Úvodná stránka
Novinky
Testy
Rozhovory
Lekcie
Metronóm
Fórum
RSS
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
Nedostali ste váš
aktivačný email?
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky
:
VENUJTE 2% z daní
aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 17:35:02
Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Kalendár
Prihlásiť
Registrovať
Gitarové fórum A.D. 9.1.2004
>
technika & teória
>
techniky, fintičky
>
MALÍČEK źAVEJ RUKY
Strán:
1
2
3
[
4
] |
Dole
Tlačiť
Autor
Téma: MALÍČEK źAVEJ RUKY (Prečítané 16832 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
sakura
nováčik
Príspevkov: 42
Re:MALÍČEK źAVEJ RUKY
«
Odpoveď #45 kedy:
03. Júl , 2006, 13:39:15 »
homar napísal:
Citácia
sakura napísal:
Citácia
co sa malicka tyka...................................... ked si ostrihate nechty...napr na malicku..ked akoze zmacknete strunu tak mne sa aj tak dostane pod ostrihany necht..tak ho strasne ostriham a boli to potom...asi mam labilny malicek...ale mna boli ked ho pouzivam:dry:
a to sa ti stava len s malickom? ta struna pod necht?
hej..len to moj malicek je strasne tenky..nekedy sa az podlamuje na tej strune aa este prstenik..
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957
...hudba je zmysluplne prerušované ticho...
«
Odpoveď #46 kedy:
03. Júl , 2006, 13:58:33 »
Ked hras,skus pootocit lavu ruku viac do vodorovnej polohy , aby si lahsie dociahol na policka a aby si strunu stlacal bruskom .Clanky ziadneho prsta by sa nemali prelamovat , ale mali by byt vyklenute do vonkajsej strany . Problemy s pouzivanim malicka a prelamovanim prstov maju zacinajuci gitaristi . Prsty musia zosilnet,zpruzniet a primerane sa roztiahnut .Treba stale hrat . Dobre cvicenie na to su stopnice .
Zaznamenané
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
astral
náhodný pocestný
Príspevkov: 78
«
Odpoveď #47 kedy:
02. August , 2006, 20:15:05 »
Podla mna tie prve dve cvicenia nie su zalezitostou malicka, ale to je len moj nazor. Rozni gitaristi pouzivaju rozne prstoklady. V zasade by som ich rozdelil na 2 skupiny. Prvi su taki, ktori dodrzuju zasadu, ze prva poloha sa chyta ukazovakom, druha prostrednikom, tretia prstennikom a stvrta malickom. Napriklad Michael Romeo zo Symphony X a ini. Druha skupina pouziva malicek az pri polohach, kde je potrebne viacej roztiahnut ruku. Napriklad Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Palo Chodelka a dalsi. Sem patrim aj ja. Neexistuje jednoznacny nazor na to, aky typ prstokladu je najlepsi, dolezite je, co je dobre pre teba.
Ale mozem ti poradit nejake cvicenie, kde si mozes malicek dost dobre natrenovat. Je to od Yngwieho Malmsteena
su to sextoly, tempo si nastav, ake uznas za vhodne
-17-14-15-17-15-14-19-14-15-17-15-14-17-14-15-17-15-14-19-14-15-19-15-14---
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«
Posledná zmena: 15. Január , 2007, 23:14:02 od Martinlm
»
Zaznamenané
...PLAY WITH YOUR EARS
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039
...
Re: MALÍČEK źAVEJ RUKY
«
Odpoveď #48 kedy:
05. December , 2013, 13:45:13 »
Uvedomujem si, že reagujem na starú tému, ale...
Piťu tu na začiatku dal také cvičenie, že: 1-2-3-4 atď cez všetky struny, s tým, že potom tam menil poradie prstokladu.
Ja mám taký problém, že prstoklad smerom hore po tónoch mi ide relatívne ľahko (1-2-3-4) ale horšie to začína byť opačne - postup dole. Rýchlosť mi klesá a pocitovo mám tuhšiu ľavú ruku v prstoch. Takú, ako keby som nehral dlhú dobu. Rovnako tak sa toto deje aj keď je nejaká zmena v prstoklade (napr. 3-2-4-1) a mám ho hrať "klasickým" prstokladom ukazovák 1, prostredník 2...
Všimol som si však, že rýchlosť a ladnosť pohybu výrazne závisí od toho ako je ruka celkovo uložená a od toho kde sa ruka zapiera o krk. ťažko sa mi to takto vysvetľuje ale je možné, že niekde tu robím chybu. Pretože ak si ruku uložím od prvého pražca po štvrtý v "klasickom " prstoklade a idem smerom od štvrtého pražca k prvému tak je tento pohyb pre mňa "náročnejší" ako od prvého k štvrtému...
nejaká rada k tomuto??
Zaznamenané
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433
Re: MALÍČEK źAVEJ RUKY
«
Odpoveď #49 kedy:
05. December , 2013, 17:17:29 »
ina rada ako - cvic pomaly, presne a "bud si vedomy kazdeho pohybu co spravis" - asi ani neexistuje
ono sa to casom podda
Zaznamenané
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Strán:
1
2
3
[
4
] |
Tlačiť
Skočiť na:
Prosím vyberte cieľ:
-----------------------------
poradňa