dave1979
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 01. November , 2006, 18:17:23 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 01. November , 2006, 18:29:49 » |
|
dave1979 napísal:Uz si ich skusal ? Ako sa Ti pozdavali ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 01. November , 2006, 18:31:51 » |
|
dave1979 napísal:Výnimočne nebudem hájiť Digitech. Mohol by si napísať podrobnejšie, čo chceš hrať- do tej doby skús pozrieť http://www.bosscorp.co.jp/ - boss ťa nesklame;)
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 01. November , 2006, 18:35:37 » |
|
don corleone napísal:Ale na to sa teraz nikto nepytal . Ja na zaklade svojich vlastnych skusenosti tvrdim, ze Grunge hra lepsie, ako hocijaky Boss (z tych co som pocul).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 01. November , 2006, 18:39:27 » |
|
ten metalmaster sa mi viac pozdava podla tych ukazok co su tam..ale ktovie ci to ma fakt taky zvuk aj vreale....no hram taky rychlejsi metal..heavy/speed....no neskusal som ich..tu v Ga ich nemaju v predajni...to by som si musel objednat..tak ci niekto zvas ich nema nech napise svoj nazor ale skor chcem ten ktory ma tvrdsi zvuk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 01. November , 2006, 18:46:11 » |
|
dave1979 napísal:ten metalmaster sa mi viac pozdava podla tych ukazok co su tam..ale ktovie ci to ma fakt taky zvuk aj vreale....no hram taky rychlejsi metal..heavy/speed....no neskusal som ich..tu v Ga ich nemaju v predajni...to by som si musel objednat..tak ci niekto zvas ich nema nech napise svoj nazor ale skor chcem ten ktory ma tvrdsi zvuk Typujem, že chceš dosiahnuť zvuk podobný niektorému z tvojích obžúbených gitaristov/ kapiel, nie? Tak sa pozri na nete, čo používa ten človek/kapela a z toho vychádzaj! Aspoň budeš mať na čom stavať. Ukážky na oficiálnych stránkach nie sú objektívne- nejde tam ani tak o kvalitu zvuku krabičky ako o možnosti modulácie, skreslenia a podobne... veď vieš;)
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 01. November , 2006, 18:49:11 » |
|
Grunge dobre poznam a uz som tu o nom aj casto pisal. Je to patentovany skreslovaci obvod DOD / Digitech. Grunge skreslenie sa svojho casu vyskytovalo aj v najdrahsich procesoroch Digitech za vela desiatok tisic. Je to hutne skreslenie, dobre v spodkoch aj v stredoch, nie prilis ubzucane a s dobrym sustainom. Samozrejme v tych procesoroch sa dalo patricne poupravovat dalsimi EQ a uplne najviac vzdy zalezi, do coho sa s tym bude hrat. Napriklad do cisteho kanalu JCM 900 + 4x12\" box je to naozajstny masaker, ale do kombicka s 10\" repracikom je to bieda. Ale to plati o vsetkych pedaloch...
Metal Master sa mi nieco mari, ze poznam este z dob, ked sa to vsetko predavalo pod znackou DOD a bolo to made in USA (co dnes uz asi tazko bude) a mam pocit, ze sa mi to zdalo nahovno, ale isty celkom som si neni...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 01. November , 2006, 18:53:15 » |
|
Tak som si vypocul tie ukazky na digitech.com. Povedal by som, ze je to ten isty typ skreslenia (grunge) s inde polozenymi korekciami. Cize nejaky zasadny problem by nemal byt ani pri jednom - korekcie sa daju vzdy spravit aj dodatocne na aparate, do ktoreho sa s tym hra.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 01. November , 2006, 18:55:29 » |
|
no mam len marshall 50 watov....hram teraz len doma a pouzivam len eq ibanez ale to prida do zvuku strasny sum a ked nieco nahram do pc cez to tak je to otrasne:laugh: .......a ked bez toho tak ta gitara je mrtva..tak chcem nieco co by nesumelo a malo ciste ale poriadne skreslenie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 01. November , 2006, 19:01:19 » |
|
Ak mas nejaky 50W tranzistorovy Marshall, tak tam je skreslenie, nie ? Ak sa Ti nelubi to, co tam je, s pedalom sa Ti mozno zvuk trochu vylepsi, ale neviem, ci nejak moc... Ak chces spravit krok vpred, zmen zaklad - moj nazor...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 01. November , 2006, 19:11:55 » |
|
no jo je to tranzistorovy marshall....pokial neni volume nad polovicu tak nic moc...mozno by bolo fak dobre zmenit zaklad a kupit nieco lampove...tusim som ale niekde cital ze k lampovemu aparatu sa tieto skreslovacie krabice moc nehodia....ako to je?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 01. November , 2006, 19:16:22 » |
|
Ale coby sa nehodili. Vzdy najviac zalezi od konkretnej krabice a zosilovacu. Je pravda, ze pokial mas lampovy aparat s dobrym dostatocnym skreslenim, neni dovod to kazit nejakou krabicou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
duro
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 08. December , 2007, 17:19:52 » |
|
mam marshall dsl combo a efekty digitech pr 50 z ktorého používam delay a chorus, dalej krabičku BOSS bd-2 blues driver,ibanez ts-7 poradťe ako správne zapojiť tieto efekty či priamo alebo do ef. slučky? ?? díki
|
|
|
Zaznamenané
|
TONE IS IN FINGERS Fender stratocaster,OLP Luke model EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 08. December , 2007, 17:21:43 » |
|
skreslenie a nakopavatka pred amp, modulacie, dozvukove efekty do slucky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
duro
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 08. December , 2007, 17:39:42 » |
|
ok !šlape to,dakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
TONE IS IN FINGERS Fender stratocaster,OLP Luke model EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
|
|
|
|