jeden z najlepsich koncertov, co som videl. vlastne uz ma ani nic ine nezaujima vidiet. jasne, berem to z pohladu velkeho fanusika, ale fakt ma nenapada nic, co by som este tuzil zazit v ramci koncertov.
zvuk mal chalan jak z CDcka, a este aj mozno trochu lepsi. nevidel som pred bednami (2 kusy 4x12 Marshall so striebronym platnom) ziadne mikrofony, takze siel zjavne linkou. inak tam boli nejake 4kusy novych replik plexoidnych Marshallov, typ presne neviem, predalboard som nevidel, ale mal tam nieco dozvukove (krasny reverb, dlho som taky live nepocul) a nieco skreslujuce... celu prvu hodinu hral na obyc. biely Fender Stratocaster, 3x SC, akurat mal roller nut. na to co robil s pakou je s podivom, ze sa ani raz nedoladoval. potom mu na jednu skladbu dali do ruky taku istu inu gitaru, hral na nej Hendrixa a mala tusim trochu ostrejsi zvuk (?). potom mu zase vratili prvu gitaru a po dalsej skladbe zase vzal na jednu skladbu tu inu, ale kvoly inemu ladeniu. zvysok koncertu zase dohral na prvej gitare. v pridavku zobral Les Paul a odohral na nom funny verziu skladby co stary Les Paul hraval este so svojou manzelkou pred 1000 rokmi... inak hral zmesku z celej svojej solovej tvorby od 70tych do dnes...
na bubny buchal Michael Walden, co je legenda sama o sebe, po Billy Cobhemovi bol druhy Mahavishnovsky bubenik, neskutocny dabel. hlavne ked som si pocas koncertu uvedomil, ze chlapik ma na krku 70tku, tak som len cumel, co za nakladacku na nas pustal...
na basu Ronda Smith, pocerna mlada kocka, nema zmysel rozoberat, co hrala
klavesaka som nepoznal, ale bolo citit, ze cti zvukovo aj herne Jana Hammera (co bol v 70tych a 80tych klucovy Beckov spoluhrac a autor mnohych slavnych skladieb).
Beck slavil vcera 67 rokov, lucenie po koncerte bolo velmi mile, vlastne cely cas posobil Jeff velmi milo, skromne a uvolnene a to mal kedysi povest neznasanliveho a hadaveho introverta a podivina.
a predkapely... 100 much velmi dobre, uz som ich tu spominal. nemusi to kazdemu sadnut, ale hudobne na urovni. po nich hralo nejake rakuske funky - perfektne, dobre vyhecovali ludi, hracsky bez chybicky a este nam aj gitarista na zaver zasoloval, az sme si cvrkli (takmer
)...
stretol som Imbusa, tusim fotil. a stretol som Brka, ale ked som mu chcel potom zavolat, tak uz ma ine cislo, ako mam ulozene... a stretol som Zvukara Andreja este...