Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 07:28:01
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoc pri prerabani gitary  (Prečítané 15825 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #15 kedy: 15. Apríl , 2011, 21:36:20 »

ništ nepusti
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 15. Apríl , 2011, 22:34:54 »

ništ nepusti

dobre... potom budeš zodpovedny :D
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 18. Apríl , 2011, 15:23:31 »

gitara namorena.. :) ... inač mam taku technicku otazku... su skrutky určene na gitaru v niečom ine ?.. alebo ked pojdem do kovo-neviem čo poviem dlžku a priemer a že do dreva.. dostanem to iste? lebo napriklad jedna skrutka Gotoh na krk za 0.80€ sa mi zda dajak privela za skrutku
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 18. Apríl , 2011, 16:25:50 »

...inač mam taku technicku otazku... su skrutky určene na gitaru v niečom ine ?.. alebo ked pojdem do kovo-neviem čo poviem dlžku a priemer a že do dreva.. dostanem to iste? lebo napriklad jedna skrutka Gotoh na krk za 0.80€ sa mi zda dajak privela za skrutku

to sa pytas vazne ? schvalne - co si myslis ?
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 18. Apríl , 2011, 16:35:43 »

to sa pytas vazne ? schvalne - co si myslis ?

myslim že maximalne bude z ineho materialu respektive zliatiny, zavit musi mať rovnaky, rozmer tak isto...ale žeby držala niejako lepšie ako obyčajna ? ...

a este jedna vec.. zlomila sa mi v hlave skrutka na mechaniku, tak že vobec netrči a je dnu Smútim čo z tym ?.. napadlo ma že z tenšim vrtakom ju rozvrtať...ale tak tenši vrtak tažko zoženiem..a k takej vrtačke vertikalnej velkej mam pristup...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 18. Apríl , 2011, 16:51:01 »

jeden by povedal, ze ked sa pustas do niecoho, tak nejaku tu zakladnu sikovnost ci skusenosti snad mas - nic v zlom samozrejme. zalomeny srobik je ostara, nejak sa musis vynajst  Na zdravie!
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #21 kedy: 18. Apríl , 2011, 16:53:14 »

jeden by povedal, ze ked sa pustas do niecoho, tak nejaku tu zakladnu sikovnost ci skusenosti snad mas - nic v zlom samozrejme. zalomeny srobik je ostara, nejak sa musis vynajst  Na zdravie!

a ty skade vieš že som este nikdy nič nerobil ?... iba som sa pytal v čom su tie šrubky take vynimočne
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 18. Apríl , 2011, 16:54:30 »

a ty skade vieš že som este nikdy nič nerobil ?...

zeby podla toho, na ake veci sa pytas ? :)
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 18. Apríl , 2011, 16:59:59 »

zeby podla toho, na ake veci sa pytas ? :)

podla toho že sa pytam na šrubky hej ?...
a hej poradiť potrebujem... prepač že som sa nenarodil vševediaci, taky sa rodia asi len na zapade
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 18. Apríl , 2011, 17:20:15 »

nepajed sa a nevytahuj regionalne veci. mna nezaujima odkial si, ale podla reakcie tusim :)

takze zalomeny srobik ? mozes vyvrtat dierku tesne vedla neho a skusit novy srobik nasrobovat trochu sregom, pripadne malinko potocit celu mechaniku - to je ta zaliavana s jednym srobikom a matkou zvrchu ?

alebo mozes ten srobik nejakym sbosobom vyrypat a novy srobik nasrobovat s tenkou trieskou a kvapnutou trochou lepidla. pripadne mozes srob nejako vyrypat, vyvrtat tam peknu cojaviem 2mm dieru a vyplnit ju drievkom takeho priemeru a vyhladit. do toho potom mozes vyvrtat novu dieru na novy srobik a bude to uplne profi.
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2011, 17:20:56 od rastis » Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 18. Apríl , 2011, 17:38:21 »

tušiš dobre  :) a hej je to ta zalievana...pootočiť nemožem.. som skušal že kebyže spravim hned vedla dierku novu, tak stred mechaniky ( kluč ) sa posunie o 5 mm.. to je velmi vela.. nahovno to bude vyzerať.. ale asi to spravim tak že ju z tamadial vydlabem dajak.. a potom "zatmelim" alebo vyplnim niečim.. zalepim atď...

a este jeden problem ktory som prave zistil.. skušal som na taky pokusny kus dreva( nebol velmi vybruseny, lebo mi nešlo o kvalitu len o čo či neroztopi moridlo) ktory bol namoreny moridlom ktore je dobre lakovať s vodou rieditelnym lakom, a kedže už som kupil nitrolak.. tak som skušal či nahodov nepusti farbu... nepustil... ale po zaschnuti som mal take male bublinky.. chcem vedieť či je to štetcom ( skušal som to s takym nedobrym, na gitaru samozrejme použijem iny) upravou dreva alebo hustotou laku ? Sry za blbe otazky ale chcem to mať pekne spravene, a kedže ty si to už robil možno si mal podobny problem
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 18. Apríl , 2011, 17:41:38 »

nitrolak kedze tak dlho schne, tak by v nom nemali zostavat ziadne bublinky. princip je dokonaly povrch, lak sam o sebe vo flaske bez bubliniek a musi to ist, aspon ja som s bublinkami pri nitrolaku nikdy problem nemal.
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 18. Apríl , 2011, 17:54:20 »

nitrolak kedze tak dlho schne, tak by v nom nemali zostavat ziadne bublinky. princip je dokonaly povrch, lak sam o sebe vo flaske bez bubliniek a musi to ist, aspon ja som s bublinkami pri nitrolaku nikdy problem nemal.

tak to bude v tom povrchu :) ktory nebol vobec dokonaly..alebo v štetke ktora tiež nebola dobra...inač ten povrchovy jednotlive vrstvy mam normalne brusiť 200-vkou ? neni to velmi drsne nato ?...ved to ryhy skôr narobi ako odstrani tahy štetca
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 18. Apríl , 2011, 18:01:37 »

pici, podrobny navod dostanes a nelubi sa ti. vsak si to sprav jak sa tebe lubi a potom pod mudrovat s tym na net ty  Žmurk
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #29 kedy: 18. Apríl , 2011, 18:11:30 »

pici, podrobny navod dostanes a nelubi sa ti. vsak si to sprav jak sa tebe lubi a potom pod mudrovat s tym na net ty  Žmurk

klud...:) ja som za navod vdacny, a nepovedal som že sa mi nelubi  Bavím sa skvele ja som zvedavy jak ta moja bude vyzerať...a kedže nechcem aby to bol fail, tak pytam o pomoc mudrejšich a skusenejšich a tebe sa to nelubi  Nechajte ma vydýchať  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.