Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 07:28:03
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoc pri prerabani gitary  (Prečítané 15826 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #45 kedy: 28. Apríl , 2011, 09:21:31 »

duger, neuraz sa, ale o lakovani asi vies toho velmi malo. Napriklad ked napises, ze jedna vrstva laku by ti aj stacila. Lakuje sa dovtedy, kym nater (nastrek) - samozrejme po patricnom bruseni a konecnom lesteni - nie je uplne hladky. To predpoklada najprv to, ze samotne drevo je vybrusene do hladka, nie su v nom ziadne viditelne vrypy ani stopy po brusnom papieri, a dalej to predpoklada, ze kazdu vrstvu laku brusis prave preto, aby si opat vyrovnal nerovnosti - jednak stekance, jednak pripadne pory v dreve, kde lak vtiekol do hlbky a ostal taky lievik -  treba dalsim nastrekom zaplnit. Iba skuseny lakovac vie, nakolko treba drevo vybrusit, a nakolko si moze dovolit zaplnit pory v dreve lakom a nebude to v konecnom vysledku vidno. Tvoje fotky jednak nemozu ukazat kvalitu laku, pretoze su velmi male, musel by si fotit pod urcitym uhlom a svetlom, aby bolo vidno chyby, takze vobec sa neda podla nich urcit, ci je vysledny lak dobry, alebo nie. Ale podla tvojich komentarov sa da predpokladat, ze bude znacne amatersky - z pohladu profesionala, ktory vyraba gitary, bude urcite velmi zly  Na zdravie! posledna fotka vyzera najlepsie, ale na predoslych, aj ked su nekvalitne, tak vidim velmi hrube chyby v laku...takze "nazivo" musi byt kvalita laku urcite o par tried horsia....
« Posledná zmena: 28. Apríl , 2011, 09:25:29 od opossum » Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 30. Apríl , 2011, 20:53:50 »

duger, neuraz sa, ale o lakovani asi vies toho velmi malo. Napriklad ked napises, ze jedna vrstva laku by ti aj stacila. Lakuje sa dovtedy, kym nater (nastrek) - samozrejme po patricnom bruseni a konecnom lesteni - nie je uplne hladky. To predpoklada najprv to, ze samotne drevo je vybrusene do hladka, nie su v nom ziadne viditelne vrypy ani stopy po brusnom papieri, a dalej to predpoklada, ze kazdu vrstvu laku brusis prave preto, aby si opat vyrovnal nerovnosti - jednak stekance, jednak pripadne pory v dreve, kde lak vtiekol do hlbky a ostal taky lievik -  treba dalsim nastrekom zaplnit. Iba skuseny lakovac vie, nakolko treba drevo vybrusit, a nakolko si moze dovolit zaplnit pory v dreve lakom a nebude to v konecnom vysledku vidno. Tvoje fotky jednak nemozu ukazat kvalitu laku, pretoze su velmi male, musel by si fotit pod urcitym uhlom a svetlom, aby bolo vidno chyby, takze vobec sa neda podla nich urcit, ci je vysledny lak dobry, alebo nie. Ale podla tvojich komentarov sa da predpokladat, ze bude znacne amatersky - z pohladu profesionala, ktory vyraba gitary, bude urcite velmi zly  Na zdravie! posledna fotka vyzera najlepsie, ale na predoslych, aj ked su nekvalitne, tak vidim velmi hrube chyby v laku...takze "nazivo" musi byt kvalita laku urcite o par tried horsia....

ja som nikdy nevrdil že som profesional a ani to že to tak vyzera, to čo si napisal je pravda.. ale napisal si to zbytočne.. ja si to uvedomujem, kupil som telo ktore bolo uplne zničene, s rašplou brusene tie "rohy " gitary boli totalne zničene a išlo mi iba o to dať tu gitaru do hratelneho stavu.. a kedže som chcel aby mala farbu dreva.. čiže som nechcel farbiť ale moriť.. tak povrchova uprava musela byť lak...gitaru som potreboval niejako nalakovať...a mojich podmienkach sa viac ani nedalo spraviť.. a pôvodny stav gitary tiež nedovolil spraviť z toho niejaku profi upravu. V gitare boli diery take že kebyže ich chcem odstraniť.. by som musel z celeho povrchu gitary par mm zbrusiť... a to už by som jej zničil este viac ten pôvodny strat tvar, nazov temy je " pomoc pri prerabani gitary" nie rady k profesionalnemu lakovaniu, keby si vedel kolko € som dal za tu surovu gitaru by si nepisal to čo si napisal...ale ano maš pravdu je to amaterska robota s amaterskym vysledkom...
« Posledná zmena: 30. Apríl , 2011, 21:09:01 od Duger » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #47 kedy: 30. Apríl , 2011, 21:16:09 »

mne sa to nahodou paci velmi. ak to je hladke, ze su tam neni draplave casti, tak verim, ze to aj nazovi posobi dobre - ako ten relic co si povedal. mne sa to aspon z fotiek paci :)
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #48 kedy: 30. Apríl , 2011, 21:25:24 »

je to hladke... som to este z takou pastou leštil aj prebrusoval vrstvy...:) a za telo + krk+ ladiace mechaniky + potaky + switch+ toto kde da pcha jack + kobylka som dal 20€ + mobil :D za ktory som chcel pytať 8-9 € ciže si myslim že v pohode rekonštrukcia už som chcel aj ukažku zvukovu hodiť len mi nechcelo pridať idem dačo nahrať a hodim to tu ... ci uhadnete čo je to za snimač  :)
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #49 kedy: 30. Apríl , 2011, 21:35:32 »

je to hladke... som to este z takou pastou leštil aj prebrusoval vrstvy...:) a za telo + krk+ ladiace mechaniky + potaky + switch+ toto kde da pcha jack + kobylka som dal 20€ + mobil :D za ktory som chcel pytať 8-9 € ciže si myslim že v pohode rekonštrukcia už som chcel aj ukažku zvukovu hodiť len mi nechcelo pridať idem dačo nahrať a hodim to tu ... ci uhadnete čo je to za snimač  :)

za tu cenu neni o com... isto to hra a hlavne vyzera lepsie ako nejaka jolana
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 30. Apríl , 2011, 22:33:13 »

nakonec som to dal na soundcloud... este si ju musim nastaviť bo ma strašne vysoko struny na moj vkus.. inač dajte typ na ten snimač  Beeee

http://soundcloud.com/dugervt/strat-clean-dist/s-negrF
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #51 kedy: 02. Máj , 2011, 09:45:47 »

duger
to je v pohode. Uroven kvality si kazdy urcuje sam a je na tebe, ci si s tym spokojny. Urcite keby si lakoval nejaku desiatu gitaru a nie taku dojebbanu, tak budes zas rozmyslat inac. Ja osobne by som asi velmi zvazoval, ci taku dokatovanu gitaru lakovat priehladnym lakom, pretoze pod nim bude prave vidno vsetky chyby. Asi by som ju nastriekal farbou, kotra by vsetko zakryla. Lak by som pouzil len na pekne opracovanu gitaru z pekneho dreva...
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #52 kedy: 02. Máj , 2011, 12:23:06 »

duger
to je v pohode. Uroven kvality si kazdy urcuje sam a je na tebe, ci si s tym spokojny. Urcite keby si lakoval nejaku desiatu gitaru a nie taku dojebbanu, tak budes zas rozmyslat inac. Ja osobne by som asi velmi zvazoval, ci taku dokatovanu gitaru lakovat priehladnym lakom, pretoze pod nim bude prave vidno vsetky chyby. Asi by som ju nastriekal farbou, kotra by vsetko zakryla. Lak by som pouzil len na pekne opracovanu gitaru z pekneho dreva...

keby bola nastriekana farbou myslim že by viac bolo vidno nerovnosti, teraz skôr zaniknu, a hej je to prva gitara ktoru som lakoval.. už som jednu akustiku renovoval.. ale tak tam som len moril a menil mechaniky, na lak som dajak " zabudol "
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #53 kedy: 02. Máj , 2011, 12:35:46 »

Sak gitara pekna, nato, ze na kolene. Sam by som to spravil horsie.  Bavím sa skvele

btw, za toho petrucciho by som ti prsty s vajcami odrezal, jak zle nahrate.  Bavím sa skvele Az by si nedokoncil tu gitaru.  ha ha ha

inak  Na zdravie! Zdravíčko sikula chlap, uz si zadany ?
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #54 kedy: 02. Máj , 2011, 22:55:24 »

Sak gitara pekna, nato, ze na kolene. Sam by som to spravil horsie.  Bavím sa skvele

btw, za toho petrucciho by som ti prsty s vajcami odrezal, jak zle nahrate.  Bavím sa skvele Az by si nedokoncil tu gitaru.  ha ha ha

inak  Na zdravie! Zdravíčko sikula chlap, uz si zadany ?

dik :) a hej ten je nahovno, som si toho vedomy :) ale to je len "tak" nahraty, tam išlo len o zvuk snimača za 2.30€ a gitary za 50€ so všetkym vratane moridla, laku, šmirglov, štetky, hardware-u atď... neriešim vobec jak je to zahrate  Bavím sa skvele potom sa ho doučim normalne ne len na kolene.. ale hlavne toto mi este na nej vadi že mi 1. pražec drnči na všetkych strunach... a dohmat je neskutočne zly... struny tam mam z inej gitary.. kde boli cez telo.. a boli tam asi pol roka.. a su zlomene... a asi 1cm za kobylkou je normalne kriva ta struna ( nove som nemal) 2 dni som ladil kym sa struna " vyrovnala" a jak tak drži ladenie... som zvedavy že ked dam nove struny či sa odstrani aspon ta chyba 1. pražca a budem mocť ich dať nižšie.. a ked ne ta sa musim pohrať s krkom
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #55 kedy: 28. Máj , 2011, 09:14:45 »

pofotil som gitaru z viacerych uhlov... inač sa mi podarilo s perovou pajkovačkou sa dotknuť gitary umylom.. pri jacku.. ale to nevadi.. ved je to RELIC  Na zdravie!

Zaznamenané
Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #56 kedy: 09. Jún , 2014, 04:17:24 »

Nechajte ma vydýchať s trojročnym odstupom musim zhodnotit že gitara sa niejak pokazila, ked som bol na dovolenke doma a skušal ju naladiť niejak sa to nedalo.. ale to bude asi samorezkami čo držia hmatnik, alebo trojročnymi strunami  Na zdravie!

Prave sa chystam na druhy pokus, s rozdielom že drevo budem mať nove, nie zničene po pokusoch spraviť super strat zo stratu a striekanim zlatej farby na celu gitaru vratane poslednych pražcov...sam som zvedavy ako to dopadne...

Aj ked momentalne nemam absolutne žiadnu predstavu o vizuale, či to bude zas moridlo a lak.. zaleži od kresby dreva ked sa mi bude pačiť chcem nech to vidno, ked nie asi farba aj ked neviem aka, možno niejaky ART spravim...koňa viem pekne kresliť...
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.