Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 05:32:58
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jet City Amplification  (Prečítané 43830 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
x.tommy
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #75 kedy: 20. December , 2013, 16:55:12 »

Mám totižto taký problém. Keď som zapojil ekvalizér, dal som všetko skoro na maximum a zvuk na to takmer ani nezareagoval. Keď som tam zapojil overdrive, tak po zošlapnutí to hralo omnoho tichšie. Drive a level boli na overdrivri na maxime.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #76 kedy: 20. December , 2013, 22:21:52 »

to moze suvisiet s takym, ze seriova a paralelna efektova slucka. seriova znamena, ze vsetok signal ide cez efekt. paralalne znamena, ze cez efekt ide len cast signalu, ale potom by tam mal byt este nejaky potenciometer typu "level", ktorym sa namiesa prave ten pomer, kolko signalu ide cez efekt.

ty mas asi paralelnu slucku, podla toho co pises a ak tam ten potak mas, tak ho daj uplne na max, nech ide vsetok signal vyhradne cez efekt.

inak poznas to aj tak, ze ked pichnes jack do returnu, aparat zostane uplne ticho (jack rozopne signalnu cestu) - toto plati v pripade seriovej slucky alebo paralelnej s levelom na max.
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #77 kedy: 20. December , 2013, 23:35:23 »

Mám totižto taký problém. Keď som zapojil ekvalizér, dal som všetko skoro na maximum a zvuk na to takmer ani nezareagoval. Keď som tam zapojil overdrive, tak po zošlapnutí to hralo omnoho tichšie. Drive a level boli na overdrivri na maxime.

S JCA je ten istý problém ako so Soldano SLO - efektová slučka je stavaná na linkovú úroveň signálu, preto v nej nefungujú klasické pedále. Je to stavané skôr na rackové štúdiové efekty ale aj napr. Boss GE5 funguje bez problémov. Iná možnosť je použiť line level shifter.

Zoznam efektov fungujúcich s JCA aj nejaké line level shiftery nájdeš tu http://www.harmonycentral.com/t5/Amps/Jet-Setters-Help-me-compile-a-list-of-all-pedals-that-will-work/m-p/30934950#M5474053
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #78 kedy: 21. December , 2013, 01:33:30 »

pet - ked pise, ze mu EQ takmer nezareagoval, tak myslis, ze je problem len s urovnami ?

co mam skusenost, tak niektore starsie aparaty (Mesa Mark II, Acoustic ... ... ) mali na sende vela, viac, ako je linka a bezne pedale sa takym signalom skreslovali.

cca linkovy signal je podla mna prave to, co zo sendu ma bezne ist a bezne pedale to aj zvladnu.
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #79 kedy: 21. December , 2013, 08:08:15 »

OK. To vyjadrenie k ekvalizéru že zvuk na to takmer nezareagoval sa dá vysvetliť rôzne. Skôr ten opis správania sa overdrive sa podobá na problémy popisované na tom fóre čo som dal odkaz.
Myslím že tá téma vznikla preto, že naozaj je správanie slučky Soldana špecifické. Ja tam mám TC Flashback, ktorý je v uvedenom liste a ide bez problémov, iné som zatiaľ do slučky dávať neskúšal.
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*

« Odpoveď #80 kedy: 22. December , 2013, 14:51:39 »

rastis: potenciometer tam nie je.

pet: v tom zozname je aj Boss GE 7. Zaujímavé je, že ja som použil presne tento ekvalizér. Chcel som ním podvihnúť sólo. Dali sme s kamarátom najprv stredy totálne hore. Zvuk to zafarbilo iba minimálne a vôbec to nebolo hlasnejšie (možno ani nemalo byť, ja sa v efektových slučkách nevyznám). Potom som dal na max. aj "level" ekvalizéru. Tiež to nebolo hlasnejšie, iba to pískalo, keď som nehral.

Tak neviem...
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #81 kedy: 22. December , 2013, 15:10:30 »

...Dali sme s kamarátom najprv stredy totálne hore. Zvuk to zafarbilo iba minimálne a vôbec to nebolo hlasnejšie...
Ty zjavne skresluješ koncákom, takže zvýšenie úrovne pred skreslením (= v slučke) nezvýši hlasitosť, ale citlivosť.
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*

« Odpoveď #82 kedy: 22. December , 2013, 15:21:05 »

Ty zjavne skresluješ koncákom, takže zvýšenie úrovne pred skreslením (= v slučke) nezvýši hlasitosť, ale citlivosť.

Jet City má 2 poťáky na preampe a 2 na master. Pre každý kanál jeden. Na preampe pridávam skreslenie spolu s hlasitosťou a na mastri len hlasitosť.
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #83 kedy: 22. December , 2013, 15:44:01 »

x.tommy: Odkiaľ si? Že by sme to prípadne vyskúšali porovnať...
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*

« Odpoveď #84 kedy: 22. December , 2013, 22:06:56 »

x.tommy: Odkiaľ si? Že by sme to prípadne vyskúšali porovnať...

OK. Pošlem správu. Ináč v tom fóre, čo uvádzaš sa píše:
"A TS9 should not go through the loop of any amp though. Clean pedals only."
Z toho usudzujem, že overdrive a skreslovače vôbec do slučky nepatria. Ak je to pravda.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #85 kedy: 22. December , 2013, 22:08:00 »

Z toho usudzujem, že overdrive a skreslovače vôbec do slučky nepatria. Ak je to pravda.
je, dobre rano.
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*

« Odpoveď #86 kedy: 22. December , 2013, 22:19:17 »

je, dobre rano.

ha ha ha Ja som slučku totižto ešte nepoužíval. Hral som: gitara->mulťák->kombo(čistý kanál).
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #87 kedy: 06. Február , 2014, 12:00:47 »

hento kombíčko vyzerá ešte viac popiči ako hlava, oddelené korekcie a reverb, keby to malo ešte boost  Bavím sa skvele http://www.thomann.de/cz/jet_city_amplification_jca5212rc.htm

« Posledná zmena: 06. Február , 2014, 12:48:15 od garde » Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
matus
pravidelný návštevník
Príspevkov: 323

« Odpoveď #88 kedy: 10. Február , 2014, 23:11:56 »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=814615&page=1&kategorie=110400&nabpop=vse&region=&ins=25&order=datum

hrali ste niekto na takomto niecom ? oplati sa to ? dik  Na zdravie!
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #89 kedy: 11. Február , 2014, 16:21:18 »

Hrali sme na takom niečom. A čo či sa oplatí? Kúpiť na ten inzerát, alebo celkove ten amp?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 23 otázok.