Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 06:54:03
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ibanez tuning - homemade natural custom series  (Prečítané 11571 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« kedy: 10. Júl , 2011, 18:51:50 »

..uz od pradavnych cias ..ked boli bohovia este malicherni a kruti ..a ja som si oholil svoje prve fuzy ..som skalnym fanusikom rychlych aut ..kvalitnych destilatov a peknych defcat s pevnymi kozami  :) ..v tomto obdobi sa vsak zrodila (okrem desiatok inych) aj dalsia moja laska ..a to ku gitaram znacky Jebanez  :) ..kto patri srdcom do pomyselnej Ibanez family vie o com hovorim ..preto ked sa na tunajsej inzercii objavila za fajny peniaz nejaka vyjebaneza... a ja se v patnacti rozhodoval co budu delat.. pekarina byla jasna volba  Bavím sa skvele Kazdu gitaru co mam si musim nejak upravit alebo dat upravit podla seba ..lebo taka ktora by splnala hlavne vzhladovo co by som chcel este na svete nie je ..tym si vlastne ku gitare vytvorim vztah ..uz je v sejkovom dozivotnom hareme ..a neexistuje ze by som ju predal.. Preto som si potreboval trosku podla seba upravit aj dve kupene ibanezky ..ktore som kupil najpred koli laske k znacke  Bavím sa skvele ..a ich modifikaciou a hranim na nich som ich zaclenil hlboko do svojho srdecka k mojim ostatnym defcatam Bavím sa skvele

tolko epicky uvod .. PODME K VECi

Kupil som tu na fore sedemstrunku Ibanez RG7321 Made in Korea 1993 a Ibanez S320 Made in Indonezia 2003 obe po 200 ojro. Povodne obrazky ako vypadali su v prilohe. Som celkom fanusikom natural looku tak som sa rozhodol ze to vyskusam. Povodne povrchovky sa mi nepacili a uz boli aj tak povodnymi majitelmi nejak modifikovane ..ja hovorim ze dojebane  Bavím sa skvele ..tak som to cele zbrusil normalne natvrdo excentrickou bruskou ..a dobrusil smirglom az do 400ky. RG7321ka je z lipy , S320 je z mahagonu. Ked bolo hole drevo napustil som to podla chuti liehovym moridlom hnedym ..lebo cierne nemali  Bavím sa skvele vraj sa nevyraba ..a mali len palisander a to vodovy. Skusal som aj palisander na S320ke ale 1. vyzeralo to napitchu ..nebolo to cierne skor take hnedodivne ..tak do hovna skor ako do cierna ..2. a vodove moridla sa nevpijaju dobre do dreva ..tak som to zbrusil a dal tam alkoholove hnede a look sa mi celkom pacil. Nechal som to zaschnut chvilu a potom som to zacal natierat lanovym olejom a vzdy vytrel handrou do sucha. Lipa pila asi tyzden  Bavím sa skvele Mahagon asi 9 dni ..kym to bolo fakt nasytene. Lanovy olej som riedil v pomere 1:2 s riedidlom 6006 aby sa olej dostal co najlahsie do dreva. Husty olej totiz zostava hodne na povrchu a tazko sa dosahuje taky hladky satin look.  Pomedzi to som to parkrat prebrusil 250kou az 400kou ..a posledny nater som pridal aj trosku zriedeneho matneho laku aby to trosku este pretuhlo.

Na gitarach nemam rad ramiky na snimace. Preto som na S320ke musel tie kavity trosku zmensovat pomocou gitu a brusenia a pilnickovania lebo boli priliz velke na to aby som tam dal snimac len bez ramiku. Trosku modelarciny  Bavím sa skvele Naopak na RG7321 som musel komory na snimace zvacsovat kedze som od jedneho cechura kupil set EMG707 za 1000cz ktory vybral zo schecter loomis a dal si tam SDcka pasivne ..co si myslim ze je uplna pitchovina lebo tie EMGcka hraju uplne vyborne ..no mozno preto lebo teraz su v lipe :) Do S320ky som kupil od matusa Duncan designed activky z Schecter C1 co su snimace ktore maju uplne rovnake specifikacie ako SD blackouty a uplne rovnako aj tak hraju ..kedze mam aj tie na inej gitare a zhodou okolnosti tiez v mahagone mozem to porovnat a ja tam nepocujem nejaky diametralny rozdiel.

Krky su rovne jak pravitko. RG7321 mi preprazcoval IgorK kolajnicami od dunlopu a S320 je tiez riadne nanovo okolajnicovana  :) Menene su aj ladiace mechaniky za gotohy a na 7321ke aj nulty prazec za graphtech.  Elektronika je teda na oboch gitarach aktivna s novymi suciastkami. Povodny majitel mal na S320 brualny tuning na pasivnych snimacoch na prepinanie ..uplne ze cez 20 kombinacii plus killswitch atd ale bohuzial som to musel zrusit koli tym aktivkam. Teraz su tam killswitche dva ale iba jeden aktivny. Druhym sa zapina world domination mode  Bavím sa skvele Inak este ZR tremolo ..toje uplna vychytavka od jebanezu ..zboznujem ho ..nie len ze sa to lahko cele naladi ale dokonca  Si píš!!! ..to drzi furt ladenie az ma to zacina srat  Bavím sa skvele Taky nezvyk  :)

Zvukovo nadobudli gitary po tom olejovani taky makksi ton , taky farebnejsi , dynamickejsi . Celkovo sa vylepsil sustain a rezonancia a hra sa mi na nich vyborne a paradny sustain maju.

Mozno sa to nie kazdemu paci so som vykonal  :) ..ale tak mne sa to lubi a som s tym spokojny. Davam to sem ako inspiraciu. Mohol som to lakovat striekat ale ako povrchovka pre non-lakyrnikov z povolania je olej asi to najjsednoduchsie a je nizsia sanca ze to clovek posere hoci aj to sa da a dost jednoducho. Udrzovat to ani moc netreba ked je to dobre napustene a posledna vrstva je matnym lakom napustena. Ale vzdy ked menim struny a citronovym olejom prebehnem hmatnik.. tak prebehnem aj telo  Bavím sa skvele a zas je to ako nove.

* vyjebanez1preda.JPG (69.6 KB, 600x800 - prehliadnuté 681 krát.)

* vyjebanz1predb.JPG (61.25 KB, 800x600 - prehliadnuté 688 krát.)

* vyjebanez2pred.jpg (56.25 KB, 640x480 - prehliadnuté 680 krát.)

* vyjebanezypo.JPG (719.24 KB, 1136x852 - prehliadnuté 768 krát.)
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #1 kedy: 10. Júl , 2011, 18:54:15 »

f

* vyjebanezypoa.JPG (621.59 KB, 1136x852 - prehliadnuté 705 krát.)

* vyjebanezypob.JPG (701.24 KB, 1136x852 - prehliadnuté 721 krát.)

* vyjebanezypoc.JPG (513.97 KB, 1136x852 - prehliadnuté 704 krát.)

* vyjebanezypod.JPG (562.28 KB, 1136x852 - prehliadnuté 740 krát.)
Zaznamenané

fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #2 kedy: 10. Júl , 2011, 19:03:55 »

Bavím sa skvele Bavím sa skvele

* vyjebanezpoe.JPG (719.09 KB, 852x1136 - prehliadnuté 681 krát.)

* 12323_414831470933_511245933_5314678_1028799_n.jpg (97.47 KB, 540x720 - prehliadnuté 667 krát.)

* graziella_trupiano.jpg (166.76 KB, 720x480 - prehliadnuté 826 krát.)
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #3 kedy: 10. Júl , 2011, 19:08:08 »

Hmmm,tá sedmička je o niekoľko tried elegantnejšia ako pred tým.Auto super,fešandička mňam... Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 10. Júl , 2011, 19:08:54 »

TA SEDMICKAAAA!!!! popici chlape, krasna praca.. milujem natural finish, inak velky obdiv ze sa ti podarilo tu spatnu lipu premenit na toto :) .. inak tipujem ze tak do 2 tyzdnov bude branko brusit musicman po tomto
inak normalne by som to na tvojom mieste dal na sevenstring.org forum :)
« Posledná zmena: 10. Júl , 2011, 19:10:34 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5 kedy: 10. Júl , 2011, 19:11:09 »

Velmi pekne. :) Az som prekvapeny kresbou dreva na tych gitarkach.  Na zdravie!
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 10. Júl , 2011, 19:19:37 »

vies co ono je to typicka lipa, kebyze das dole tvoju 470tku tak tam najdes podobne daco..vacsinou to bolo rezane a rastie to tak ze je to v takych vodorovnych pasoch, to moridlo a aj ten lanovy olej tomu velmi pomohol .. pri tak svetlom dreve si kresbu vacsinou totiz ani nevsimnes
« Posledná zmena: 10. Júl , 2011, 19:20:00 od kaolko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 10. Júl , 2011, 19:23:13 »

Kupil som tu na fore sedemstrunku Ibanez RG7321 Made in Korea 1993 ...

to ej nejaka blbost, nie ?
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #8 kedy: 10. Júl , 2011, 19:43:46 »

to ej nejaka blbost, nie ?

ked som odskrutkoval krk bolo to tam vyrazitkovane
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 10. Júl , 2011, 20:07:58 »

ked som odskrutkoval krk bolo to tam vyrazitkovane

nechcem sa hadat, nie som expert na Ibanez, ale v roku 1993 mali podla mna jedinu sedmicku a to Universe. vsak vtedy sa sedmicky vobec nepouzivali este, to prislo postupne pomaly neskorej. prve sedmicky RG som zaznamenal niekedy az v druhej polovici 90tych.

RG7321 je pomerne sucnasny model, nie ?

opravte ma niekto, ak trepem...
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #10 kedy: 10. Júl , 2011, 20:11:17 »

pozri mozne to je ..ja tam mam taky rok na krku vyrazeny ..a je to ze made in korea ..takze som to dal ako taku informaciu nad ktorou som ani nejak dlho nepremyslal.. mozne je ze je to po 2000 vyrobene ..aj napriek indiciam ..neviem ..rozhodne nove 7321ky sa robia v indonezii a aj to logo je take strieborne kdezto tu je to logo normalne biele ..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 10. Júl , 2011, 20:17:37 »

a jak vies, ze 1993 znamena rok ? to moze znamenat cokolvek.
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť

"skill comes first"

« Odpoveď #12 kedy: 10. Júl , 2011, 20:25:04 »

no neviem :) a je mi to vlastne uplne jedno ..ale vies ..ked rozoberaju stari uchylaci plesnive fendre ..dokaz ich roku vyroby je na krku tiez  :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 10. Júl , 2011, 20:27:27 »

fakt ? uchylaci na fendre tam maju tych poznavacich znakov dost aj bez odsrobovania krku :)
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 10. Júl , 2011, 20:27:50 »

super si to spravil  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.