lebo to su dva totalne odlisne druhy zvukov a to je uplne jedno ze ktora MB bla myslena v ich ponimani :)
inak zatial jedine dva domorobo zosiky co ma fakt prekvapili bol Hot co ma Ondree a JT amps..
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #212 kedy: 29. Júl , 2011, 15:15:59 »

Zaujimalo by ma, co robi Petr Faiereisl teraz. Jak mu to hraje.
Zaznamenané
bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #213 kedy: 29. Júl , 2011, 16:04:09 »

Mame jednoho ESHa ve zkusebne a neni to podobne ani JCM800 ani jakekoliv MB. Snazi se to tvarit jako recto, ale chybi tomu pruraznejsi stredy. Rekl bych, ze je to vhodne na heavy metal, na rock to neni to prave. Me prijde zajimavejsi Rockwell, ktery se vubec netaji tim, ze se snazi delat kopie recta. Tam aspon clovek vi co cekat. Osobne bych sel do HOTa to ma svuj xicht a na nic si nehraje.
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #214 kedy: 29. Júl , 2011, 16:08:24 »

Mame jednoho ESHa ve zkusebne a neni to podobne ani JCM800 ani jakekoliv MB. Snazi se to tvarit jako recto, ale chybi tomu pruraznejsi stredy. Rekl bych, ze je to vhodne na heavy metal, na rock to neni to prave. Me prijde zajimavejsi Rockwell, ktery se vubec netaji tim, ze se snazi delat kopie recta. Tam aspon clovek vi co cekat. Osobne bych sel do HOTa to ma svuj xicht a na nic si nehraje.
vidis, ake oznacenie ma ten vas ESH?
Zaznamenané
dusan uk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 247

« Odpoveď #215 kedy: 29. Júl , 2011, 16:12:13 »

vidis, ake oznacenie ma ten vas ESH?

Majo este si zabudol druhu pamatnu vetu ked sme to skusali. ''Hosi vytavte to!To musite vytavit!!Pak to hraje''  ha ha ha
Ale ono to nehralo a nehralo
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #216 kedy: 29. Júl , 2011, 16:14:44 »

Majo este si zabudol druhu pamatnu vetu ked sme to skusali. ''Hosi vytavte to!To musite vytavit!!Pak to hraje''  ha ha ha
Ale ono to nehralo a nehralo
hej-hej, tak to presne bolo, pamatam (tenkrat v Prahe)  ha ha ha
tipek to este vazne prezival, jak dobre to hraje, a to furt nie a nie hrat dobre ha ha ha
Zaznamenané
dusan uk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 247

« Odpoveď #217 kedy: 29. Júl , 2011, 16:18:51 »

hej-hej, tak to presne bolo, pamatam (tenkrat v Prahe)  ha ha ha
tipek to este vazne prezival, jak dobre to hraje, a to furt nie a nie hrat dobre ha ha ha

Ale vies ako to je,bolo to uz davnejsie a vtedy sme hladali co najvacssi MASAKER! ha ha ha
Teraz by sme to asi vnimali inak urcite by sme tam nieco natocili
Zaznamenané
bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #218 kedy: 29. Júl , 2011, 16:32:56 »

Je to ta novejsi 2000, 100W. Dřív na to hrál s 4x12 ESH Greenback a ted hraje na nejaku homemade, ale svete div se, hraje to lip.
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #219 kedy: 31. Júl , 2011, 09:39:19 »

já osobně patřím mezi příznivce ESH  ten zvuk mě prostě oslovuje ....
na druhou stranu musím uznat že prvotní zesíky ESH byli jakoby zabučený s neprůhlednými středy ...
Já ted vlastním  už druhou řadu MK II má o dost méně gainu  a lehce víc presencí  a je tedy pravda že zesík se začne projevovat až daleko za pulkou mástru musí se to něčím krotit but to na výstupu nebo třeba ve smyčce   no v každým případě dík za vaše názory  a postřehy  Zdravíčko
Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #220 kedy: 31. Júl , 2011, 20:41:23 »

Ja mam Rockwell a zatial velka spokojnost Na zdravie!
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #221 kedy: 16. November , 2011, 12:13:50 »

Aj toto je nahrane na Rockwell, celkom slusny zvuk podla mna

http://www.uwefilter.cz/download.html
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #222 kedy: 18. November , 2011, 10:19:01 »

tak jsem se po ranu nad celym threadem docela pobavil, nejvetsi komik je bedroom hero kaolko, ktery si to  s prehledem vyridil s celym svetem (nejenom to vepřo knedlo zelo jako zaklad higainoveho ampu me skutecne rozesmalo) 

No necham vas dal ve vasem presvedceni jak ty americke boutique veci jsou nedostizne, zafinancovane, vyzkousene, vyvijene, nekopirovane a zadne CZ/SK se jim nemuzou rovnat.
Narazili jsme na to uz v threadu o krtu R2D, stejne jako muzika neni zdaleka jenom o drnkani, tak vyroba aparatu neni jenom o letovani. Takovym mini vyrobcu jako jsou nasi garazovi bastliri jsou vsude tisice, ale jenom nekterym z nich se podarilo prorazit ve vetsi mire. V US dokonce existuje lowcost vystava http://www.nashvilleampexpo.com/ kde se prezentuji hlavne takovi malovyrobci, kteri nemaji na to si platit stanky na NAMM, ale vyrabeji dobre veci.
Kolik zamestnancu ma treba Soldano, kdyz se tady narazelo ze ESH jenom jednoho. Na YT si muzete najit factory tour, kde je videt ze to je jenom takova vetsi garaz s peknym vstupem a prezentacni mistnosti. Nebo v krabickach treba takova Devi Ever, pro kterou obcas brigadnici jeji matka, kamosky atd.

Driv to neslo, i Bogner se musel prestehovat do Ameriky, ale v globalnim dnesku? Dokaze to Diezel ze Svycarska, a co na tom ze to je vpodstate jenom porad dokola jedno zapojeni - Marshall s basama (klidne se pokrizujte a proklejte me :)  Chce to oslovit cilovou skupinu (kytaristi nesmyslne milujou basy, tak jim je Diezel dal, podle zazitku primo z jeho dilny, vzdycky ukazuje aparat ktery ma Deep minimalne za pulkou, coz je podle mych zkusenosti nepouzitelne a to mam Diezel sound na nektere veci rad). Stejne jako u kapel je to kazdeho osobni boj, a stejne jako u kapel nasi (a ti americti) malovyrobci zaostavaji predevsim ve vsech tech "nedulezitych" vecech okolo.

HOT ted dela napr. nejake aparaty pro Smashing Pumpkins.
Zrejme na rozdil od kaolka Corgan netrpi predsudky vuci vepřu knedlu zelu Žmurk

Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #223 kedy: 18. November , 2011, 10:25:32 »

Presne tak.

Prv bol aj tak Fender. Od neho sli dve cesty - Mesa boogie (kvazi JCM800 a pod.) a Marshall (JTM45, ktora vznikla z bassmana od Fendru).

A vzdy sa to toci okolo tych troch znaciek. Vzdy.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 18. November , 2011, 10:25:55 od Branko » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #224 kedy: 18. November , 2011, 10:32:19 »

takze za prve :) ja mam vepro knedlo rad
za druhe diezel su nemci, za tretie u bognera za seba hovori zvuk a nie to ci sa prestahoval do USA, rozdiel medzi soldano a ESH je ten ze soldano aparaty aj hraju dobre, mne moze byt vysostne jedno ci to letuje 5 ludi, 3 alebo 12 zaujima ma zvuk a prakticky nadalej trvam na tom ze z ceskych aparatov sa mi pacili veci asi fakt len od HOTa
..ten diezel neviem ci je naozaj marshall zapojenie ale s tymi basmi mas pravdu, ked som si na tom zahral v klangfarbe tak moj prvy dojem z herberta bol ze dpc to znie jak tie bedroom zosiky pre ludi co to maju doma a obcas si na tom sami zahraju ked dojdu z prace.. hrozne to bucalo v basoch, vyslovene nezdravy zvuk a to som mal basy na 0, stredy naplno, vysky dakde za polovicou.. midcut vypnuty a deep mozno v tretine a stale to znelo hrozne basovo.. mne to evokovalo modelingovy zosik
Zaznamenané

Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.