Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 20:39:02
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aparáty made in SK / CZ  (Prečítané 168887 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #225 kedy: 18. November , 2011, 10:33:26 »

Presne tak.

Prv bol aj tak Fender. Od neho sli dve cesty - Mesa boogie (kvazi JCM800 a pod.) a Marshall (JTM45, ktora vznikla z bassmana od Fendru).

A vzdy sa to toci okolo tych troch znaciek. Vzdy.  Na zdravie!

ale ved je jedno z coho to vychadza ked to aj tak hra inak :) to mozem aj ja povedat ze jebem na to nekupim si mercedes SLR lebo to ma 4 kolesa rovnako jak barokovy koc tahany stvorzaprahom
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #226 kedy: 18. November , 2011, 10:55:10 »

tak jsem se po ranu nad celym threadem docela pobavil, nejvetsi komik je bedroom hero kaolko, ktery si to  s prehledem vyridil s celym svetem (nejenom to vepřo knedlo zelo jako zaklad higainoveho ampu me skutecne rozesmalo) 

No necham vas dal ve vasem presvedceni jak ty americke boutique veci jsou nedostizne, zafinancovane, vyzkousene, vyvijene, nekopirovane a zadne CZ/SK se jim nemuzou rovnat.
Narazili jsme na to uz v threadu o krtu R2D, stejne jako muzika neni zdaleka jenom o drnkani, tak vyroba aparatu neni jenom o letovani. Takovym mini vyrobcu jako jsou nasi garazovi bastliri jsou vsude tisice, ale jenom nekterym z nich se podarilo prorazit ve vetsi mire. V US dokonce existuje lowcost vystava http://www.nashvilleampexpo.com/ kde se prezentuji hlavne takovi malovyrobci, kteri nemaji na to si platit stanky na NAMM, ale vyrabeji dobre veci.
Kolik zamestnancu ma treba Soldano, kdyz se tady narazelo ze ESH jenom jednoho. Na YT si muzete najit factory tour, kde je videt ze to je jenom takova vetsi garaz s peknym vstupem a prezentacni mistnosti. Nebo v krabickach treba takova Devi Ever, pro kterou obcas brigadnici jeji matka, kamosky atd.

Driv to neslo, i Bogner se musel prestehovat do Ameriky, ale v globalnim dnesku? Dokaze to Diezel ze Svycarska, a co na tom ze to je vpodstate jenom porad dokola jedno zapojeni - Marshall s basama (klidne se pokrizujte a proklejte me :)  Chce to oslovit cilovou skupinu (kytaristi nesmyslne milujou basy, tak jim je Diezel dal, podle zazitku primo z jeho dilny, vzdycky ukazuje aparat ktery ma Deep minimalne za pulkou, coz je podle mych zkusenosti nepouzitelne a to mam Diezel sound na nektere veci rad). Stejne jako u kapel je to kazdeho osobni boj, a stejne jako u kapel nasi (a ti americti) malovyrobci zaostavaji predevsim ve vsech tech "nedulezitych" vecech okolo.

HOT ted dela napr. nejake aparaty pro Smashing Pumpkins.
Zrejme na rozdil od kaolka Corgan netrpi predsudky vuci vepřu knedlu zelu Žmurk

nechce sa mi citat cely thread, ale zareagujem na tvoj post.
v zasade mas pravdu v tom co pises - vacsina tych boutique firiem su malicke garaze o par ludoch. Ale je podla mna uplne zbytocne hovorit o moznostiach, us/ sk / cz made atd.

skratka samotne aparaty hovoria za seba - nepocul som nejako bohvieako vela, tak sa nebudem bit do prs, ale tych par co som pocul boli v zasade z kategorie "super to hra clovece" a v tesnom zavese isiel dodatok "na robenak", a to im prajem, lebo mne osobne su tieto malicke na kolene robene firmy velmi sympaticke. ved aj v us je sialene vela malych neznamych firiem, co robia sialene aparaty. samozrejme, tym ze je to us to cele asi funguje inak.

z tych co poznam, tak je jedna "firma" ktorej sialene fandim a je to janko tu od nas z fora, lebo z tych veci proste citit poriadnu, neokaslanu robotu. asi ma prave ten talent, co odeluje tych top od tych ostatnych - a mam pocit, ze prave to je nas (sk/cz) problem, ze to tu skratka ludia nevedia robit na nejake konkurencie schopnej urovni, za co hovori fakt, ze na tom hra par skalnych (dufam, ze netrepem). ved si zober napr holandsku butik firmu HOOK. skvele aparaty, etablovali sa po svete a ludia na tom hraju. nemyslim si, ze mali nejake o moc odlisne podmienky ako napr vy (cesi)/ naschval nehovorim my, lebo u vas je vsetko o schodik vyssie ako u nas. mozno sa mi to zda, ale nie je to silou mocou patriotizmus a vola podporit svoj domaci produkt. vy mate napriklad smrcka effects, ktorych registrujem, posobia ako tiez slusna firma a tie stompy vyzeraju a zevraj hraju super. takze ak je realne niekto, kto na to ma nema problem. napriklad taky ESH co sa tu uz parkrat rozoberal, tak to je presne ten model "udelatka" ako povedali v mojom najoblubenejsom filme vobec "tolik prace, a pritom takova blbost". nehovorim, ze za velkou mlakou a v zapadnej europe maju nutne patent na rozum, ale staci sa obzriet okolo seba a je jasne, o com je rec. ruku na srdce, ked si otvorim web nejake malickej us, relativne neznamej firmy na aparaty a napr toho esh, tak sa trosku smejem.

inak dovolim si k tomu bogneru - tiez to donedavna bola firma o par ludoch - reinhold a jorg, ktori to tam tahali a dalsich par letovacov. a k tej historii, vobec nie je pravda, ze bogner isiel do US, aby rozbehol firmu s aparatmi. v osemdesiatych rokoch servisoval ampy roznym znamym ksichtom z LA, sem tam nieco skusal modovat a az ked tusim Van Halen si nechal u neho  porobit jeho amp, tak vtedy sa dostal do povedomia a ako sa mu zacalo darit, zalozil bogner amps.
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #227 kedy: 18. November , 2011, 11:01:48 »

pozrel som tie devi ever fx a ma tam jeden velmi fajny pedal, vola sa ze 90 Na zdravie!
Zaznamenané
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #228 kedy: 18. November , 2011, 11:29:18 »

jenom na doplnění:

- Peter Diezel je švýcar, fungoval ve Švýcarsku (jak dokazuje web diezel.ch) a do německa později firmu přesunul, proč asi?
- Bogner - jasně, tak to bylo i s tim VanHalenem, jenomže to začal letovat až v US? Sám to vykládal na nějakém NAMM o  důvodu přesídlení (na YT to je, uz nevim kde)
- Smrčka je krásný příklad. Donedávna to totiž byly střeva na úrovni a design zoufale amaterský. A protože pochopil, že je to jedna z cest jak se pohnout zas dál, tak se spojil s nějakým nadšencem (nevím už jestli se mu ozval sám že mu chce pomoct nebo jak to bylo), který pro něho začal cca před rokem ty designy už na daleko lepší úrovni dělat... a moderně DIY konzultovat přímo s potencionálními zákazníky na fóru.... a pak že to nejde.
http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/novy-design-smrckaeffects-t20814.html

- značka má daleko větší psychoakustickou sílu než si většina kytaristů dokáže přiznat. Já zastávám názor, že dnes už je velice náročné narazit na nějaký nefunkční shit, drtivá většina věcí hraje minimálně slušně. Zkoušel jsem desítky aparátů a vyloženě mi nesedly jenom tři a to ještě u dvou z nich (Framus Cobra, Krankenstein) je věc pouze subjektivní. Jediný objektivní shit, který jsem za těch cca 10 let potkal je Valvestate :) Daleko víc záleží jak se daný aparát použije (samozřejmě každý má svoje silnější a slabší stránky) a KDO na něho hraje.
Když se ale na bedne objeví logo M/B, okamžitě kvalita zvuku stoupa v usich "odborniku" minimalne o tridu nahoru, a opacne kdyz se tam objevi nějaké samodomo CZ nedejbože SK logo Žmurk
Lidské smysly jdou oklamat až komicky snadno, sám jsem si to xkrat vyzkousel na vlastni kuzi, oci i usi.
Naprosto dokonaly priklad mi vykladal kolega z marketingu, kdy zkouseli vliv obalu na cilovou skupinu, a měli pět vzorků džusu s různými obaly a respondenti hodnotili jak jsou rozdilne, tento je stavnatejsi, sladsi atd.... az na drobny zadrhel, ze v zakulisi se to rozlevalo z jedne velke flasky. ...... S aparatama je to uplne stejne :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #229 kedy: 18. November , 2011, 11:34:22 »

..ten diezel neviem ci je naozaj marshall zapojenie ale s tymi basmi mas pravdu, ked som si na tom zahral v klangfarbe tak moj prvy dojem z herberta bol ze dpc to znie jak tie bedroom zosiky pre ludi co to maju doma a obcas si na tom sami zahraju ked dojdu z prace.. hrozne to bucalo v basoch, vyslovene nezdravy zvuk a to som mal basy na 0, stredy naplno, vysky dakde za polovicou.. midcut vypnuty a deep mozno v tretine a stale to znelo hrozne basovo.. mne to evokovalo modelingovy zosik
z debaty co sme sa o tom bavili nejak vyplynulo, ze to bol aparat urceny na zvuky typu 1ch clean, 2ch rhytm, 3ch lead a preto bol aj ten treti kanal taky prebasovany aby pri solovych vyhravkach znel tucne, ci zle si to pamatam? lebo si spominal, ze 1 a 2ch ti prisli v pohode, ci nie?
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #230 kedy: 18. November , 2011, 11:43:25 »

jenom na doplnění:

- Peter Diezel je švýcar, fungoval ve Švýcarsku (jak dokazuje web diezel.ch) a do německa později firmu přesunul, proč asi?

Kvoli daniam ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #231 kedy: 18. November , 2011, 12:07:39 »

A vzdy sa to toci okolo tych troch znaciek. Vzdy.  Na zdravie!

A co Orange, Vox, Hiwatt, Laney? ?§!. Laney este povedzme boli trosku kopie Marshallov, ale ostatne tri mali uplne svojske aparaty.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #232 kedy: 18. November , 2011, 12:10:56 »

Kvoli daniam ?

jop lebo kebyze od neho zo svajcu kupuju ludia zosiky tak by to nikto nechcel kebyze ma platit extra clo a dan na to uz tak je to mega drahe
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #233 kedy: 18. November , 2011, 12:13:50 »

dnes už je velice náročné narazit na nějaký nefunkční shit, drtivá většina věcí hraje minimálně slušně.

To je pravda. Sucasnost je pre gitaristov priam idealna a asi nikdy nebol taky vyber vsetkeho za tak rozumne ceny. Ze to az tak nevidiet resp. nepocut na hudbe a tvorivosti je druha vec. Smútim

Lidské smysly jdou oklamat až komicky snadno, sám jsem si to xkrat vyzkousel na vlastni kuzi, oci i usi.
Naprosto dokonaly priklad mi vykladal kolega z marketingu, kdy zkouseli vliv obalu na cilovou skupinu, a měli pět vzorků džusu s různými obaly a respondenti hodnotili jak jsou rozdilne, tento je stavnatejsi, sladsi atd.... az na drobny zadrhel, ze v zakulisi se to rozlevalo z jedne velke flasky. ...... S aparatama je to uplne stejne :)

Ano aj nie. Mnohe aparaty sa vzajomne chovajum aj hraju velmi odlisne, je tam kopec faktorov od bedni, lamp atd... To, ze sa na slepy posluch mozu niektore "zamenit" je mozne, najma tie dnesne hajgejnove. Ver mi ale, ze ak by si mi zapajal za sebou rozne stare klasicke modely so zodpovedajucimi bednami a hral by si mi na nich zhruba to iste, vacsinou by som sa trafil. :)
« Posledná zmena: 18. November , 2011, 12:14:51 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #234 kedy: 18. November , 2011, 12:24:11 »

ten bogner vypada ze je tiez celkom umelec  Bavím sa skvele

inak k tym tunajsim aparatom ..ja som nedavno zohnal na skusku toho stareho podlahoveho golema ..viem ze budem povazovany za hlucheho ale mne to hra podla mojho vkusu vyborne ..chce to ten spravny atack a je to narocnejsie na hru ale ked tam pred to dam tubescreamer a vystupom z cabsim do line 6 x3 live kde mam len delay ..tak to znie uplne vyborne ..a zvazujem ze si kupim tu rackovu verziu lebo si myslim ze je to uplne plnohodnotny lampovy zvuk so vsetkym co k tomu patri a aj ked ma chcel mozog oklamat ze dpc ved to nie je znackove to musi hrat napitchu tak uplne v pohode presiel mojim subjektivnym zvukovym testom ..to stym podielom psychiky a placeba co sa znacky/neznacky tyka je vo velkej miere pravda.
« Posledná zmena: 18. November , 2011, 12:40:44 od fataljoe » Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #235 kedy: 18. November , 2011, 12:42:34 »

ano, hra to vyborne. az pokym to nepostavis vedla ozajstneho aparatu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

stoka!
fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #236 kedy: 18. November , 2011, 12:54:27 »

ano, hra to vyborne. az pokym to nepostavis vedla ozajstneho aparatu  Bavím sa skvele

to moze byt pravda ale cim dalej tym viac zistujem ze posluchac sa nikdy neposere z toho
co stoji za gitaristom ale skor z hudobnych napadov , urovne hry a emocie v nej ..pocul som
milion popicoznych mesiace sperkovanych heavy zvukov ktore hrali totalnu nudu a hned
by som vsetky vymenil za napadity song ktory ma bavi pocuvat cisto koli vybere tonov aj keby
bol zahraty na marshal tranzistore. Ked si zoberem aj takych velkych gitaristov ..tak tie ich zvuky
su dost o hovne a ja keby cez to hram tak to nechem ani zadarmo ..vid taky alexi laiho alebo
andy james.  ale to uz je zase na inu debatu  Bavím sa skvele ...ano uznavam v porovnani s velkou znackovou hlavou
do poriadneho boxu to hra mozno horsie ale mne to akosi prestava vadit  :)
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #237 kedy: 18. November , 2011, 13:05:08 »

tak si kup od stevina roland bass a hraj do toho  Na zdravie!
Zaznamenané

stoka!
fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #238 kedy: 18. November , 2011, 13:07:40 »

tak si kup od stevina roland bass a hraj do toho  Na zdravie!

zas nebudeme sa v tejto fundovanej diskusii znizovat ku kktinam dobre?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #239 kedy: 18. November , 2011, 13:16:13 »

Kamos, co zije v USA ma na to jednoznacny nazor - len znacky. Aj ked ho sice beriem s rezervou, lebo amikov velmi nemusim zmyslanim... Ale ma pravdu. Vsetko kopiovite je fajn, da sa na to pohrat, ved sam mam kopiu gitary a kopiu koncaka, atd... Len do chvile, kym clovek nezbada a nezahra na znackovu vec. Ano, moze to byt psychicky moment, ale zatial znacka vzdy vyhrava po zvukovej stranke.

Hlavne sa mi paci Burian - propagator Marris a ked som sa bavil s clovekom, co ho pozna, tak mi povedal, ze on len Taylor. Nechapem preco... :)

Teraz mozno vyzneje, ze si protirecim, lebo mam kopiu strata, ktory sa ozaj vydaril a som s nim spokojny dodnes. Ale skusal som x musicmanov (kopii, asi 7) a ani jeden, este raz ANI JEDEN sa nepriblizil originalu. Proste cele to know-how vyroby je prespekulovane, vymyslene rokmi... Firma ako Fender, Musicman, Gibson, Marshall a pokokot inych si mohli dovolit spravit 100 pokusov, mozno 1000 pokusov a vyhodit ich, kym nenasli ten svoj signature zvuk daneho nastroja/aparatu. Cesi a Slovaci vedia len kopirovat a naviac ma bavi ako raz povedal ujo firmy ESH, ze vymysleli novy zosik, ktory je klon soldana a marshallu, ci co... No do pice. :)

Znacka je znacka a kazdeho nas v kutiku duse pali, ze "ech, chcem origo". Aj ja, len momentalne mam ine priority, nez kupit si origo Bogner, origo Marshall, origo Mesu a origo gitary CS Gibson a minimalne CS Fender.

Za tym vsetkym, co som napisal dopisem aj to, ze ak sa niekomu paci hoc aj tranzistor Valvestate, tak nech sa paci. Je to kazdeho osobna vec.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 18. November , 2011, 13:17:28 od Branko » Zaznamenané

Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 23 otázok.