-MaReK-
|
|
« kedy: 08. Apríl , 2011, 22:15:36 » |
|
Takže pridám sem môj najnovší prírastok a aj najlepší aparát. Hrá to ako sviňa. Vychádza to pôvodne z Dumble ODS100
Hlava: 50W, 2x5881, 3x12ax7, 2 kanál, super dynamika - na ničom inom taká nie je Box: 2x12" Celestion Vintage 30 (box a lá Genz Benz G-Flex 212, bez subbasov)
|
|
« Posledná zmena: 11. Máj , 2011, 19:12:25 od -MaReK- »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 08. Apríl , 2011, 23:35:06 » |
|
Takže pridám sem môj najnovší prírastok a aj najlepší aparát. Hrá to ako sviňa. Vychádza to pôvodne z Dumble ODS100
Hlava: 50W, 2x5881, 3x12ax7, 2 kanál, super dynamika - na ničom inom taká nie je Box: 2x12" Celestion Vintage 30 (box a lá Genz Benz G-Flex 212, bez subbasov)
ako vies hral si na vsetkom?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 09. Apríl , 2011, 06:45:41 » |
|
ak to hra aspon z 5% ako dumble tak to hra isto v poradecku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
-MaReK-
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 09. Apríl , 2011, 17:42:29 » |
|
Na všetkom samozrejme nie, ale na najznámejších ampoch hej Z tohoto som bol hotový, ani RK100 nie je taký dynamický. Mám aj ukážku zvuku, ale je to len mikrofónom v NB nahrávané. Doma nahrávať nemôžem, pretože na ticho to nie je ono. A pri 30% hlasitosti mi už vyskakujú skrine. Ešte nejaké veci tam treba doladiť, ale som veľmi spokojný Ukážka je pri veľmi tichej hlasitosti, tak je ten zvuk taký plochejší. Skreslený kanál sa nedá ani nahrať takto, musím vybudiť preamp.
|
|
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2011, 17:43:46 od -MaReK- »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 10. Apríl , 2011, 06:02:04 » |
|
Dumble overdrive patri medzi moje TOP oblubene aparaty, hrava na tom aj Santana dodnes v kombinacii s Mesou. Zatial som si hral na jednej kopii Dumble a to od Ceriatone - bol som spokojny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 10. Apríl , 2011, 10:02:01 » |
|
Dumble overdrive patri medzi moje TOP oblubene aparaty, hrava na tom aj Santana dodnes v kombinacii s Mesou. Zatial som si hral na jednej kopii Dumble a to od Ceriatone - bol som spokojny. kto ju ma?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 10. Apríl , 2011, 10:03:08 » |
|
kto ju ma?
V Prievidzi to ma nejaky typek (od techniky), pred koncertom, kde sme hrali som to skusal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gila
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 10. Apríl , 2011, 12:24:09 » |
|
nepredáva? :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 10. Apríl , 2011, 12:37:48 » |
|
nepredáva? :D
nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
-MaReK-
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 10. Apríl , 2011, 16:43:04 » |
|
Toto, čo mám ja sa dá tiež postaviť, ak by mal niekto záujem. Môj je prototyp, kde sme vylaďovali chybičky (a ešte stále vylaďujeme). Cena je veľmi ľudská. Takýto set 950€. Samostatná hlava 550€ fungláč so všetkým, presne na mieru.
PS: nechcem to prezentovať ako inzerát, len keď Vás to zaujíma...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
-MaReK-
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 11. Máj , 2011, 19:21:12 » |
|
Dnes som dokončil stavbu môjho pedalboardu. Káble som si vyrábal namieru, tak isto som upravil aj samotný pedalboard (kúpil som ho od člena tu z fóra).
- pridal som zásuvku na adaptér - doplnil som vypínač - dorobil ďalší pár konektorov - upravil zapojenie konektorov cez tienený kábel, pretože boli naletované na plošáku - spojené zbernicou, a tým vznikal neskutočný brum.
Inak je to veľmi dobrý pedalboard, nesie známky opotrebovania, ale je pevný a funguje perfektne. Je k nemu aj mäkký gigbag s veľkým odladacím vreckom na káble a pod.
Efekty: Digitech Whammy WH-4, VOX Satchurator, Belcat DLY-503, Morley Power Wah, BOSS NS-2, Footswitch k ampu.
delay ide samostatne do slučky v ampe. Gitara ide do vstupu na BOSS NS-2, z neho ide rovno výstup do ampu. V slučke BOSSu mám zapojené ostatné efekty v poradí: Morley, VOX, Whammy. FS má samostatný kábel rovno do ampu.
Pripojenie riešim cez 2 kusy Dvojitých veľmi kvalitných Hifi/ nástrojových káblov, ktoré mám spojené dokopy (aby som nemusel stále rozmotávať milión káblov), jedným sieťovým káblom do pedalboardu a jedným káblom medzi gitarou a pedalboardom.
Fotky:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 11. Máj , 2011, 19:33:59 » |
|
parada, fesne. Ja sa asi nikdy nedozijem, ze si skompletujem ten moj ..
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 11. Máj , 2011, 19:54:28 » |
|
Obcas mam chut na podobny styl aparatovania. Gitarka - jednokanal - pedalboard.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
-MaReK-
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 12. Máj , 2011, 21:23:39 » |
|
Ja mám dvojkanál hlavu, cez FS si prepínam medzi 2 mastrami, tzv. boost, bez pridania skreslenia. Používam drive na ampe a cez volume na gitare sa dá krásne vyčistiť. Satchurator iba ak chcem dokŕmiť. V budúcnosti aj na zmenu driveu.
Chcem si dať ešte amp prerobiť na dvoj-FS (prepínanie kanálov + BOOST). Ale už sme ho toľkokrát vylaďovali, že sa mi nechce byť zase týždeň bez neho :D :D
PS: Musím prerobiť zapojenie a whammy dám buď pred BOSS alebo zaň. Nerobí dobre v slučke BOSSU, robí veľký brum, keďže je to potom buffer v bufferi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
-MaReK-
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 16. Jún , 2011, 00:13:20 » |
|
Takže po mesiaci to vidím tak, že som si spravil pekný pedalboardik s káblami. Ale nepoužívam to....na koncertoch frčím iba gitara->kábrel->amp+FS stačí mi to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|