Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 11. Október , 2011, 10:21:30 » |
|
Skús lepšie vyfiltrovať napájanie,napr podľa obrázku. C2 zväčši napr na 100 uF, odpor v sérii s napájaním asi 1 kOhm.
Nepodarilo sa. C2 som dal 220uF, ten odpor som skusal 1k, 2k, 500 ohm a cele zle. S vacsimi odpormi to hralo na chuja (asi to posunulo pracovny bod abo co, neviem) a s 500 ohm sa to ako-tak dalo, ale zase pustalo trochu brumu.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 11. Október , 2011, 17:45:39 » |
|
Ja som to dal nakoniec do wahu a nechal som to na baterke (nepodarilo sa mi odfiltrovat, robilo to kokotiny, asi som lavy), ona vydrzi dost. A pozor - kondik paralelne s R2 (2,2k) nie je na pridanie vysok, ale na pridanie gainu. Ja som to dal bez neho a na vystup som dal o zem 4k7 a tym som docielil to, ze to hra rovnakou hlasitostou ako bypass, teda pouzivam to iba na kompenzaciu 6m kabla z boardu do aparatu, cize iba ako buffer proti strate vysok. Zosilnenie nepotrebujem, aparaty mam higain. Potom som este vyrobil druhy kus do zvlast krabice na baterku pre mikrofon a dost vazne to pomohlo (SM58 do Roland 150W klavesoveho komba). Dost to pomohlo. Tam som dal na vystup o zem tusim 47-50k, nech to dava vacsi vystup a dal som aj (tusim) 100uF paralelne s R2 ako boost. Inak ak mas malo vysok, tak mozno ti niekde nieco preraza v tom hrcatom hniezde. Ja som to robil pekne na uni plosak a pouzival som kvapalinu na cinovanie, ale to je svina, lebo je vodiva ked zaschne. A vysky nikde... Ale ked som to umyl usnou tycinkou namocenou v liehu, tak to zacalo hrat ako treba.
a ved načo si dal na vstup 4K7 , ja som dal an vstuup snimače aj s ich volume ovládanim lebo na vystupe bufera keby chcem volume by som musel dat 100k potenciometer alebo tak nejak a gitarovy poták s takou hodnotou zohnat ...... to s tymi vyškami bolo sposobene že som mal od baterka 68K odpor meisto 6.8K dalej som s tym ešte nelaboroval ale chcem zvečšit ten odpor z baterky an nejakych 50K aby sa znižilo zosilenie na vystupe a monžo aj ten 2.2K by osm zmenil nehc to neskresluje aj ked to velmi málo skresluje ved skus si to moje zapojenie ako ti to nakopne ten HI gain ešte viacej ....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 11. Október , 2011, 17:47:17 » |
|
medzi gate a gnd mas odpor 3M ? skus tam dat 1M alebo aj mensi, ved snimac gitarovy ma nizku impedanciu. toto zapojenie proste musi slapat bez brumu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 12. Október , 2011, 11:15:01 » |
|
a ved načo si dal na vstup 4K7 , ja som dal an vstuup snimače aj s ich volume ovládanim lebo na vystupe bufera keby chcem volume by som musel dat 100k potenciometer alebo tak nejak a gitarovy poták s takou hodnotou zohnat ...... ....
Skus citat pozornejsie a mozno objavis rozdiel medzi slovami "vstup" a "vystup" Inak keby si chcel na vystup potik, tak to je 10-50k.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 12. Október , 2011, 11:21:05 » |
|
medzi gate a gnd mas odpor 3M ? skus tam dat 1M alebo aj mensi, ved snimac gitarovy ma nizku impedanciu. toto zapojenie proste musi slapat bez brumu
Myslim, ze tam mam 1 alebo 2M, urcite nie 3. Ale na vstupe (cize este pred nim) mam tusim navyse v serii 100k, to mi poradil Gerhat. Neviem co by to malo robit, to mi nepovedal. Zvukovy rozdiel som nepostrehol, tak som ho tam nechal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 12. Október , 2011, 12:30:53 » |
|
delic vstupny... mas tam aj kondik na vstupe ? normalne tam skus dat rezistor 2k2 a 2u2 kondik na vstup, aby to bolo oddelene. sorry, ak si to uz skusal a sem pisal, ale naozaj si to nepamatam, co sa tu riesilo a citat sa mi to cele odznova nechce
|
|
« Posledná zmena: 12. Október , 2011, 12:31:27 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 12. Október , 2011, 12:40:31 » |
|
delic vstupny... mas tam aj kondik na vstupe ? normalne tam skus dat rezistor 2k2 a 2u2 kondik na vstup, aby to bolo oddelene. sorry, ak si to uz skusal a sem pisal, ale naozaj si to nepamatam, co sa tu riesilo a citat sa mi to cele odznova nechce Nie, na vstupe kondik nemam, len ten seriovy 100k odpor. Chcel som to co najjednoduchsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 12. Október , 2011, 12:44:56 » |
|
tak ho tam skus dat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 12. Október , 2011, 18:03:25 » |
|
delic vstupny... mas tam aj kondik na vstupe ? normalne tam skus dat rezistor 2k2 a 2u2 kondik na vstup, aby to bolo oddelene.
Kondík nemusí dávať, oddelovať by bolo treba len vtedy, ak by zdroj signálu mal jednosmernú zložku, čo gitara nemá.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 12. Október , 2011, 18:13:27 » |
|
no sluzi to zaroven ako ochrana, tak ja by som ho isto pouzil
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 12. Október , 2011, 18:22:05 » |
|
Radšej by som dal paralelnú zenerku, ak ten tranzistor je MOS, J-fety vydržia viac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 12. Október , 2011, 19:07:18 » |
|
a aká hodnota kondiku by tam mala byt ? 10-22-100N ?? 1-10u ?? má to nejaky vysledny vpliv??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 12. Október , 2011, 19:43:46 » |
|
ma. ten kondik s tym odporom je derivacny RC clanok, ktory ma zlom v bode t = R*C tzn. ten zlom urcuje od akej frekvencie Ti ma prepustat. To znamena, ze cim vyssia hodnota kondiku, tak tym nizsie pasmo prepusti. Keby si tam dal iba tych 10n, tak Ti polezu iba vysky do toho predzosika, alebo kam... resp frekvencie od toho zlomoveho bodu. a samozrejme to neni ulne idealne...prelezu tam aj blizke frekvencie nizsie ako je ten zlom, ale s utlmom. a cim dalej si nalavo od toho zlomu s frekvenciou, tak tym silnejsi utlm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 12. Október , 2011, 20:24:06 » |
|
ma. ten kondik s tym odporom je derivacny RC clanok, ktory ma zlom v bode t = R*C tzn. ten zlom urcuje od akej frekvencie Ti ma prepustat. To znamena, ze cim vyssia hodnota kondiku, tak tym nizsie pasmo prepusti. Keby si tam dal iba tych 10n, tak Ti polezu iba vysky do toho predzosika, alebo kam... resp frekvencie od toho zlomoveho bodu. a samozrejme to neni ulne idealne...prelezu tam aj blizke frekvencie nizsie ako je ten zlom, ale s utlmom. a cim dalej si nalavo od toho zlomu s frekvenciou, tak tym silnejsi utlm
tak akuhodnotu by si odporučil?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 13. Október , 2011, 21:24:52 » |
|
tak akuhodnotu by si odporučil?
Pri vstupnom odpore 1Mohm a najnižšej frekvencii 80 Hz 2,2 nanofarad. Pri menšom odpore úmerne väčší kondík. Ale už som tu písal, ak nehrozí prienik jednosmernej zložky, kondík tam nemusí byť. Hlavne ak ten preamp máš vstavať do jacku a chceš ušetriť miesto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|