Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 17:43:08
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: aký notebook na nahrávanie?  (Prečítané 34092 krát)
0 užívateľov a 14 Hostí prehliada túto tému.
Duger
Hosť
« Odpoveď #120 kedy: 08. Február , 2011, 00:58:23 »

hej bodlo by väčšie rozlíšenie. Ale ten malý macbook je na tom podobne.. hm.

Čo tento:
http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv7-4180ec-d184387.htm

to je 17-stka, to sa ti prenašať chcieť nebude.. a z rozlisenim to natom podobne.. je vecie.. ale tak je to 17.3".. ma to 3,5 kg... a baterka predpokladam cca 2.5 hodiny ( udavane vyrobcom )
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #121 kedy: 08. Február , 2011, 00:59:30 »

treba ti nutne i7? kludne ti bude stacit aj i5. za 7200 otackovym diskom by som sa radsej pozeral
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #122 kedy: 08. Február , 2011, 01:03:21 »

Takže stačí na väčšiu robotu aj i5??  Nesledujem procesory už asi 4 roky.. :)
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #123 kedy: 08. Február , 2011, 01:06:02 »

Takže stačí na väčšiu robotu aj i5??  Nesledujem procesory už asi 4 roky.. :)

i5 -je 2 jadro
i7- je 4 jadro

skus si zistit či tie softy ktore budeš použivať dokažu realne použivať 4 jadra.. ked nie je ti zbytočne brať i7
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #124 kedy: 08. Február , 2011, 01:11:33 »

Procak nevymeni.... hard disk ano.... a 2 palce co je 7cm cca neni az taky hrozny problem na prenasanie  Bavím sa skvele a chalani uz zijeme v 2011... kto uz v tejto dobe ma 2 procaky? ked ma moznost tak radsej 4 jadra  Bravooo
Zaznamenané

Im a little princess
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #125 kedy: 08. Február , 2011, 01:13:45 »

i5 -je 2 jadro
i7- je 4 jadro

skus si zistit či tie softy ktore budeš použivať dokažu realne použivať 4 jadra.. ked nie je ti zbytočne brať i7

Díky za info.. Žmurk   Tak tam by mohla smerovať ďalšia moja otázka do pléna, či menované softy dokážu používať 4 jadrá..  :)

z tých softov, čo sa budú asi najviac trápiť sú to - Sonar, Vegas, Premiere a Photoshop. Prípadne iné audio softy na multitracky alebo na mastering.  Ostatné programy to asi nepotrebujú.  Hry nehrávam, ani nemám chuť hrať..
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #126 kedy: 08. Február , 2011, 01:17:15 »

treba ti nutne i7? kludne ti bude stacit aj i5. za 7200 otackovym diskom by som sa radsej pozeral

je ale fakt, že aj ten macbook má 5400 otáčok..  Popiskujem si
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #127 kedy: 08. Február , 2011, 01:18:00 »

Díky za info.. Žmurk   Tak tam by mohla smerovať ďalšia moja otázka do pléna, či menované softy dokážu používať 4 jadrá..  :)

z tých softov, čo sa budú asi najviac trápiť sú to - Sonar, Vegas, Premiere a Photoshop. Prípadne iné audio softy na multitracky alebo na mastering.  Ostatné programy to asi nepotrebujú.  Hry nehrávam, ani nemám chuť hrať..
Cim viac procakov tym rychlejsie rendruje... ale  pri i7 720qm mas 8 threadov... cize akoby 8 procak pri rendrovani.
Zaznamenané

Im a little princess
7_rockov_stare_struny
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #128 kedy: 08. Február , 2011, 03:57:51 »

pri vybere notebooku na nahravanie by som hlavne riesil, co a akym sposobom sa nanho bude nahravat a tiez v akej kvalite.

pokial ma sluzit na na nahravanie napadov, staci mensia USB zvukovka, hlavne aby mala dobre preampy a konvertory, ak sa bude nahravat gitara priamo, tak aby mala HI-Z vstup. tam postaci z hladiska vykonu akykolvek spomenuty notebook.

ak by sa malo nahravat vela stop naraz, tak je dobre zvazit firewire rozhranie, ale na to by mal mat notebook Texas Instrument chipset, inak to moze robit problemy. v tom pripade treba co najrychlejsi disk, teda 7200 RPM.

ak by to malo sluzit hlavne na mix a master, treba co najvykonnejsi procak + ram, ja by som volil i7, ak to nema byt Mac, moderne DAW-y dokazu vyuzit viac jadier.

takze treba si zvazit, kolko trackov bude treba naraz nahravat, v akej kvalite (ci to ma byt iba nahratie napadu, alebo nahravanie niecoho seriozneho) - v zavislosti od toho treba volit audio interface a rozhranie a tiez treba zvazit ci sa na tom bude seriozne mixovat (vtedy je dobre mat co najvacsi vykon, najma pri pouziti vela pluginov). vtedy je lepsi aj vacsi monitor.

pre vysledny zvuk nahravnia bude aj tak dolezitejsi audio interface a mikrofony (ak to nebude iba gitara priamo) a monitoring, takze ak zalezi na zvuku, radsej investovat viac do toho.

na nahravanie napadov mi prislo musicmanovo riesenie zatial ako najlepsie, macbook, logic, pripadne PT, apogee a moze sa nahravat.
« Posledná zmena: 08. Február , 2011, 03:59:58 od 7_rockov_stare_struny » Zaznamenané

Joe: hovno do peknej krabičky je vždy lepšie ako hovno do škaredej... Bavím sa skvele
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #129 kedy: 08. Február , 2011, 08:03:17 »

kto uz v tejto dobe ma 2 procaky? ked ma moznost tak radsej 4 jadra  Bravooo
vsak mobilne i5ky maju HT, ci?

ja len ci je nutne sa nahanat za tou i7. povodne to malo byt male, vykonne a prenosne. ale nejako sa z toho ide vyvynut 17palcove hiend monstrum :)
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #130 kedy: 08. Február , 2011, 08:25:12 »

no hp pavilion si urcite nekupuj to je dost nepodarena seria
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #131 kedy: 08. Február , 2011, 09:22:57 »

co Ti mozem poradit, ze to male rozlisenie si naozaj nekupuj a hlavne nie na takuto pracu s grafikou a pod. normalne radsej 17tku a je to vacsie tazsie, ale aspon trosku sa zapotis pri noseni, ale pri praci ta nebude nic jebat ziadne zoomovanie po centrimetri aby si videl nieco. na tie programy co si menoval tak Ti staci kludne dvojjadrovy. nejake plany dopredu, ze kupim lepsi a to mi vydrzi dlho, si nerob, lebo technologia ide dopredu stale. staci ten i5, disk ten rychlejsi, hlavne dost RAMky okolo tych 4GB a je to...
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #132 kedy: 08. Február , 2011, 09:30:31 »

pozrel som si rozmery, radšej by sa mi páčil menší notebook. Niekde budem mať možnosť sa pripojiť na externý monitor, ale zas nemôžem sa na to spoliehať, preto väčšie rozlíšenie by bodlo..   hm..

Chcem aby to zvládlo určite 2 vstupy naraz, ak zoženiem menšiu zvukovku, ktorá zvládne viac, tak bodnú aj 4 vstupy. Viac netreba. Hlavne gitara napriamo, tam mám čistý zvuk fajn vyriešený, a spev. Rozmýšľam ešte, ktoré z mojich mikrofónov vezmem so sebou, lebo kondíky zaberú tiež veľa miesta..

Kvalita by mala byť čo najväčšia, chcem aby to boli seriózne nahrávky. Mastering, asi aj záverečný mix pravdepodobne budem robiť inde. Musím sa dostať vždy ku kvalitnému posluchu, ten nebudem mať samozrejme so sebou. Ale na nejakých miestach budem mať niečo k dispozícii.
Výsledok by mal byť aj tak slušný.

Budem nahrávať len niekoľkostopé multitracky, ale bude sa na tom strihať aj viac stôp videa. Malo by to zvládať aj efekty.

Rozmermi radšej menší notebook, rozlíšenie displaya, aby sa na tom dalo robiť niečo.

Zvukovku zatiaľ vyberám, pravdepodobne niečo z tohoho:

Edirol UA-25EX - http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=970
Presonus AudioBox USB - https://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductID=53
trochu ma láka aj Motu Ultralite-MK3, má 8 vstupov, ktoré asi nevyužijem, ale dá sa použiť ako mix mimo notebooku - http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3

Apogee má aj malú zvukovku?
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #133 kedy: 08. Február , 2011, 09:32:20 »

apogee one alebo duet.

mam one a som s tym spokojny. akurat by sa mi zislo viac vstupov/vystupov na moju pracu. ale kvalita prevodnikokv a preampov super
Zaznamenané

stoka!
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #134 kedy: 08. Február , 2011, 09:40:54 »

inak je to uplne jedno aj tak co vezmes vykonovo, pozeraj hlavne na kvalitu to ze ma nieco o par mhz hore dole mozes osrat ked sa ti to ma rozpadnut ... dnes je vacsina NB aj tak vykonovo tak naddimenzovana ze stym mozes robit cokolvek ... ked zoberies uz hocico co ma core2duo/i3 popripade i5 tak ti to musi na vsetko stacit

ked nechces mac tak si pozri nejake Lenova, Dell, Asus, HP ale nie nejaky entry level, alebo lacak lebo to nevydrzi .... treba pozerat nejake pracovne stroje
« Posledná zmena: 08. Február , 2011, 09:42:03 od vikur » Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 23 otázok.