SixQa
nováčik
Príspevkov: 24
|
|
« kedy: 26. Február , 2011, 20:04:42 » |
|
.. Zdravím, mám problém. Som úplný začiatočník a chcem si kúpiť gitaru v nižšej cenovej kategórii (neviem ešte či ma hranie na gitaru chytí ) a akosi sa v tom absolútne nevyznám. Nemá mi kto pomôcť keďže ľudia, ktorých poznám a hrajú na gitare, mi povedali, že prvá gitara je vlastne nepodstatná a mám si kúpiť takú, aká sa mi páči... keďže tomu neverím.. obraciam sa s otázkou... Akú akustickú gitaru by ste mi odporučili... aspoň značku... keďže... Takamine, SX, Fender mi nič nehovorí.... Ďakujem, ak sa niekto ozve..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 26. Február , 2011, 20:09:26 » |
|
u akustickych gitar je to trochu zlozitejsie, najlepsie co urobis je, ked zoberies zo sebou do obchodu nejakeho cloveka, co sa vyzna v akustickych gitarach aspon trochu (cim viac, tym lepsie) a potom treba len skusat kus za kusom.
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
SixQa
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 26. Február , 2011, 20:16:23 » |
|
.. hmm no rozmýšlala som nad kúpou cez internet, čo mi je hneď jasné, že asi neni dobrý nápad, ale dúfala som, že niekto poradí takú, čo pozná a vie že je dobrá pre začiatočníka...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 26. Február , 2011, 20:21:21 » |
|
.. hmm no rozmýšlala som nad kúpou cez internet, čo mi je hneď jasné, že asi neni dobrý nápad, ale dúfala som, že niekto poradí takú, čo pozná a vie že je dobrá pre začiatočníka... aaa, ty si dievca? no to je tak, ze gitary sa lisia jedna od druhej, aj co sa tyka jednej znacky a jedneho modeloveho radu. preto je vzdy najlepsie, ked si tu gitaru najprv vyskusas, alebo ju vyskusa niekto iny a az potom za nu zaplatis, v opacnom pripade sa moze stat to, ze ked ti pride domov, mozes byt dost sklamana, napr. gitara nemusi ladit, moze mat nejaku konstrukcnu vadu atd, hlavne u tychto najlacnejsich gaitar je to dost bezne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
SixQa
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 26. Február , 2011, 20:25:26 » |
|
aaa, ty si dievca? áno som dievča..:D:D :D hmm no šak mne je to jasnéé.. ale tak potom by som reklamovala.. ale nie.. no proste.. ja ani len nepoznám v blízkosti nejaký obchod, kde by vôbec gitary predávali no.. a k tomu ... nedala by sa poradiť aspoň značka... to mám skúšať jednu za druhou.. ..
|
|
« Posledná zmena: 26. Február , 2011, 20:26:37 od SixQa »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 26. Február , 2011, 20:29:28 » |
|
odkial si a kolko si ochotna dat za tu gitaru? lebo ak si z nejakeho vacsieho mesta, tak hadam by sa tu nasiel niekto z tohto fora, co by s tebou isiel do obchodu a vybral by ti nejaku..kedze si teda dievca a mozes sem hodit aj fotku kludne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
SixQa
nováčik
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 26. Február , 2011, 20:31:10 » |
|
hmm no som z Púchova.. a koľko hmm no o to ani tak nejde len aby to nebolo prehnané a aby to hralo..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 26. Február , 2011, 20:34:14 » |
|
jtakac by vopchal vtaka aj do vysavaca, jak tak citam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 26. Február , 2011, 20:35:27 » |
|
hmm no som z Púchova.. a koľko hmm no o to ani tak nejde len aby to nebolo prehnané a aby to hralo.. no ja z puchova nie som, tak ja s tebou nepojdem no hra kazda gitara, len ide o to, AKO hra a cim drahsiu gitaru kupis, tym mensia je sanca, ze to bude nepodarok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 26. Február , 2011, 20:36:24 » |
|
jtakac by vopchal vtaka aj do vysavaca, jak tak citam. sedlak zas prehovoril
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
SixQa
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 26. Február , 2011, 20:38:13 » |
|
dobre bavme sa tu o gitarách, ok.. takže mám nájsť niekoho kto sa v tom vyzná a ísť s ním len tak skúšať jednu od druhej..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 26. Február , 2011, 20:39:36 » |
|
dobre bavme sa tu o gitarách, ok.. takže mám nájsť niekoho kto sa v tom vyzná a ísť s ním len tak skúšať jednu od druhej.. pozri, kup si tu, ktora sa ti bude zvukovo pozdavat najviac a zaroven bude pre teba pohodlna. Nic viac by som ako zaciatocnik neriesil.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
SixQa
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 26. Február , 2011, 20:41:52 » |
|
pozri, kup si tu, ktora sa ti bude zvukovo pozdavat najviac a zaroven bude pre teba pohodlna. Nic viac by som ako zaciatocnik neriesil. čiže mi radíš to, čo všetci, ktorých poznám... aby som si kúpila tú ktorá sa mi páči hej..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 26. Február , 2011, 20:42:05 » |
|
dobre bavme sa tu o gitarách, ok.. takže mám nájsť niekoho kto sa v tom vyzná a ísť s ním len tak skúšať jednu od druhej.. no ak chces kupit bez rizika, tak ano, ak chces riskovat, tak si pogugluj a vyber si podla obrazku, mozno najdes aj ruzovu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|