Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 12:28:46
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: EHX Big Muff vs Little BigMuff  (Prečítané 1297 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
pelikan
nováčik
*
Príspevkov: 35

« kedy: 04. December , 2011, 16:49:23 »

zdravím muzikanti.
Mám na vás jednu otázku. Mam záujem kúpit si niektorý z týchto efektov no všimol som si že Big Muff ma inú koncovku na adaptér ako maváju klasické efekty a veru sa mi stým nechce drbať že si zhánať koncovku a prerabaď to.
Ale zvuk sa mi však velmi páči. No počul som (neviem či to je pravda) že jeho brat Little Bigmuff ma vlastne ten istý plošák aj obvod ma ten istý, čize je to vlastne to isté akurat je to dane do menšej krabičky a ma koncovku na klasické adaptére.
Možte mi teda pomocť ze ci to je fakt pravda ze je to to iste len v menšej krabici? ďakujem Beeee
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #1 kedy: 04. December , 2011, 19:14:17 »

porovnaval som, nepocul som rozdiel. dokonca ani medzi velym zelenym ruskym a malym ehx je dost malinky rozdiel (rusky je asi trochu lepsi)
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #2 kedy: 06. Apríl , 2015, 16:41:57 »

4-ročná téma !! ale predsa tu je ,  Cmuk chlapci

čo sa týka zvuku je už veľa verzií muffov až človek nevie ani čo chce  ?§!.

porovnával asom 2 litl big muffi , hrali presne tak isto vo všetkých nastaveniach , žiaden problém ,

PROBLEM nastal keď som mal na porovnanie veľkú verziu muffa  s LItle verziou

testoval som to na suqar jaguár gitare

1. littl big muff má taký suchší ostrejší zvuk viacej počujem zvuk nástroja ako u velkej vezii mufa
, single sa prejavili na jaguáre vo zvuku ako klasický strato zvuk a bolo počuť aj zvuky z kobylky ,
snimače boli viacej mikrofonické aj ked nepískali, ten muffovský štrk bol viacej v popredí ako u veľkej vezii ,
 litl big muff neni uplne zvukovo ako legenda , s whammy ked som ho skombinoval tak sa na white stripes moc nechytal ,

2. pri veľkom Muffe ide zvuk presne ako legenda tohto pedálu ,
nakrútim gain a ide to ako gula Smashing pumpkins , nepočuť žiadne iné zvuky len sound MUFFU

pekne znejúce basy a  výšky , žiadne zbytočne stredy ani nič ,
presne to čo je v pesničkách ,

- pri snahe nakrútiti na oboch pedáloch identický zvuk som pohorel ,
keď som chcel viacej basov na litl big muff už tam chýbali tie pekné harmonické výšky ,
celé to bolo na ucho také menej príjemné  

- testoval som tie pedále tak ,že mi ich iná osoba nezávisle prepínala efekty a štelovala zvuky aby som sa nezaujal výzorom ale zvukom ,

- hrabal som sa samozrejme aj vo vnútri pedálov a porovnával sekciu TONE control kt. bola identická a ďalšie súčiastky kt. naznačovali , že to je to isté ,

aj som sa snažil nahrať na fotoaparát a xperiu krátke video kt, by dokazovalo ten rozdiel len že tie mikrofóny to všetko nahrali ako rezajúci distortion a rozdiel tam nebol ... sakra  Bavím sa skvele ?§!. Bavím sa skvele

NA Záver dodám len to , že oba pedále sú dobre muff skreslovače na pódiu ani v skúšobni si nikto nevšimne kt. máte verziu ,
rozdiel neni taký veľký ako keby to bol behringer a Boss  ha ha ha
ale rozdiel tam je !!

litl big muufovi som dorobil 2 vypína teľné módy :
-pridávanie trocha stredov aby bol efekt v kapele viacej výraznejší , pripája sa tam paralelne v TONE coontrol 3n3 kondík na 3n3,
- a ďalší mod je na GAIN ovládač som pripojil 10N kondík , kt. pridáva v LOV gain nastaveniach troška zrna a  výšok , pri plnom gaine sa kondík skratne a nefunguje ale pri málo gaine to je pekný MOD ,

* IMG_20150401_190931.jpg (847.81 KB, 1941x1941 - prehliadnuté 221 krát.)
« Posledná zmena: 06. Apríl , 2015, 16:46:03 od tipek » Zaznamenané

epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #3 kedy: 07. Apríl , 2015, 10:37:37 »

A jak je to s hranim celych akordov na dajme tomu polovicke gain-u? Mam totiz kopiu Hyperion a tam okrem power cordov nema zmysel udierat po viacerych strunach, lebo z toho vyjde necitatelna guca zvuku. Vraj je ten Hyperion z podobneho spektra ako Big Muff.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #4 kedy: 07. Apríl , 2015, 14:40:05 »

A jak je to s hraním celých akordov na dajme tomu polovičke gain-u? Mam totiz kopiu Hyperion a tam okrem power cordov nema zmysel udierat po viacerých strunách, lebo z toho vyjde necitatelna guca zvuku. Vraj je ten Hyperion z podobneho spektra ako Big Muff.

ako na BIG MUFFoch je največší masaker na plnom gaine ale aj tak tam zreteľne počuť  dané tony pri vybrnkávaní ,keď držím celý akord alebo všelijake kombinácie tónov , neni to blato , ale litle je skorej distoršn a ten veľký má taký peknejší fuzz,

to je len taký môj názor neberte to ,že sú tie efekty až tak moc odlišné , každý muff je muff má vlastnosti : dlhý sustein , stiahnuté stredy mohutné basové skompresované skreslenie , a z toho bordelu to vie hrať zreteľné vybrnkané tóny ,
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 22 otázok.