tipek
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 16. August , 2011, 11:25:14 » |
|
7809 maš aj pred stabilizátorom nejaky kondik ked máš len za nejaky ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 16. August , 2011, 11:27:20 » |
|
a pozor na chladenie tej 7809, pripevnil si na nan nieco?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 16. August , 2011, 11:36:46 » |
|
zdroj: gratz, kondik 1000uF, 100n, stabik, 100n a nejakych 1000uF tiez mozes dat. a nemoze to brumet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 16. August , 2011, 16:12:04 » |
|
...aj so stabilizovanym adapterom to brumi. Takze vo wahu mam baterku, ktora krmi len toto.
Skús lepšie vyfiltrovať napájanie,napr podľa obrázku. C2 zväčši napr na 100 uF, odpor v sérii s napájaním asi 1 kOhm.
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 17. August , 2011, 07:14:11 » |
|
Tak dik chlapi. Okolo 7809 mam tie male kondiky proti rezonanciam, za nim mam urcite aspon 1000 uF, ale pred... nie som isty. Musim otvorit adapter a uvidim, pripadne doplnim. 7809 nechladim, v papieroch pisali, ze do 200 mA netreba a viac urcite neberem. Samotny preamp / buffer som nefiltroval vobec, lebo doma experimentoval iba s baterkou a nenapadlo ma to hnupa skusit na adapteri. Povodne som to totiz neplanoval napajat adapterom. Takze doplnim co treba, dik.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 17. August , 2011, 09:41:24 » |
|
ono ten stabik sa hreje, aj ked ide z neho nulovy odber. ved ho zapni a skus ci sa moc nehreje, ak nie, tak kasli na chladic
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 17. August , 2011, 12:21:22 » |
|
ono ten stabik sa hreje, aj ked ide z neho nulovy odber. ved ho zapni a skus ci sa moc nehreje, ak nie, tak kasli na chladic
Praveze som to skusal, hreje sa to minimalne, aj s odberom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 17. August , 2011, 15:41:17 » |
|
...Okolo 7809 mam tie male kondiky proti rezonanciam, za nim mam urcite aspon 1000 uF, ale pred... nie som isty...
Za ním ti kondík veľmi nepomôže, ak máš pred ním málo. Skús dať pred aj 4700 uF, ak iné riešenie nepomôže. Lacné adaptéry majú zvyčajne iba 470, preto brumia.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 18. August , 2011, 12:03:20 » |
|
Za ním ti kondík veľmi nepomôže, ak máš pred ním málo. Skús dať pred aj 4700 uF, ak iné riešenie nepomôže. Lacné adaptéry majú zvyčajne iba 470, preto brumia.
Pred 7809 mam iba 220 uF, ale skusim tam narvat este 1000, snad sa to zmesti, je tam dost malo miesta.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 04. Október , 2011, 15:26:21 » |
|
ako pokračuješ s tym preampom v gitare?? spravil som si tiež jeden mal som tam problemi že klesli vyšky spravil som si na tom by pass prepinač a porovnával som rozdiel ale potom som premeral baterku a zistil som že je nižšia nejako 8 voltov skoro , tak bacha na baterku pri leotvani sa može stat že s abaterka zoskratuje a potom enebude mat tych 9V 1...s tym stabilizátorom som rozmyšlal či by nebolo lepšie zmenit ten 6,8K na nižšiu hodnotu a dat tam stabilizázor na 5V napr ... lebo 9V baterka aspon tie moje nove maju 9.67V a ked klesne aj na 8V baterka tak to je ešte stále OK ... 2..sprvail som si ten amp do LP gitary a zo zadu som primontoval ten rpepinač ekby náhodou baterka klesla ekby ež enhám v gitare jack pár dni .......... 3. neskušali ste dat na R2 (2,2K) dat paralelne nejaku hodnotu kondika kvoli pridaniu vyšok??
|
|
« Posledná zmena: 04. Október , 2011, 16:50:55 od tipek »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 04. Október , 2011, 17:51:19 » |
|
pri leotvani sa može stat že s abaterka zoskratuje a potom enebude mat tych 9V
ak budes robit aparat, tak dufam, ze ho nebudes letovat pod prudom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 04. Október , 2011, 18:25:45 » |
|
ak budes robit aparat, tak dufam, ze ho nebudes letovat pod prudom tak ked skušaš milion 500 zmen a porovávaš to a pri letovani vždy odpojiš baterku a potom zase pripojiš a máš to letovane vo vzduchu sa sem tam stane že to skratne bože mooj :D inak ked som s tym laboroval a dospel som k tomu že 6.8K odpor by som zvišil a klesol by brum vyškovy šum ... (noise gaite)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 05. Október , 2011, 10:34:32 » |
|
no pridávam nejake fotky ako som si to zbuchal ....
ked som spravil pôvodnu shcemu preamp dost zosiloval skresloval , čo mám domáce kombo som si musel stiahnut gain na 3z 10ky čo som mal stále nastavene ....
zatial čo som spravil že som znižil odpor na vystupe na 47K a zvyšil odpor zbaterky na 22K ale stále tam je narast hlaistosti a gainu ked to by passujem , skusi dat ešte nižši odpor na vystupe lebo mám dost amly odstup šumu,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 06. Október , 2011, 19:22:32 » |
|
pridávam nejake nie moc dobre ukažky ale poslužia učelu ,, počut tam nárast skreslenia a volume , za jazdy prepínam s bufferom a bez neho ......
teda volume zdvih a skreslenie neviem kolko to má ale nakopáva to skvele :D aj ked pôvodná schéma skreslovala ešte viacej ,
zvečšil som odpor od baterky na 22K a zmenšil na vystupe a stále to má velky vystup jak hovado , AKE na metal to je uplná haluz compresia dobrá o dost lahšie sa mi solovalo , zvuk bol hutnejši čitatelnejši , nevyhoda bola akurat tá že gitara bola viaej mikrofonická a citlivá ale ennapisakvala
a samozrejme šum z zdlheho kábla zmyzol uplne ,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 11. Október , 2011, 10:01:01 » |
|
ako pokračuješ s tym preampom v gitare?? ...
3. neskušali ste dat na R2 (2,2K) dat paralelne nejaku hodnotu kondika kvoli pridaniu vyšok??
Ja som to dal nakoniec do wahu a nechal som to na baterke (nepodarilo sa mi odfiltrovat, robilo to kokotiny, asi som lavy), ona vydrzi dost. A pozor - kondik paralelne s R2 (2,2k) nie je na pridanie vysok, ale na pridanie gainu. Ja som to dal bez neho a na vystup som dal o zem 4k7 a tym som docielil to, ze to hra rovnakou hlasitostou ako bypass, teda pouzivam to iba na kompenzaciu 6m kabla z boardu do aparatu, cize iba ako buffer proti strate vysok. Zosilnenie nepotrebujem, aparaty mam higain. Potom som este vyrobil druhy kus do zvlast krabice na baterku pre mikrofon a dost vazne to pomohlo (SM58 do Roland 150W klavesoveho komba). Dost to pomohlo. Tam som dal na vystup o zem tusim 47-50k, nech to dava vacsi vystup a dal som aj (tusim) 100uF paralelne s R2 ako boost. Inak ak mas malo vysok, tak mozno ti niekde nieco preraza v tom hrcatom hniezde. Ja som to robil pekne na uni plosak a pouzival som kvapalinu na cinovanie, ale to je svina, lebo je vodiva ked zaschne. A vysky nikde... Ale ked som to umyl usnou tycinkou namocenou v liehu, tak to zacalo hrat ako treba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|