Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 14:02:26
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: aký notebook na nahrávanie?  (Prečítané 34008 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #150 kedy: 08. Február , 2011, 11:33:31 »

zo 17 ky na 13,3? Trocha si ujasni aký má byť veľký, lebo to je tiež dosť dôležité, hlavne podľa toho si to premysli kde a ako ho budeš nosiť, či bude stále s tebou, alebo len v aute nosiť a potom ležať na stole.

budem s ním cestovať, každý mesiac sa presúvať v autobusoch, vlakoch, bude v batohu s inými vecami..

Pozrel som rozmery 17" a bolo mi jasné, že je to moc veľké aj ťažké, hlavne, keď rozlíšenie nič moc.
Zaznamenané

damiandch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

« Odpoveď #151 kedy: 08. Február , 2011, 11:37:39 »

+1
+2 :)

ja tiez pozeram po notebookoch kedze moj uz doziva, ten ProBook je fajn. mozno ho aj ja vezmem :-D
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #152 kedy: 08. Február , 2011, 11:38:41 »

na cestovanie je 13ka idealna rozlisenie to ma tusim aj tak take ako ma vacsina 15" takze tam spravis to iste
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #153 kedy: 08. Február , 2011, 11:40:03 »

Asi fakt vyhrava Hp ibookPro  Bavím sa skvele tak dam aj ja +3
Zaznamenané

Im a little princess
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #154 kedy: 08. Február , 2011, 11:41:03 »

Tak chalani, díky moc za spoluprácu a pomoc.  Zdravíčko    Na zdravie!

Vyzerá to, ak sa niekto nenájde s konkrétnou zlou skúsenosťou, že to bude toto HP. Žmurk

Za týždeň asi pôjdem nakupovať, ešte tú malú zvukovku k tomu a v marci sa vyráža.. :)
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #155 kedy: 08. Február , 2011, 15:44:11 »

Tak chalani, díky moc za spoluprácu a pomoc.  Zdravíčko    Na zdravie!

Vyzerá to, ak sa niekto nenájde s konkrétnou zlou skúsenosťou, že to bude toto HP. Žmurk

Za týždeň asi pôjdem nakupovať, ešte tú malú zvukovku k tomu a v marci sa vyráža.. :)

zla skusenost: spolubyvajuci si kupil novy HP, mal hned chybu ze mu stale vetrak isiel na plne gule, hucalo to, dal to do zarucneho servisu, tam s tym nic nevedeli spravit tak ho vratil a kupil si asus  Na zdravie!
checkoval som notebooky na alze lebo sam si chcem kupit novy (stary ma uz 8 rokov) a najlepsie mi vychadza asus... brat ma tiez uz rok asus a niesu s nim problemy... Na zdravie!
« Posledná zmena: 08. Február , 2011, 17:48:57 od cubo » Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #156 kedy: 08. Február , 2011, 17:24:06 »

zla skusenost: spolubyvajuci si kupil novy asus, mal hned chybu ze mu stale vetrak isiel na plne gule, hucalo to, dal to do zarucneho servisu, tam s tym nic nevedeli spravit tak ho vratil a kupil si asus  Na zdravie!
checkoval som notebooky na alze lebo sam si chcem kupit novy (stary ma uz 8 rokov) a najlepsie mi vychadza asus... brat ma tiez uz rok asus a niesu s nim problemy... Na zdravie!

tam asi malo byť HP .. inač mne tiež odišla ramka na jednom asuse, ale od vtedy ( 3 roky ) ide v pohode.. nehuči, klby čo držia monitor su pevne.. na tak starych notebookoch ledva drži displej v dajakom sklone..bo sa prevaži a spadne, baterka este v pohode....nemam z nimi problem, a acer som mal taky maly... tak to bol problem za problemom.. webka išla 2 dni, baterka po roku vydržala 20 minut, displej mal take jak mapy, ked sa zboku na neho kuklo ta bolo vidno take jak vadu displeja, klavesnica pošla aj ked to som vylial vodu na neho.. a bežne mi nenabootoval nebol dobry.. a este jeden acer mala sestra.. ako on ide ani reklamovany nebol.. ale tak to je take jak hračka... všetko sa ohyba, použite su najlacnejiš recyklovane plasty... cele to je take ... ale tak zas nemožem nadavať lebo aj tolko stoja adekvatna kvalita/cena
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #157 kedy: 08. Február , 2011, 17:50:00 »

tam asi malo byť HP .. inač mne tiež odišla ramka na jednom asuse, ale od vtedy ( 3 roky ) ide v pohode.. nehuči, klby čo držia monitor su pevne.. na tak starych notebookoch ledva drži displej v dajakom sklone..bo sa prevaži a spadne, baterka este v pohode....nemam z nimi problem, a acer som mal taky maly... tak to bol problem za problemom.. webka išla 2 dni, baterka po roku vydržala 20 minut, displej mal take jak mapy, ked sa zboku na neho kuklo ta bolo vidno take jak vadu displeja, klavesnica pošla aj ked to som vylial vodu na neho.. a bežne mi nenabootoval nebol dobry.. a este jeden acer mala sestra.. ako on ide ani reklamovany nebol.. ale tak to je take jak hračka... všetko sa ohyba, použite su najlacnejiš recyklovane plasty... cele to je take ... ale tak zas nemožem nadavať lebo aj tolko stoja adekvatna kvalita/cena

opravene :) s hpckami som pocul aj viacero inych zlych skusenosti, nechcel by som ich vobec... acer ma druhy brat a to je pravda ze je to sunka na ktorej sa za chvilu posralo co sa mohlo  :)
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #158 kedy: 08. Február , 2011, 18:17:36 »

Jo tie lacné a staré aceri boli otras, otec je majiteľ PC shopu tak som kadečo držal už v ruke, ale fakt tá séria thimelineX je už niečo iné a kľudne by som to kúpil a nemal výčitku a má to kamoš s ktorým som v dennom kontakte kúpil to niekedy okolo augusta a ani jediný problém s tým nemal. Dosť záleží od toho na čo sa kedy ktorá firma obráti niektoré série naschvál určené sockám sú hrozné to boli tie staré aceri, teraz vydali niečo pre strednú triedu a hneď to poznať na kvalite. Tak isto lacné HP je oničom, ale majú aj drahšie série a tak dál. Asusy sú všeobecne ale v poslednom čase spoľahlivé a v dobrej cene. Hlavne tieto špeciálne série a podobné sú veľmi super spracované a keĎ tm dáš rýchle snímače tak to nerobí ane fssst v axe fx. Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 08. Február , 2011, 18:18:14 od reeller_sk » Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #159 kedy: 08. Február , 2011, 18:44:45 »

keĎ tm dáš rýchle snímače tak to nerobí ane fssst v axe fx. Bavím sa skvele
mozem ti nahrat ake pekne fssst robi ventilator v esuse cez BKP ha ha ha
Zaznamenané
damiandch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

« Odpoveď #160 kedy: 09. Február , 2011, 13:40:51 »

Ja mam momentalne tretim rokom Acer a ide absolutne bez problemov po vsetkych strankach.
Zaznamenané
7_rockov_stare_struny
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #161 kedy: 10. Február , 2011, 01:48:45 »

pozrel som si rozmery, radšej by sa mi páčil menší notebook. Niekde budem mať možnosť sa pripojiť na externý monitor, ale zas nemôžem sa na to spoliehať, preto väčšie rozlíšenie by bodlo..   hm..

Chcem aby to zvládlo určite 2 vstupy naraz, ak zoženiem menšiu zvukovku, ktorá zvládne viac, tak bodnú aj 4 vstupy. Viac netreba. Hlavne gitara napriamo, tam mám čistý zvuk fajn vyriešený, a spev. Rozmýšľam ešte, ktoré z mojich mikrofónov vezmem so sebou, lebo kondíky zaberú tiež veľa miesta..

Kvalita by mala byť čo najväčšia, chcem aby to boli seriózne nahrávky. Mastering, asi aj záverečný mix pravdepodobne budem robiť inde. Musím sa dostať vždy ku kvalitnému posluchu, ten nebudem mať samozrejme so sebou. Ale na nejakých miestach budem mať niečo k dispozícii.
Výsledok by mal byť aj tak slušný.

Budem nahrávať len niekoľkostopé multitracky, ale bude sa na tom strihať aj viac stôp videa. Malo by to zvládať aj efekty.

Rozmermi radšej menší notebook, rozlíšenie displaya, aby sa na tom dalo robiť niečo.

Zvukovku zatiaľ vyberám, pravdepodobne niečo z tohoho:

Edirol UA-25EX - http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=970
Presonus AudioBox USB - https://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductID=53
trochu ma láka aj Motu Ultralite-MK3, má 8 vstupov, ktoré asi nevyužijem, ale dá sa použiť ako mix mimo notebooku - http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3

Apogee má aj malú zvukovku?

tie zvukovky, no oproti apogee mi pripadaju ako hracky, taky low end, okrem tej ultralite MK3. ak to ma byt na slusne nahravanie, chcelo by to poriadnu zvukovku, s dobrymi konvertormi, preampami, sluchatkovym zosikom atd. k apogee DUET pridat jeden slusny LDC kondezator a sm57 a je to profi studio.
Zaznamenané

Joe: hovno do peknej krabičky je vždy lepšie ako hovno do škaredej... Bavím sa skvele
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #162 kedy: 10. Február , 2011, 01:58:53 »

tie zvukovky, no oproti apogee mi pripadaju ako hracky, taky low end, okrem tej ultralite MK3. ak to ma byt na slusne nahravanie, chcelo by to poriadnu zvukovku, s dobrymi konvertormi, preampami, sluchatkovym zosikom atd. k apogee DUET pridat jeden slusny LDC kondezator a sm57 a je to profi studio.

a aká je teda podľa teba slušná malá zvukovka k Windowsu?  O to mi ide, aby bola slušná a malá. Prišiel mi ten Edirol ok, podobne ako Maudio alebo ten Presonus..  Ak máš lepší nápad, daj vedieť.
Nad Ultralite mk-3 som uvažoval, ale je väčšia a asi je to zbytočný prepych. Ťažko povedať, či je lepšia od tých ostatných. Za skoro 3-násobnú cenu obsahuje 8 vstupov, efektový procesor a je použiteľná aj bez PC.  Pravdepodobne jej preampy budú v podobnej kvalite, aby to vtesnali do ceny..
Zaznamenané

7_rockov_stare_struny
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #163 kedy: 10. Február , 2011, 02:08:30 »

a aká je teda podľa teba slušná malá zvukovka k Windowsu?  O to mi ide, aby bola slušná a malá. Prišiel mi ten Edirol ok, podobne ako Maudio alebo ten Presonus..  Ak máš lepší nápad, daj vedieť.
Nad Ultralite mk-3 som uvažoval, ale je väčšia a asi je to zbytočný prepych. Ťažko povedať, či je lepšia od tých ostatných. Za skoro 3-násobnú cenu obsahuje 8 vstupov, efektový procesor a je použiteľná aj bez PC.  Pravdepodobne jej preampy budú v podobnej kvalite, aby to vtesnali do ceny..

ano, presne to bol dovod, pre ktory som si nekupil DUET (okrem maleho poctu vstupov) a to ze je iba na Mac. k windowsu je to tazsie, hlavne pri hladani rozmerovo malych zvukoviek, vacsinou su to low endy. je podmienka, ze musi byt mala? nemoze byt povedze rackova 1U? a do akej ceny a kolko vstupov musi vediet nahravat naraz?
Zaznamenané

Joe: hovno do peknej krabičky je vždy lepšie ako hovno do škaredej... Bavím sa skvele
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #164 kedy: 10. Február , 2011, 02:56:00 »

ano, presne to bol dovod, pre ktory som si nekupil DUET (okrem maleho poctu vstupov) a to ze je iba na Mac. k windowsu je to tazsie, hlavne pri hladani rozmerovo malych zvukoviek, vacsinou su to low endy. je podmienka, ze musi byt mala? nemoze byt povedze rackova 1U? a do akej ceny a kolko vstupov musi vediet nahravat naraz?

Rackovú 8 vstupovú zvukovku mám doma, nemôžem ju ale ťahať so sebou.

Ak zvládne naraz 4 vstupy, poteším sa, ak len 2, uskromním sa.. :)
Hlavne, aby tie 2 boli použiteľné naraz aj ako mikrofónne, aj ako linky/nástrojové.
Samozrejme aj verzia - mikrofón, nástroj.
Mala by byť čo najmenšia a napájenie mala vyriešené aj cez USB alebo Firewire. Takže je mi jedno, aký typ pripojenia k PC bude mať. Keby som chcel niečo nahrať v exteriéri.
Ďalšia vec, čo by potešila, keby podobne ako Ultralite mohla fungovať aj samostatne bez notebooku. Nie je nutnosť..  V prípade veľkého navýšenia ceny pri veciach, ktoré nepotrebujem, ale môžu tam byť - limiter, kompresor, ich mať nemusím.
Najdôležitejšie sú 2 vstupy a kvalitné preampy, veľkosť, napájanie.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.