Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 06:35:08
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Doucovanie hry na gitare, seriozne  (Prečítané 63446 krát)
0 užívateľov a 36 Hostí prehliada túto tému.
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #150 kedy: 01. September , 2011, 11:45:13 »

A ty si co urobil pre slovensky progressive?

zavesil som gitaru na kliniec. to bolo maximum co som mohol  ha ha ha
« Posledná zmena: 01. September , 2011, 11:48:29 od floydak » Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #151 kedy: 01. September , 2011, 11:45:52 »

Ok, dam si poradit od skusenejsieho :).

Ty ziadne zlozvyky v hrani nemas?
Nepostrehol som v poslednej dobe nic, co by mi vadilo pri vyjadrovani mojich myslienok. :)

V minulosti som mal problem s hranim fastpicking, ale tym, ze som to cvicil 8 hodin denne (chromatiky, skip picking, atd...atd...) sa problem stratil a ruka si zvykla na svoju poziciu. Dnes s tym nemam ziadny problem.

Ale ak budem mat nejaky zlozvyk, pripadne mi nieco bude prekazat, tak dam vediet. :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #152 kedy: 01. September , 2011, 11:46:37 »

Na určitú techniku potrebuješ lepšie držanie ruky. Skoro nikomu sa na začiatku nehrá dobre správnou technikou ľavej ruky. Pre prsty je neprirodzené sa naťahovať po hmatníku, robiť divné pohyby. :)

Pravou rukou (bez trsátka) sa väčšinou každý naučí hrať zle bez vedenia, ukazovania správneho držania ruky a vysvetlenia prečo. Skoro všetci amatéri, čo ich nikto neviedol, aj elektrickí gitaristi, majú zlé držanie pravej ruky, ktoré im nedovoľuje brnkať prstami rýchlejšie a uvoľnenejšie.

Trsátko je tiež kapitola sama o sebe, veľa gitaristov má odlišné držanie. Ale uvoľnenosť zápästia je dôležitá. Často veľa hráčov využíva pohyb palca, čo je zbytočné a brzdí to pohyb.

Niektorí dokážu hrať rýchlo v kŕči celého predlaktia, iní nie. Ale neodporúčam hrať v kŕči. Každý má iné predispozície.
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #153 kedy: 01. September , 2011, 11:47:09 »

Tu chvilku co som chodil na klasicku gitaru a stihol sa naucit par songov spravnou technikou, tak by mi to bez tej spravnej techniky trvalo asi tak 15x dlhsie a bolestnejsie aby to slo zahrat aspon tak dobre. Zopar slavnych hardrockerov hra namakane a maju zlu techniku.. no a ? preco sa na to odvolavate, o com to ma svedcit? ze to plati prevsetkych, ze bez zlozvykov by sa im nehralo lahsie, neboli by dalej a je to zbytocne, lebo co hardrock da zivot nevezme?
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #154 kedy: 01. September , 2011, 11:49:54 »

vy uz nefetujte  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #155 kedy: 01. September , 2011, 11:50:34 »

Na určitú techniku potrebuješ lepšie držanie ruky. Skoro nikomu sa na začiatku nehrá dobre správnou technikou ľavej ruky. Pre prsty je neprirodzené sa naťahovať po hmatníku, robiť divné pohyby. :)

Pravou rukou (bez trsátka) sa väčšinou každý naučí hrať zle bez vedenia, ukazovania správneho držania ruky a vysvetlenia prečo. Skoro všetci amatéri, čo ich nikto neviedol, aj elektrickí gitaristi, majú zlé držanie pravej ruky, ktoré im nedovoľuje brnkať prstami rýchlejšie a uvoľnenejšie.

Trsátko je tiež kapitola sama o sebe, veľa gitaristov má odlišné držanie. Ale uvoľnenosť zápästia je dôležitá. Často veľa hráčov využíva pohyb palca, čo je zbytočné a brzdí to pohyb.

Niektorí dokážu hrať rýchlo v kŕči celého predlaktia, iní nie. Ale neodporúčam hrať v kŕči. Každý má iné predispozície.
Pitu, ale to, ze niekomu ukazes ako to hrat, aj tak to musi cvicit. A zvyk je zelezna kosela. Ci sa to nauci po svojom, alebo po tvojom, alebo po hocikom.

Uvolnenost je samozrejmost. A tie pohyby palcom... tiez krutim hlavou nad tym, ale ak sa niekomu dobre hra... tak OK. Sam si spominam na to, ako som hraval v krcoch, ale nicim inym, nez pravidelnym CVICENIM som nedostal volnost do ruky. :)
Zaznamenané

floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #156 kedy: 01. September , 2011, 11:53:23 »

ak mam byt uprimny..

dlho som bol fanusikom tejto teorie "zlozvykov" ale s odstupom casu sa nato pozeram uz inak.

ked som zacal hravat, techniku som prilis neriesil a hral som si ako sa mi chcelo. bavilo ma to a celkom mi to islo. potom som zacal chodit k ucitelovi a ten mi povedal ze mam zmenit drzanie lavej ruky. zacal som pozerat nejake videjka, a bol posadnuty korektnostou techniky. hral som spravne, zlepsoval to.. no nikdy sa mi uz nehralo tak dobre ako ked som ju mal nespravnu  Bavím sa skvele

cize by som v tomto do istej miery (kym to fakt nie je pruser) nechal vela aj na subjektivnom dobrom pocite ako na nejakych objektivnych spravnych drzaniach.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #157 kedy: 01. September , 2011, 11:54:12 »

Vidis Branko, tebe vadi Friedmanova pravacka, mne zasa tie "ostrelujuce" malicky na lavej ruke, zlozvyk ktory ma mnozstvo gitaristov, pri hrani vystieraju malickej ruky ktora je na hmatniku, podla mna uplne zbytocny a hlavne nadbytocny pohyb. Ale robi to napriklad myslim aj Malmsteen v rychlosti ho to evidentne velmi neobmedzuje :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #158 kedy: 01. September , 2011, 11:56:25 »

Mne nevadi jeho pravacka, len sa pozastavujem nad tym, ze ako tak moze hrat a nakoniec vidis, ze da sa aj s tymto "zlozvykom".

btw, velmi tazka tema... hlavne velmi individualny pristup chce kazdy gitarista k svojej hre.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #159 kedy: 01. September , 2011, 12:00:57 »

Pitu, ale to, ze niekomu ukazes ako to hrat, aj tak to musi cvicit. A zvyk je zelezna kosela. Ci sa to nauci po svojom, alebo po tvojom, alebo po hocikom.

Uvolnenost je samozrejmost. A tie pohyby palcom... tiez krutim hlavou nad tym, ale ak sa niekomu dobre hra... tak OK. Sam si spominam na to, ako som hraval v krcoch, ale nicim inym, nez pravidelnym CVICENIM som nedostal volnost do ruky. :)

nechce sa mi to tu toľko rozoberať. Ak si sám nemusel odstraňovať žiaden zlozvyk, tak fajn. Možno sa ti ruka hneď dostala do správnej pozície.

Ktovie, či aj Friedmanovi neprekáža jeho pravá ruka v ďalšom napredovaní, len sa mu to už nechce meniť.  Tam je často kameň úrazu, pri odstraňovaní zlozvyku sa človek musí vrátiť, dlhšiu dobu nezahrá veci ako predtým, ale neskôr zahrá viac.

Cvičenie je samozrejmosť. Žmurk
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #160 kedy: 01. September , 2011, 12:03:01 »

Mne nevadi jeho pravacka, len sa pozastavujem nad tym, ze ako tak moze hrat a nakoniec vidis, ze da sa aj s tymto "zlozvykom".

btw, velmi tazka tema... hlavne velmi individualny pristup chce kazdy gitarista k svojej hre.

Zrazu ti ta pravacka nevadi :), predchvilou to este bolo ze hra ako retard ci co :).

Urcite ze kazdy ma individualny pristup , aspon by teda mal mat, nech nie su na svete len klony niekoho, a k tomu aby nebol len "klonom" by mal mat bud naozaj siroky prehlad o technikach inych gitaristov, k tomu mozno aj dobreho ucitela gitary ktory je schopny sice naucit ale nevychovat len svoj "klon" (napriklad Satriani je asi dobry ucitel ,kedze takto "vychoval" gitaristov s roznym stylom hrania : Vai, Hammett, Skolnick, Timmons, LaLonde (gitarista z Primus) atd. uz sa mi ani nechce dalej pisat :)
« Posledná zmena: 01. September , 2011, 12:03:37 od Semish » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #161 kedy: 01. September , 2011, 12:20:39 »

ja som napr. držal od začiatku brnkátko tromi prstami (ala bulb), a keď som zistil že ma to obmedzuje (po pár rokoch) a skúsim sa to naučiť správne, tak to bol riadny boj...
« Posledná zmena: 01. September , 2011, 12:21:11 od pelko » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #162 kedy: 01. September , 2011, 12:49:00 »

ja som napr. držal od začiatku brnkátko tromi prstami (ala bulb), a keď som zistil že ma to obmedzuje (po pár rokoch) a skúsim sa to naučiť správne, tak to bol riadny boj...

Nieje nesprávne držať trsátko 3 prstami. Je to len iný spôsob držania. Ale máš menej voľných ostatných prstov.
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #163 kedy: 01. September , 2011, 12:50:29 »

Jeezis, sprave, nespravne, ..nech si kazdy hra ako chce, ked mu to vyhovuje a staci, nevidim zmysel to riestit.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #164 kedy: 01. September , 2011, 12:52:35 »

presne tak, tiez nie je spravne strkat Frantika babe do analu a nasledne do ust, ale mnohi z nas to robia..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.