Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 04:58:07
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Doucovanie hry na gitare, seriozne  (Prečítané 63340 krát)
0 užívateľov a 17 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #135 kedy: 01. September , 2011, 10:54:33 »

inak sypros ma tiez pravdu ze tie uplne zaciatky clovek musi ajtak preluskat sam aby ked ide k ucitelovi vedel aspon par zakladnych veci a na to mu staci proste si na to sadnut
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #136 kedy: 01. September , 2011, 10:55:43 »

inak sypros ma tiez pravdu ze tie uplne zaciatky clovek musi ajtak preluskat sam aby ked ide k ucitelovi vedel aspon par zakladnych veci a na to mu staci proste si na to sadnut

hneď na začiatku môže pochytiť toľko zlozvykov, ktoré budú trvať 2x tak dlho odstraňovať..  Zdravíčko
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #137 kedy: 01. September , 2011, 11:01:52 »

hneď na začiatku môže pochytiť toľko zlozvykov, ktoré budú trvať 2x tak dlho odstraňovať..  Zdravíčko
To je taka klisoidna veta, s ktorou absolutne nesuhlasim. Co je zlozvyk vlastne ? Je nejake pravidlo, ze "takto budes drzat ruky", ked mne je dobre inak ? To by musel byt ten clovek inteligencne hlboko pod nulou, aby zistil, ze "aha, som chuj, lebo takto sa mi zle hra", ci mas na mysli nieco ine ?
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #138 kedy: 01. September , 2011, 11:05:59 »

To je taka klisoidna veta, s ktorou absolutne nesuhlasim. Co je zlozvyk vlastne ? Je nejake pravidlo, ze "takto budes drzat ruky", ked mne je dobre inak ? To by musel byt ten clovek inteligencne hlboko pod nulou, aby zistil, ze "aha, som chuj, lebo takto sa mi zle hra", ci mas na mysli nieco ine ?
chcel som napísať niečo podobné, ale počkal som kým to napíše niekto iný, aby neboli haterské hlášky na mňa  Bavím sa skvele.
Ale tiež dajako neviem proste čo je zlozvyk, ale možno ich mám kopu, len o tom neviem, ale akosi ma nikdy nebralo to pýtanie sa učiteľa ako držať ruky, keď mne sa hrá takto pohodlne a nemám problém so žiadnou technikou.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #139 kedy: 01. September , 2011, 11:15:08 »

Mna, ako samouka fakt zaujimaju ake zlozvyky mozem mat. Lebo vyrastal som na roznych skolach, na roznych solach, melodiach, dynamike, atd... a nakoniec si myslim, ze aj tak je dolezite ako podas ten gitarovy ton, nez akou technikou hras. Ja ked vidim Friedmana, tak ho hned vypnem, lebo tu krivu pravu ruku...... jak retardovany, ale budis.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #140 kedy: 01. September , 2011, 11:20:27 »

Nazorna ukazka.  Bavím sa skvele Ale gitarista je neskutocny + jeho gitarovy ton. :)
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #141 kedy: 01. September , 2011, 11:21:50 »

Nazorna ukazka.  Bavím sa skvele Ale gitarista je neskutocny + jeho gitarovy ton. :)

Tak potom o com? Hra vynikajuco, proste ma svojsku techniku :), ma dlhe roky a ked mu to takto vyhovuje, preco nie.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #142 kedy: 01. September , 2011, 11:24:12 »

Tak potom o com? Hra vynikajuco, proste ma svojsku techniku :), ma dlhe roky a ked mu to takto vyhovuje, preco nie.
Naucil sa kopec zlozvykov a toto je jeden z nich !  Ja som čert..  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #143 kedy: 01. September , 2011, 11:25:53 »

Naucil sa kopec zlozvykov a toto je jeden z nich !  Ja som čert..  Bavím sa skvele

Ved tu pises ze ani nevies co je to vlastne zlozvyk :).

Ja zasa presne chapem o com Pitu pise, sam mam mnozstvo zlozvykov ktore sa snazim odstranit (sam by som na to ale mozno neprisiel , vacsinu mi musel povedat niekto iny).

Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #144 kedy: 01. September , 2011, 11:27:19 »

úplne mimo.  Pri jednoduchom hraní na elektrickej gitare ti je možno jedno, ako držíš ľavú a pravú ruku, trsátko a pod.. Tam môžeš nabrať milión zlozvykov, ktoré ti na začiatku nebudú prekážať, budeš si hovoriť, že tebe sa tak hrá pohodlne. Ale ak tak budeš cvičiť, prídeš k bodu - dofrasa, ďalej to nejde - a budeš musieť meniť návyky. A to je potom dosť pracné. Žmurk
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #145 kedy: 01. September , 2011, 11:30:28 »

úplne mimo.  Pri jednoduchom hraní na elektrickej gitare ti je možno jedno, ako držíš ľavú a pravú ruku, trsátko a pod.. Tam môžeš nabrať milión zlozvykov, ktoré ti na začiatku nebudú prekážať, budeš si hovoriť, že tebe sa tak hrá pohodlne. Ale ak tak budeš cvičiť, prídeš k bodu - dofrasa, ďalej to nejde - a budeš musieť meniť návyky. A to je potom dosť pracné. Žmurk
Neviem no... Ked myslis, ze uplne mimo... Mozno uz zachadzam trosku mimo podstaty temy, ale ved starych gitaristov nikto neucil, od Bryana Maya, Galaghera a neviem koho este... Je to vsetko o presvedceni a hrani, nez o spekulovani, ze "dalej to nejde". Vzdy, ked som si toto povedal, ze dalej to nejde, resp. nedokazem, tak som bezhlavo cvicil danu vec a raz to povolilo a slo to dalej, napr. hocijake tazke sola... Osobne uz kaslem na take srandy, viac ma zaujima feel, nez technika.

Edit - ale chapem. Dnesne decka su lenive, nic sa im nechce a dufaju, ze ucitel ich nieco nauci, pripadne, ze bude hrat za nich. Niekedy clovek chytil gitaru a hral. Dnes je uz vsetko biznis. :)
« Posledná zmena: 01. September , 2011, 11:33:32 od Branko » Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #146 kedy: 01. September , 2011, 11:33:21 »

Daj konkrétne ale niečo, ja stále nechápem čo je ten zlozvyk, proste prečo niečo zahrám lepšie tak, že sa mi to tak dobre nehrá ako keď cítim, že takto mám voľnosť v pohybe a netŕpne mi ruka a tak dál.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #147 kedy: 01. September , 2011, 11:38:39 »

Daj konkrétne ale niečo, ja stále nechápem čo je ten zlozvyk, proste prečo niečo zahrám lepšie tak, že sa mi to tak dobre nehrá ako keď cítim, že takto mám voľnosť v pohybe a netŕpne mi ruka a tak dál.

Dam ti priklad zlozvykov ktorych sa snazim nejako zbavit :

v studiu som zistil ze casto uplne zbytocne sucham po strune, je to uplne zbytocny pohyb, napriklad to casto robim v stoptimoch a vobec si to neuvedomujem, jasne ze sa to da potom vyeditovat, ale naco, lepsie je hrat cisto.

dalsi zlozvyk, som pri pickingu podvedomo nauceny zacinam uderom na strunu zhora, vela liniek ale mame spravenych tak ze ak to zacnem hrat zhora, tak to proste nevychadza, nas druhy gitarista Ondro je skor zvyknuty zacinat uderom odspodu (alebo teda nema problem zahrat zdola alebo zhora, mimochodom ucil ho Pitu), linky ktore vymysla nemam problem zahrat "technicky" akurat si musim davat pozor na ten picking, pre mna je hranie metalu zasadne vsetko zhora (na styl Slayer a podobne :) ).
neviem ci sa to da pochopit co som tym myslel a samozrejme ocakavam k tomu aj nejake (trefne) srandicky :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #148 kedy: 01. September , 2011, 11:40:18 »

Dam ti priklad zlozvykov ktorych sa snazim nejako zbavit :

v studiu som zistil ze casto uplne zbytocne sucham po strune, je to uplne zbytocny pohyb, napriklad to casto robim v stoptimoch a vobec si to neuvedomujem, jasne ze sa to da potom vyeditovat, ale naco, lepsie je hrat cisto.

dalsi zlozvyk, som pri pickingu podvedomo nauceny zacinam uderom na strunu zhora, vela liniek ale mame spravenych tak ze ak to zacnem hrat zhora, tak to proste nevychadza, nas druhy gitarista Ondro je skor zvyknuty zacinat uderom odspodu (alebo teda nema problem zahrat zdola alebo zhora, mimochodom ucil ho Pitu), linky ktore vymysla nemam problem zahrat "technicky" akurat si musim davat pozor na ten picking, pre mna je hranie metalu zasadne vsetko zhora (na styl Slayer a podobne :) ).
neviem ci sa to da pochopit co som tym myslel a samozrejme ocakavam k tomu aj nejake (trefne) srandicky :)
Sak hraj viac a casom vsetko odstranis. Tomu hovoris zlozvyky ? Zaujimave. :)
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #149 kedy: 01. September , 2011, 11:43:14 »

Sak hraj viac a casom vsetko odstranis. Tomu hovoris zlozvyky ? Zaujimave. :)

Ok, dam si poradit od skusenejsieho :).

Ty ziadne zlozvyky v hrani nemas?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 23 otázok.