Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 07:24:59
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nová gitara LP do 750€  (Prečítané 5259 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Variable
nováčik
*
Príspevkov: 8

« kedy: 23. Máj , 2011, 16:11:11 »

Čaute chalani, na gitare hrám 4 roky aj s prestávkami. Hrať som sa naučil na malej 30 ročnej španielke. Pred troma rokmi som (ako mierne pokročilý) kúpil SX GG1 K aj so setom. Teraz už cez pol roka hrám v kapele a cítim, že gitara mi už nestačí. Po technickej stránke sa veľmi v gitarách nevyznám, preto sa obraciam na Vás. Ja sám mám v hudbe (od metalcoru, cez punk-rocky do alternatívy a pop-rocku) a teda aj v tom čo doma hrám hrozne široký záber. Teda asi potrebujem gitaru nejakým spôsobom vhodnú na všetky štýly, nie výlučne na jeden. Štýl kapely sa nám ešte formuje, boli sme dlho bez spevu, ale z coverov čo hráme je väčšina punk-rock (pop punk), alternatívny rock a potom aj z tvrdších vecí napr aj nu-metal). Na tvar les paul som si zvykol a vyhovuje mi, páči sa mi. Dosť kladiem dôraz na vzhľad gitary, aj keď to je iracionálne, nepomôžem si. Cenový strop mám dajme tomu 750€ ale neviem či je rozumné kúpiť takú drahú gitaru (robím show popri tom ako hrám pred ľuďmi, proste málo dávam bacha na ňu). Momentálne používam hlavu Kustom QUAD 100HD a tiež Kustom bedňu.
Hrám väčšinou rytmickú a spievam vokály, teda doprovodný spev. Ale zase gitaru chcem aj na domáce hranie, kde napríklad rád hrám veci od red hot chili peppers. Floyd nechcem. Teda ako som vravel, niečo čo sa uplatní v širokom štýle hrania. V skušobni často hrávam na elektrike aj klasické akordy bez efektu, lebo akustiku tam nemám. Zatiaľ som rozmýšľal hlavne o tých najznámejších značkách ako Gibson, Fender, Epiphone, zdá sa mi že tieto gitary majú široké uplatnenie a vidím ich v kapelách s diametrálne odlišnými štýlmi, a to je to čo ja potrebujem. Ale je to iba môj dojem, ak sa mýlim opravte ma. Nejakým menej známym značkám a takým tým gitarám čo pôsobia metalovým dojmom sa chcem vyhnúť. Ešte je dosť zaujímavé rozhodovanie či kúpiť nejaký drahší Epiphone, alebo lacnejší Gibson.
Z poriadnejších Epiphone ma zaujala táto http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=290&CollectionID=6
má to nejaký snímač na akustický zvuk, je tam aj video, hrá parádne, len tie dva káble ma odrádzajú ak chcem prepínať.

alebo http://www.audiotek.cz/product-41919-epiphone-les-paul-tribute-60s-outfit-transparent-black-nickel-hardware

By the way, z druhej ruky gitaru kupovať nechcem.
Zaznamenané
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #1 kedy: 23. Máj , 2011, 16:18:01 »

750 euro je uz slusny peniaz, to by som o Epine ani nerozmyslal, skor Gibson studio kedze chces novu gitaru

http://www.thomann.de/cz/gibson_les_paul_studio_worn_ebony.htm

http://www.thomann.de/cz/gibson_les_paul_studio_worn_hb.htm
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
Variable
nováčik
*
Príspevkov: 8

« Odpoveď #2 kedy: 24. Máj , 2011, 14:49:16 »

Skôr ale Tribute 60s nie? Lepší krk. http://www.audiotek.cz/product-46678-gibson-les-paul-studio-60s-tribute-worn-ebony-chrome-hardware Stretol som sa ale s názorom, že P-90 sú dosť špecifické a nespĺňajú moje podmienky gitary vhodnej na široký žánrový záber.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 24. Máj , 2011, 17:38:55 »

Stretol som sa ale s názorom, že P-90 sú dosť špecifické a nespĺňajú moje podmienky gitary vhodnej na široký žánrový záber.

Podivny nazor. Popiskujem si Siroky zanrovy zaber..., ale budiz -- jedine, na co sa P90 moc nehodia, je metal. Inak v klude na vsetko. Druha vec je, ze nie je P90 ako P90.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
jibbarocks
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

« Odpoveď #4 kedy: 24. Máj , 2011, 17:47:11 »

A chces urcite novu gitaru?
Ked Lp okolo tych 750e tak by som si asi kupil Gibson les paul studio.
Vedla v skusobni ma chalan ciernu r.2001 a velmi pekne znie ako na skreslenom tak aj na cistom.
Myslim ze je dost variabilna gitara.Nova stoji okolo 1000e.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=619655&page=1&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=15&order=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=622878&page=1&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=15&order=datum
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #5 kedy: 24. Máj , 2011, 21:06:09 »

Ked kupujes Gibson tak aspon Standard ....Studio je naozaj zla kvalita za tie peniaze
Epiphone nie su ovela lepsie
ak kopiu tak doporucujem Aglie AL 3000
Ma pohodlnejsi krk ako Gibson ton ma nerozoznatelny a v bazaroch sa da kupit za 250 EUR

ties ESP/LTD 500 a vyssie su velmi dobre LP kopie a maju EMG 81/60 snimace co je skvor na tvrdsiu muziku

vzdy radsej ESP s EMGeckami ako Epiphone ....predas to bez problemov ked sa ti nebude pacit
Zaznamenané
sevo
stály hosť

« Odpoveď #6 kedy: 24. Máj , 2011, 21:15:06 »

Preco by studio malo byt zle? Podla mna je to normalny les paul bez tych caciek ako lemovanie, vsakovake bursty a pod
Zaznamenané

sa take už nerobí...
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 24. Máj , 2011, 21:26:18 »

vobec nie
lemovanie je tam nato a zakrylo spoj mahagonu a javora

Satandard ma vrstvu javora na vrchu a jedno lemovanie
Custom ma vrstvu javora na vrchu a zadu a dve lemovania

standard a custom maju ebenovy hmatnik a studio ma len rosewood

Studio nema vrstvu javora len cisty mahagon, je lacno zbuchana a je vela chybnych seri, frety nie su rovnako vysoke a podobne chyby
Studio je predrazena gitara a vobec nema taky ton ako Standard

musis davat pozor co kupujes
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #8 kedy: 24. Máj , 2011, 22:45:07 »

Preco by studio malo byt zle? Podla mna je to normalny les paul bez tych caciek ako lemovanie, vsakovake bursty a pod

ani nie. su rozne Studia, rozne kvalitativne skoky podla vyrobnych obdobii, ale urcite neplati, ze Studio je klasicky Gibson LP akurat s menej zdobenim. Som videl Studia, ze stari japonci sa na ne mohli pozerat s vysmechom zvrchu... nie vzdy a vsetky samozrejme...
« Posledná zmena: 24. Máj , 2011, 22:54:48 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 24. Máj , 2011, 22:53:46 »

vobec nie
lemovanie je tam nato a zakrylo spoj mahagonu a javora

Satandard ma vrstvu javora na vrchu a jedno lemovanie
Custom ma vrstvu javora na vrchu a zadu a dve lemovania

standard a custom maju ebenovy hmatnik a studio ma len rosewood

Studio nema vrstvu javora len cisty mahagon, je lacno zbuchana a je vela chybnych seri, frety nie su rovnako vysoke a podobne chyby
Studio je predrazena gitara a vobec nema taky ton ako Standard

musis davat pozor co kupujes

dalsi expert...

Custom - VZDY ebenovy hmatnik, bohatsie zdobenie, aj lemovanie, zlaty HW, povodne celomahagonove telo, neskorej rovnake ako Standard, cize javor top
Standard - VZDY palisandrovy hmatnik, chudobnejsie lemovanie, niklovy, neskorej chromovy HW
Studio - podla obdobia rozne zdobenie aj lemovanie, podla obdobia ebenovy alebo palisandrovy hmatnik, podla obdobia celomahagon alebo javor top, podla obdobia velmi slusne alebo dost nepodarene gitary, co plati inak aj u ostatnej produckie, ale tie Studia si to kedze boli ako lowend vzdy vyzrali najviac... Studia zo zaciatku 90tych rokov, s ebenom, celomahagony, dokonca zlatym HW boli v podstate s trochou prizmurenych oci Customy, s trochu neohrabanejsim opracovanim, ale nie nejak zasadne pruserovym. do takej gitary by som aj kludne isiel...

inak rozne obdobia mali svoje konstrukcne a materialove specifikacie u vsetkej produkcie Gibson.
« Posledná zmena: 24. Máj , 2011, 22:56:57 od rastis » Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 24. Máj , 2011, 23:51:33 »

dalsi expert...

Custom - VZDY ebenovy hmatnik, bohatsie zdobenie, aj lemovanie, zlaty HW, povodne celomahagonove telo, neskorej rovnake ako Standard, cize javor top
Standard - VZDY palisandrovy hmatnik, chudobnejsie lemovanie, niklovy, neskorej chromovy HW
Studio - podla obdobia rozne zdobenie aj lemovanie, podla obdobia ebenovy alebo palisandrovy hmatnik, podla obdobia celomahagon alebo javor top, podla obdobia velmi slusne alebo dost nepodarene gitary, co plati inak aj u ostatnej produckie, ale tie Studia si to kedze boli ako lowend vzdy vyzrali najviac... Studia zo zaciatku 90tych rokov, s ebenom, celomahagony, dokonca zlatym HW boli v podstate s trochou prizmurenych oci Customy, s trochu neohrabanejsim opracovanim, ale nie nejak zasadne pruserovym. do takej gitary by som aj kludne isiel...

inak rozne obdobia mali svoje konstrukcne a materialove specifikacie u vsetkej produkcie Gibson.

Suhlasim stebou ze ci Custom, Standard alebo Studio maly rozne serie checel som to len zovseobenit pisat o tom co sa vyraba a predava teraz
Citácia
Standard - VZDY palisandrovy hmatnik
Les Paul Standard Goldtop Limited Edition 50th Anniversary je s ebenovym hmatnikom cize je to tazke hlavne u Gibsonov zovseobecnovat ... ties su serie ktore sa vyrabaju a vyrabali len pre iste obchodne siete (Guitar Center, Sam Ash) o tychto sa malo pisalo .....chcel som len povedat ze dobra kopia za tretinovu cenu je lepsia investicia podla mna
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 25. Máj , 2011, 00:06:27 »

... Les Paul Standard Goldtop Limited Edition 50th Anniversary je s ebenovym hmatnikom ...

pockaj - najprv trepnes hlupost a potom to obhajujes tak, ze existuje nejaka nevyznamna limitovana edicia, co ma v nazve okrem dalsich veci aj Standard a ta ma hmatnik ebenovy ? no nech ma, ale pravdu si v tom predchadzajucom prispevku rozhodne nemal vo viacerych veciach...

este raz:

...

standard a custom maju ebenovy hmatnik a studio ma len rosewood...

Custom ma hmatnik ebenovy, Standard palisandrovy, Studia boli bezne aj take, aj take

...
Studio nema vrstvu javora len cisty mahagon...

bezne Studia maju javorovy top, existovali aj verzie, co nemaju. celomahagonove telo neni u Gibsonu nic podradne, pretoze celomahagonove boli povodne aj Customy a dodnes sa niektore reedicia Customov stale tak robia...
Zaznamenané
sevo
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 25. Máj , 2011, 04:53:53 »

:) zas tak doslova som to nemyslel, tieto sracky co sa kedy vyrabalo ma nezaujimaju, len nebudem kupovat vycackanu epinu ked mozem mat gibson studio. Zas taky pruser to byt nemoze a velakrat ludia nadavaju aj na nepodarene standardy.
Zaznamenané

sa take už nerobí...
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 25. Máj , 2011, 06:30:39 »

bezne Studia maju javorovy top, existovali aj verzie, co nemaju.

Mas pravdu ...
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #14 kedy: 25. Máj , 2011, 07:17:32 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Gibson_Les_Paul_Studio
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 23 otázok.