Rackovú 8 vstupovú zvukovku mám doma, nemôžem ju ale ťahať so sebou.
Ak zvládne naraz 4 vstupy, poteším sa, ak len 2, uskromním sa..
Hlavne, aby tie 2 boli použiteľné naraz aj ako mikrofónne, aj ako linky/nástrojové.
Samozrejme aj verzia - mikrofón, nástroj.
Mala by byť čo najmenšia a napájenie mala vyriešené aj cez USB alebo Firewire. Takže je mi jedno, aký typ pripojenia k PC bude mať. Keby som chcel niečo nahrať v exteriéri.
Ďalšia vec, čo by potešila, keby podobne ako Ultralite mohla fungovať aj samostatne bez notebooku. Nie je nutnosť.. V prípade veľkého navýšenia ceny pri veciach, ktoré nepotrebujem, ale môžu tam byť - limiter, kompresor, ich mať nemusím.
Najdôležitejšie sú 2 vstupy a kvalitné preampy, veľkosť, napájanie.
MOTU ULTRALITE MKIII vyzera byt ako dobra kombinacia vsetkeho mozneho, ale v nicom nevynika, podla mna.
ak by si chcel nieco lacnejsie a vsetrane, tak za zvazenie stoji aj FOCUSRITE SAFFIRE PRO 6, 24 alebo FOCUSRITE SAFFIRE PRO 24 DSP, ktore ma v sebe aj nejake to DSP. zalezi vsak od toho, co ho vyuzijes alebo nie.
ak by si chcel zvukovku aj so softwareom, stal by za zvazenie niektory z AVID MBOX-ov s PT9. predchadzajuce mboxy ze vraj neboli extra kvalitne, co sa tyka preamov a konvertorov, tieto nove verzie by na tom mali byt lepsie. na take cezpolne nahravanie by to malo stacit a Pro Tools 9 je predsa len svetovy standart. ak ide o dobry soft, zvazil by som toto.
mnoho funkcii, vstupov a vystupov ponuka za dobru cenu RME BABYFACE. RME je dost v pohode znacka, tuto zvukovku by som povazoval za ekvivalent apogee DUET pre windows, predpokladam, ze je kvalitna po vsetkych strankach.
takze zhrnutie,
najkvalitnejsie riesenie - mac a apogee DUET (ale iba ak by si akceptoval mac)
najlacnejsie riesenie - FOCUSRITE SAFFIRE PRO
riesenie s sw - AVID MBOX
najkvalitnejsie riesenie pre win - RME BABYFACE
spominany metric halo je samozrejme tiez dobre riesenie, ale velke, spominal si, ze velku zvukovku uz mas a potrebujes mensiu.
EDIT: samozrejme, je to len moj nazor, nemusi byt spravny a kludne som mohol nejake skvele zvukovky zabudnut
. ale takto podla mna vyzeraju moznosti a ja by som si vyberal medzi tymito.