Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 06:46:27
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Doucovanie hry na gitare, seriozne  (Prečítané 63551 krát)
0 užívateľov a 38 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #30 kedy: 29. August , 2011, 10:56:37 »

a vy akoze vsetci co sa Vam to nepaci hrate z not hej ?  Fuuha zíram aj pesnicky si zapisujete vecer do notoveho zosita
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #31 kedy: 29. August , 2011, 10:58:49 »

A preco nehrat z not, je to fajn a je to rychlejsie jak nejake  sproste taby alebo patrat sluchom co to tam kde vsetko je.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #32 kedy: 29. August , 2011, 10:58:53 »

a vy akoze vsetci co sa Vam to nepaci hrate z not hej ?  Fuuha zíram aj pesnicky si zapisujete vecer do notoveho zosita
Zalezi ake pesnicky.
Kazdopadne ovladat noty je velky zolik v ruke. :) A uplna vyhra je citat z listu. Muzikant nikdy nevie, kedy sa mu to zide a nakoniec to zvysuje aj jeho kvalitu a renome.
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #33 kedy: 29. August , 2011, 11:01:16 »

...presne tak a s notami moze byt aj fajn zabava. Napr si napises do not nejaku temu, ktoru si vymyslis. A mozes robit pokusy, napr ju zdecimujes na cisto rytmicky zaklad a posunies napr o oktavu nizsie alebo napr v ramci danej stupnice ju rozpracujes zhustis o dalsie tony a posunies o oktavu vyssie alebo ju v ramci stupnice harmonizujes a vznikne uplne nova tema, ktora ma s tou spolocnou, ale daco spolocne a takto do nekonecna a mozes si tie noty pisat cestou do busom do roboty alebo skoly alebo na kupalisku a predstavovat si, ze ako to asi moze zniet a potom ta najvzrujucejsia cast ked si to realne nahras alebo proste nejak zrealnis z not do pocuvatelnej podoby a pocuvas a cumis co si si to vlastne na ten kus papiera nacmaral...
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #34 kedy: 29. August , 2011, 11:01:27 »

klasiku veru hrat nechcem Bavím sa skvele. urcite sa chcem prvorade naucit hrat dobre na gitaru z tabov, ovladat akordy, ale proste chcem vediet aj noty :)... teda vediet hrat z not na gitare, aby som bola presna  Popiskujem si

nedaj sa odradiť.. Žmurk   Nech ti zahrajú chalani, vyber im nejaké náročnejšie skladby a potom uvidíš, či sa oplatí vedieť viac alebo nie.. :)

na pár základných akordov s jednoduchým folkrytmom nepotrebuješ noty. Ani na rock a metal na podobnej technickej úrovni.

Stále sa veľa vecí notuje, môžeš si zahrať z nôt akékoľvek skladby, aj pre iné nástroje.  Ja fajn sa naučiť čítať aj taby, je to "možno" jednoduchšie, možno zas menej prehľadnejšie na rýchle čítanie.  Mne sa všetko lepšie číta z nôt.
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #35 kedy: 29. August , 2011, 11:02:26 »

...presne tak a s notami moze byt aj fajn zabava. Napr si napises do not nejaku temu, ktoru si vymyslis. A mozes robit pokusy, napr ju zdecimujes na cisto rytmicky zaklad a posunies napr o oktavu nizsie alebo napr v ramci danej stupnice ju rozpracujes zhustis o dalsie tony a posunies o oktavu vyssie alebo ju v ramci stupnice harmonizujes a vznikne uplne nova tema, ktora ma s tou spolocnou, ale daco spolocne a takto do nekonecna a mozes si tie noty pisat cestou do busom do roboty alebo skoly alebo na kupalisku a predstavovat si, ze ako to asi moze zniet a potom ta najvzrujucejsia cast ked si to realne nahras alebo proste nejak zrealnis z not do pocuvatelnej podoby a pocuvas a cumis co si si to vlastne na ten kus papiera nacmaral...

to je pravda, ja ale uprednostnujem inu zabavu, napriklad sa najebem
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #36 kedy: 29. August , 2011, 11:05:06 »

preco nie aj popri tom sa da notovat Žmurk
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #37 kedy: 29. August , 2011, 11:09:28 »

....nadrbať sa pri varení kotlíkového guláša a zároveň zložiť pesničk, ktorú si následne po vytriezvení viem vyčítať z n napísaných nôt može byť fakt celkom zábava Bavím sa skvele ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #38 kedy: 29. August , 2011, 11:11:30 »

....nadrbať sa pri varení kotlíkového guláša a zároveň zložiť pesničk, ktorú si následne po vytriezvení viem vyčítať z n napísaných nôt može byť fakt celkom zábava Bavím sa skvele ....
som čakal že to ukončíš takto  Bavím sa skvele
....nadrbať sa pri varení kotlíkového guláša a zároveň zložiť pesničk, ktorú si následne po vytriezvení viem vyčítať z n napísaných nôt je také slovenské...  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #39 kedy: 29. August , 2011, 11:24:57 »

Paul McCartney tiez nevie noty a aj oratorium zlozil v klidku.

PS: Kto je Justin Topolsky? Dalsia obet rodicov, co musia dat k peknemu slovenskemu menu drbnute globalne meno? Hugo Prazenica, alebo Samantha Okalikova a podobne, nozik sa mi otvara....
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #40 kedy: 29. August , 2011, 11:27:13 »

ja som tiez pocul ze znalost not je super, dost ma mrzi ze ani za 6 rokov klavira a 3 roky gitary na ZUS som sa ich nebol schopny naucit...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #41 kedy: 29. August , 2011, 11:34:06 »

PS: Kto je Justin Topolsky? Dalsia obet rodicov, co musia dat k peknemu slovenskemu menu drbnute globalne meno? Hugo Prazenica, alebo Samantha Okalikova a podobne, nozik sa mi otvara....

ty nepoznas tohto gurmana svetoveho mena ?  Fuuha zíram

Zaznamenané

kika
nováčik
*
Príspevkov: 51

i love beer and prog metal :)

« Odpoveď #42 kedy: 29. August , 2011, 11:45:27 »

Takze, noty poznam, nechcem sa ucit noty, ale chcem sa naucit z not hrat na gitare, myslim si ze to je jednoduchsie ked ich uz ovladam (7 rokov na ZUS Bavím sa skvele).. A nechcem ich vediet koli klasike, ale proste sa mi to paci, je to tiez plus vediet ich... Taby mi pridu sice jednoduchsie, z tabov si dokonca aj ja viem zahrat co-to (samozrejme ze nie nejake Petrucciho solo Bavím sa skvele), ale ked vidim noty a mala by som nieco na gitare zahrat tak ani nebrnknem Bavím sa skvele.
Nemate nejaku stranku kde su komplet vsetky akordy vypisane a vysvetlene (prip. aj prstoklad Bavím sa skvele)? /presne pre toto chcem ucitela, proste nechcem zacat "zle" uz hned  Popiskujem si /
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #43 kedy: 29. August , 2011, 11:47:19 »

ako neviem na aku uroven sa chce slecna dostat ale preco cas neinvestovat do niecoho zmysluplnejsieho co sa nakoniec aj realne prejavi v hre ...ved o hrani na gitaru a tvoreni hudby o tom to je ..nie sa drbat 5 rokov s ucenim sa zapisu a citania na papier ..to uz je len taka doplnkova finesa ..ceresnicka na torte ..mozem vediet notovy zapis aj v autobuse robit co ja viem co ale  nauci ma to presny timing , kvalitnu citlivu techniku pravej lavej ruky , pocuvat co hram , ako to hram ? ja som sa tiez ucil jak kkt noty a co ..ano zapisem si svoj napad do notoveho zapisu ..no super ..posobim v autobuse jak temny intelektual ze dpce aha si tu carbem jak betoven ..ale hrat ma to nenauci ..skor ma to odradi lebo co z toho ze budem vediet citat ked nebudem vediet rozpravat ..  

a nepamatam si ze by som videl vaia alebo satrianiho ako hraju z not jak kkci .. to ako si to kto uz zapise je kazdeho problem ..venovat sa teorii to bezpochyby ano ale noty?? naco .. ?§!.
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #44 kedy: 29. August , 2011, 11:49:58 »

Pises take bludy ze sa mi oci krizia. Tak na ktory koko*t si sa ucil citak ked ta to rozpravat nenauci?
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.