Zdravym,
Ako inak - chystam sa kupit reproBox
a bude to moj prvy
a chcel by som pomoct s vyberom, resp. vysvetlit urcite vlastnosti a charakteristiky roznych boxov. Prechadzal som viacero tem, nieco som sa docital nieco nie, kazdopadne este v tom mam trocha chaos
. Povedal som si ze sa neda do nekoneca kupovat veci bez toho aby som vlastne vedel co kupujem, tak ze reku sa priucim od profesionalov
Hlava: Carvin Legacy Steve Vai
Styl: Rock -> Metal
Jak som tak prechadzal tymto forkom, zistil som ze najviac sa odporucaju boxy Mesa, Marshall, Orange, mozno engl , ale kazdy sa v niecom lisi, takze:
Chcel by som vediet nasledovne veci:
- 2x12 alebo 4x12 ? Klady/zapory ? Na velke podia este nechodim, cize v podstate 2x12 by asi stacilo, ale ako asi kazdy chcem mat zvuk co najlepsi, cize co by som ziskal s 4x12 (tlak, kvalita, hlasitost ...) ?
- Skosena / rovna bedna ? Niekde tu niekto pisal ze rovna je lepsia ak nechcem aby mi to kricalo rovno do ucha. Doteraz som hral na 50w Engl Thunder a vela krat som mal problem sa pocut (neslo ani tak o hlasitost ako vyraznost, ten zvuk sa z toho nejako divne odrazal). Resp. ine vyhody / nevyhody ?
- Ako ovplyvnuje zvuk otvorena / zatvorena zadna stena, popripade jej kombinacie ?
- Samotne repraky ? Greenbacky / Vintage ... ? Ako to hra (vyskovo, stredovo, ...)?
- Momentalne ma viac nenapadne, tak ze ak mate ine dalsie postrehy, sem s nimi.
Je toho dost, tak snad vas to neodradi :D.
Viem ze najlepsie je vyskusat, ale neviem ako a kde by som siel vyskusat tolko roznych boxov ... Tak aspon zuzime vyber
Dik