mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 29. August , 2011, 10:56:37 » |
|
a vy akoze vsetci co sa Vam to nepaci hrate z not hej ? aj pesnicky si zapisujete vecer do notoveho zosita
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 29. August , 2011, 10:58:49 » |
|
A preco nehrat z not, je to fajn a je to rychlejsie jak nejake sproste taby alebo patrat sluchom co to tam kde vsetko je.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 29. August , 2011, 10:58:53 » |
|
a vy akoze vsetci co sa Vam to nepaci hrate z not hej ? aj pesnicky si zapisujete vecer do notoveho zosita Zalezi ake pesnicky. Kazdopadne ovladat noty je velky zolik v ruke. A uplna vyhra je citat z listu. Muzikant nikdy nevie, kedy sa mu to zide a nakoniec to zvysuje aj jeho kvalitu a renome.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 29. August , 2011, 11:01:16 » |
|
...presne tak a s notami moze byt aj fajn zabava. Napr si napises do not nejaku temu, ktoru si vymyslis. A mozes robit pokusy, napr ju zdecimujes na cisto rytmicky zaklad a posunies napr o oktavu nizsie alebo napr v ramci danej stupnice ju rozpracujes zhustis o dalsie tony a posunies o oktavu vyssie alebo ju v ramci stupnice harmonizujes a vznikne uplne nova tema, ktora ma s tou spolocnou, ale daco spolocne a takto do nekonecna a mozes si tie noty pisat cestou do busom do roboty alebo skoly alebo na kupalisku a predstavovat si, ze ako to asi moze zniet a potom ta najvzrujucejsia cast ked si to realne nahras alebo proste nejak zrealnis z not do pocuvatelnej podoby a pocuvas a cumis co si si to vlastne na ten kus papiera nacmaral...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 29. August , 2011, 11:01:27 » |
|
klasiku veru hrat nechcem . urcite sa chcem prvorade naucit hrat dobre na gitaru z tabov, ovladat akordy, ale proste chcem vediet aj noty ... teda vediet hrat z not na gitare, aby som bola presna nedaj sa odradiť.. Nech ti zahrajú chalani, vyber im nejaké náročnejšie skladby a potom uvidíš, či sa oplatí vedieť viac alebo nie.. na pár základných akordov s jednoduchým folkrytmom nepotrebuješ noty. Ani na rock a metal na podobnej technickej úrovni. Stále sa veľa vecí notuje, môžeš si zahrať z nôt akékoľvek skladby, aj pre iné nástroje. Ja fajn sa naučiť čítať aj taby, je to "možno" jednoduchšie, možno zas menej prehľadnejšie na rýchle čítanie. Mne sa všetko lepšie číta z nôt.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 29. August , 2011, 11:02:26 » |
|
...presne tak a s notami moze byt aj fajn zabava. Napr si napises do not nejaku temu, ktoru si vymyslis. A mozes robit pokusy, napr ju zdecimujes na cisto rytmicky zaklad a posunies napr o oktavu nizsie alebo napr v ramci danej stupnice ju rozpracujes zhustis o dalsie tony a posunies o oktavu vyssie alebo ju v ramci stupnice harmonizujes a vznikne uplne nova tema, ktora ma s tou spolocnou, ale daco spolocne a takto do nekonecna a mozes si tie noty pisat cestou do busom do roboty alebo skoly alebo na kupalisku a predstavovat si, ze ako to asi moze zniet a potom ta najvzrujucejsia cast ked si to realne nahras alebo proste nejak zrealnis z not do pocuvatelnej podoby a pocuvas a cumis co si si to vlastne na ten kus papiera nacmaral...
to je pravda, ja ale uprednostnujem inu zabavu, napriklad sa najebem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 29. August , 2011, 11:05:06 » |
|
preco nie aj popri tom sa da notovat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 29. August , 2011, 11:09:28 » |
|
....nadrbať sa pri varení kotlíkového guláša a zároveň zložiť pesničk, ktorú si následne po vytriezvení viem vyčítať z n napísaných nôt može byť fakt celkom zábava ....
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 29. August , 2011, 11:11:30 » |
|
....nadrbať sa pri varení kotlíkového guláša a zároveň zložiť pesničk, ktorú si následne po vytriezvení viem vyčítať z n napísaných nôt može byť fakt celkom zábava .... som čakal že to ukončíš takto ....nadrbať sa pri varení kotlíkového guláša a zároveň zložiť pesničk, ktorú si následne po vytriezvení viem vyčítať z n napísaných nôt je také slovenské...
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 29. August , 2011, 11:24:57 » |
|
Paul McCartney tiez nevie noty a aj oratorium zlozil v klidku.
PS: Kto je Justin Topolsky? Dalsia obet rodicov, co musia dat k peknemu slovenskemu menu drbnute globalne meno? Hugo Prazenica, alebo Samantha Okalikova a podobne, nozik sa mi otvara....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 29. August , 2011, 11:27:13 » |
|
ja som tiez pocul ze znalost not je super, dost ma mrzi ze ani za 6 rokov klavira a 3 roky gitary na ZUS som sa ich nebol schopny naucit...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 29. August , 2011, 11:34:06 » |
|
PS: Kto je Justin Topolsky? Dalsia obet rodicov, co musia dat k peknemu slovenskemu menu drbnute globalne meno? Hugo Prazenica, alebo Samantha Okalikova a podobne, nozik sa mi otvara....
ty nepoznas tohto gurmana svetoveho mena ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kika
nováčik
Príspevkov: 51
i love beer and prog metal :)
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 29. August , 2011, 11:45:27 » |
|
Takze, noty poznam, nechcem sa ucit noty, ale chcem sa naucit z not hrat na gitare, myslim si ze to je jednoduchsie ked ich uz ovladam (7 rokov na ZUS ).. A nechcem ich vediet koli klasike, ale proste sa mi to paci, je to tiez plus vediet ich... Taby mi pridu sice jednoduchsie, z tabov si dokonca aj ja viem zahrat co-to (samozrejme ze nie nejake Petrucciho solo ), ale ked vidim noty a mala by som nieco na gitare zahrat tak ani nebrnknem . Nemate nejaku stranku kde su komplet vsetky akordy vypisane a vysvetlene (prip. aj prstoklad )? /presne pre toto chcem ucitela, proste nechcem zacat "zle" uz hned /
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
fataljoe
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 29. August , 2011, 11:47:19 » |
|
ako neviem na aku uroven sa chce slecna dostat ale preco cas neinvestovat do niecoho zmysluplnejsieho co sa nakoniec aj realne prejavi v hre ...ved o hrani na gitaru a tvoreni hudby o tom to je ..nie sa drbat 5 rokov s ucenim sa zapisu a citania na papier ..to uz je len taka doplnkova finesa ..ceresnicka na torte ..mozem vediet notovy zapis aj v autobuse robit co ja viem co ale nauci ma to presny timing , kvalitnu citlivu techniku pravej lavej ruky , pocuvat co hram , ako to hram ? ja som sa tiez ucil jak kkt noty a co ..ano zapisem si svoj napad do notoveho zapisu ..no super ..posobim v autobuse jak temny intelektual ze dpce aha si tu carbem jak betoven ..ale hrat ma to nenauci ..skor ma to odradi lebo co z toho ze budem vediet citat ked nebudem vediet rozpravat .. a nepamatam si ze by som videl vaia alebo satrianiho ako hraju z not jak kkci .. to ako si to kto uz zapise je kazdeho problem ..venovat sa teorii to bezpochyby ano ale noty?? naco ..
|
|
|
Zaznamenané
|
Not everyone likes METAL.... FUCK THEM!!!!
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 29. August , 2011, 11:49:58 » |
|
Pises take bludy ze sa mi oci krizia. Tak na ktory koko*t si sa ucil citak ked ta to rozpravat nenauci?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|