Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2017, 03:03:00
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zapojenie 16ohm aparatu do 8ohm bedne  (Prečítané 4645 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 239



« kedy: 21. September , 2011, 20:05:58 »

Zdravim, mam taku otazku, je mozne zapojit aparat ktory vyzaduje 16ohm do boxu ktory ma 8 ohm(2x16ohm reprak)?  resp da sa to nejak spravit aby to bolo mozne(okrem ineho zapojenia reprakov)? Dakujem
Zaznamenané

Groove...
PanTau
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1893



« Odpoveď #1 kedy: 21. September , 2011, 20:09:11 »

Nie, nemoze sa to. Mozes jedine zapojit tie repra do serie, budu mat 32 ohm. Bedna musi mat rovnako alebo viac ohmov.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #2 kedy: 21. September , 2011, 20:27:54 »

a co to je za aparat, ktrory ma vzadu LEN 16 ohm vystup ?

inak jak vravi TanPau
Zaznamenané
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 239



« Odpoveď #3 kedy: 21. September , 2011, 20:28:21 »

mam bednu marshall 1936 ktora ma dva vstupy po 16ohm(do sterea) alebo jeden 8ohm. keby mal speaker kabel na jednom koci dva jacky ktore by sli do tych dvoch 16 ohmovych vstupov fungovalo by to?
Zaznamenané

Groove...
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 239



« Odpoveď #4 kedy: 21. September , 2011, 20:29:15 »

a co to je za aparat, ktrory ma vzadu LEN 16 ohm vystup ?

inak jak vravi TanPau
je to kombo peavey classic 30 a vystupom myslim vystup na external speaker
Zaznamenané

Groove...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #5 kedy: 21. September , 2011, 20:30:47 »

pockaj. ten Classic 30 nie je robeny tak, ze ak tam mas pichnuty aj interny reprak + externy reprak, tak sa ta impedancia deli medzi ne ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #6 kedy: 21. September , 2011, 20:32:46 »

mam bednu marshall 1936 ktora ma dva vstupy po 16ohm(do sterea) alebo jeden 8ohm. keby mal speaker kabel na jednom koci dva jacky ktore by sli do tych dvoch 16 ohmovych vstupov fungovalo by to?

v original 1936 boli 16 ohm repraky ? som tu bednu dlho nevidel nazivo, ale sa mi mari, ze tam boli 8 ohmove, cize 2 x po 8 ohm samostatne, alebo dokopy oba 16 alebo dokopy oba 4, s prepinacom... ci si to pletiem ?
« Posledná zmena: 21. September , 2011, 20:33:10 od rastis » Zaznamenané
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 239



« Odpoveď #7 kedy: 21. September , 2011, 20:36:50 »

to o tom deleni neviem, kombo ma 16ohm reprak a v papieroch je napisane, ze aj vystup vyzaduje 16ohm. S tou bednou je to tak ze ma dva 16 omove repraky mono zapojenie by malo byt 8ohm a stereo teda logicky 2x16
Zaznamenané

Groove...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #8 kedy: 21. September , 2011, 20:43:47 »

to o tom deleni neviem, kombo ma 16ohm reprak a v papieroch je napisane, ze aj vystup vyzaduje 16ohm. S tou bednou je to tak ze ma dva 16 omove repraky mono zapojenie by malo byt 8ohm a stereo teda logicky 2x16

aha. pisu k tomu, ze minimum na ten external vystup je 16, viacej to nezozvadzaju. takze ja by som otvoril box a ak tam teda su 16 ohm repraky (asi su aj podla marshall webu), tak by som ich zapojil natvrdo do serie a takto 32 ohm by som strcil do toho peavey. pojde to sice na pol vykonu, ale na hlasitosti to nepoznas, hlavne z velkej bedne bude toho zvuku tak ci tak viac, ako z komba...

ak trepem alebo ma niekto inu radu / nazor, tiez by som sa nechal poucit :)
Zaznamenané
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 239



« Odpoveď #9 kedy: 21. September , 2011, 20:47:11 »

a nevyriesilo by to co som pisal s tym kablom, to by malo byt kvazi zapojenie do serie ak sa nemylim, ci?
Zaznamenané

Groove...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #10 kedy: 21. September , 2011, 21:52:56 »

a nevyriesilo by to co som pisal s tym kablom, to by malo byt kvazi zapojenie do serie ak sa nemylim, ci?

takymto experimentom by som sa osobne radsej vyhol. inak rozdvojenym kablom robis paralelne zapojenie, nie seriove.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8197



« Odpoveď #11 kedy: 21. September , 2011, 22:27:13 »

a aka je impedancia napisana na vnutornom repraku v tom peavey ?
Zaznamenané
mr. redwine
stály hosť
*****
Príspevkov: 943



« Odpoveď #12 kedy: 22. September , 2011, 12:54:03 »

a aka je impedancia napisana na vnutornom repraku v tom peavey ?

16 ohm
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
garde
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3005



« Odpoveď #13 kedy: 22. September , 2011, 13:18:22 »

....ak v tej bedni sú 2x16 ohmové repráky tak je to jasné ako facka....buď použiješ jedno repro z komba a jedno repro z bedne, alebo odpojíš repro v kombe a použiješ obe reprá v bedni....všetky tri naraz použiť nevieš....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #14 kedy: 22. September , 2011, 14:13:12 »

podla schemy na nete ide na internal reprakovy out 8 ohm z vystupaku. ono sa tam tie impedancie delia, paralelnym sposobom, cize 8 ohm bednu by som tam urcite nepichol, jedine s odpojenym internal reprakom. ale 32 ohmovu bednu (cize vnutri 16 ohm repraky zapojene do serie) k internal repraku uplne s kludom bez problemu, zataz vystupaku by bola cez 10 ohm. s 8 ohm bednou a internalom len 5 cosi a to je urcite zle.

zase - ak trepem bludy, rychlo ma opravte  No hanbím sa..
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.117 sekund, 22 otázok.