Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 07:30:51
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoc pri prerabani gitary  (Prečítané 15829 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
Duger
Hosť
« kedy: 13. Apríl , 2011, 19:39:29 »

Rozmyslal som že spravim temu v úpravy, servis, tuning .. ale tak ja potrebujem všetko zhruba.. nie len jednu vec... a do tejto temy budem pisať ked budem mať z niečom problem.. popripade ked si budem chcieť nechať poradiť... ide o to že..........................

zohnal som si stratocaster, byvaly majtej z nej chcel asi super strat... a gitara je taka trochu nesvoja  ha ha ha chcem ju s niečim namoriť a potom zalakovať... samozrejme predtym prebrusiť ...chcem sa spytať či je jedno ake moridlo použijem... ked budem chcieť farebne moridlo či je tiež jedno ake.. potom aky lak..akym štylom to lakovať aby bol vysledok najlepši... podotykam hladam lacnejšiu variantu... do lakov sa nevyznam a nechcem gitaru utlmiť ...dalšie veci neskôr doplnim.. je zbytočnosť sa pytať teraz na niečo čo budem robiť možno o mesiac...

* CIMG5780.JPG (773.64 KB, 2592x3456 - prehliadnuté 873 krát.)

* CIMG5785.JPG (989.73 KB, 2592x3456 - prehliadnuté 867 krát.)

* CIMG5781.JPG (1117.01 KB, 2592x3456 - prehliadnuté 819 krát.)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 13. Apríl , 2011, 19:49:34 »

... a do tejto temy budem pisať ked budem mať z niečom problem...

co tak trochu ctit danu strukturu fora a davat konkretne dotazy do konkretnych tem ?  Žmurk

...potom aky lak..akym štylom to lakovať aby bol vysledok najlepši... podotykam hladam lacnejšiu variantu... do lakov sa nevyznam a nechcem gitaru utlmiť ...

neviem... toto co som tu pisal su moc velke bludy ?  No hanbím sa..

http://gitaristi.sk/ako-na-kvalitny-nitrolak-na-kolene/

(skoda, ze nefunguje pod tym diskusia - admini  Ja som čert.. )
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 13. Apríl , 2011, 19:56:53 »

tak, chcel som ale chcem to mať racej po kope :) nech to neni porozhadzovane kade tade.. aj preto som to dal do "smetiska"

prave čitam..

Ich nevýhodou oproti modernejším lakom je okrem iných aj dlhšia doba schnutia, čiže vyššia časová (a tým aj finančná) náročnosť.

je to drahšie ako niejaky iny lak ktory je vhodne nato použiť ?... blbe otazky ale ja važne nemam peniaze..ale zas to nechcem mať uplne na hovno... a ako časova naročnosť suvisi s finančnou ?

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 13. Apríl , 2011, 19:58:48 »

... a ako časova naročnosť suvisi s finančnou ?

no ze cas su peniaze  Žmurk si predstav, ze fabrika chrli vela gitar denne. ktory lak je lacnejsi ? taky co vyschne za par hodin, vylesti sa a moze ist do predaja alebo taky, co im tam bude schnut neviem kolko ?

Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 13. Apríl , 2011, 20:11:57 »

no ze cas su peniaze  Žmurk si predstav, ze fabrika chrli vela gitar denne. ktory lak je lacnejsi ? taky co vyschne za par hodin, vylesti sa a moze ist do predaja alebo taky, co im tam bude schnut neviem kolko ?

jasne ale to je " na kolene" čiže nema zmysel sa baviť o fabrikach ..  :) inač už som to prečital... kebyže drevo dokonale prebrusim, aj najjemnejšim šmirglom.. je nutne použivať aj tem brusitelny lak , respektive čo by sa stalo kebyže tam dam rovno ten C1037, ked hej použijem ho  Popiskujem si
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 13. Apríl , 2011, 20:28:54 »

... respektive čo by sa stalo kebyže tam dam rovno ten C1037, ked hej použijem ho  Popiskujem si

vsetko tam je napisane
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 13. Apríl , 2011, 21:06:50 »

vsetko tam je napisane

už som si to prečital pozornejšie.. čiže ked dam viac vrstiev netreba.. ale tak to budem velmi velmi dlho čakať.. ked počitam každa vrstva 40 minut zhruba ? ale zas času mam až až
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 13. Apríl , 2011, 21:08:31 »

ja mam pocit, ze furt si to necital pozorne...  cele lakovanie mi trvalo asi tak 2 tyzdne
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2011, 21:09:06 od rastis » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #8 kedy: 13. Apríl , 2011, 22:11:34 »

ked počitam každa vrstva 40 minut zhruba ?
čo si dnes šnupal?  Bavím sa skvele
jedna vrstva min 24hodin
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2011, 22:13:39 od pelko » Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 14. Apríl , 2011, 07:04:09 »

čo si dnes šnupal?  Bavím sa skvele
jedna vrstva min 24hodin

nič som nešnupal :) a par hodin hore dole... to neni problem ja mam čas
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 15. Apríl , 2011, 18:11:03 »

ked dam bežne moridlo...necham do fajne vyschnuť.. a potom ked to pretrem riedidlom/nalakujem.. nemože sa stať že to pusti farbu ?
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 15. Apríl , 2011, 19:57:59 »

moridlo pretrieť riedidlom? to čo ta napadlo?
na moridlo rovno lak. Ak je moridlo na báze liehu/vody, zaschnutie je otázka minút.
Inak, nebude lahšie si to vyskúšať na nejakom kuse dreva keď si pokakaný? :)
« Posledná zmena: 15. Apríl , 2011, 20:01:24 od pelko » Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 15. Apríl , 2011, 20:44:03 »

moridlo pretrieť riedidlom? to čo ta napadlo?
na moridlo rovno lak. Ak je moridlo na báze liehu/vody, zaschnutie je otázka minút.
Inak, nebude lahšie si to vyskúšať na nejakom kuse dreva keď si pokakaný? :)

a gitara neni kus dreva? :D ale ne... ta možem, a kôli odmasteniu... a este nemam kupene moridlo zajtra kupim.. no mal som jedno len sa stratilo dajak  Smútim taže popytam take aby s tym nebol problem,a ked som naposledy moril gitaru tak to schlo dosť dlho...po 12 hodinach to este nebolo suche
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 15. Apríl , 2011, 20:49:25 »

odmastnuje sa pred nanesenim moridla, nie potom. A aj nato radšej použi technicky benzin
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 15. Apríl , 2011, 21:04:35 »

odmastnuje sa pred nanesenim moridla, nie potom. A aj nato radšej použi technicky benzin

dobre ale aj tak.. ked tam dam nitrolak...tak tam musim dať riedidlo.. a ked mi pusti farbu to moridlo ta nebude dobre  Smútim
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.