Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:42:17
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problem s latenciou MaUDIO  (Prečítané 12635 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #30 kedy: 11. December , 2011, 00:35:20 »

delay compensation sa pouziva, ked ide z SW von do HW a vracia to naspat do SW - vtedy sa nastavuje posunutie vsetkych internych stop tak, aby sedeli s tym co sa vracia z vonkajsieho HW. nastavuje sa to tam separatne. defaultne tam nic take nastavovane nie je a roznastavovat nahodne chce kus umenia, kedze to nastavovanie nie je moc na ociach. cize nepride mi pravdepodobne, aby islo v tomto pripade o tento problem.

fakt by som sa zamyslel, ze preco 64bit. sam s tym nemam skusenost, ale co obcas citam fora, tak ak niekto pise o problemoch, tak mam pocit, ze castejsie pri 64bitovych systemoch.

cele mi to pride ako neznalost Cubase. mozno je problem vo verzii - je to origos ?

mozno je to o zvukovke co bezi externe po USB.

a mozno je to fakt zahada, pri ktorej pomoze len vymenit dosku.

a mozno je to nejaky nepodareny plugin, co rozosiera system - kadejake free kokotiny alebo aj nepodarene cracky serioznych veci vedia robit tiez rozne zahady...

rastis ma pravdu ..ale apropo delay compensation ... v abletone to funguje aj automaticky..kedy urobi latenciu na stopach tak..aby vsetky boli synchronne so stopou s najvacsou latenciou.. to znamena ze keby som mal tri stopy hole a na jednaj 5 pluginov .. tak tie ostatne opozdi..... v ableto ne sa preto odporuca ak ti ide o direst monitoring..alebo podobne aby sa to vyplo....

chcem povedat ze mozno daco podobne je aj v cubase..... ale neviem...

v kazdom pripade chcem povedat ze ak clovek nahrava na klik a kazdu stopu to opozduje rovnako tak to musi sediet aj tak potom nie???
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 11. December , 2011, 01:04:10 »

...
Ako som hovoril, ten isty problem som mal s Cool Edit...

cool edit neni cubase  Žmurk a ako vravim - cubase je seriozny profi odladeny SW, kde neexistuje, aby bola jeho vlastnost, ze zaznamenava audio v case kadejako nespravne.

tak ma napada... ze s cim je vlastne problem ? s latenciou ? ze ked sa nazivo hra so zavesenym pluginom, tak sa to neskoro ozyva z reprakov ? ci sa to ozyva spravne, len to neni synchronne ?

v projekte je audio aj midi ? jak je tam zadane tempo ? je tam nejaka automatizacia tempa ?

obrazok -> sipka ... co je tam nastavene ? nota ci hodinky ?

* cub.gif (20.79 KB, 369x256 - prehliadnuté 217 krát.)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #32 kedy: 11. December , 2011, 10:43:11 »

janko vraj zriesil ten problem reinstalom OS.

rastis co je zle resp nezmyselne na pouzivani 64bit systemu? skus si naloadovat nejake VI ako velku sadu bicich, nejaku basu nasamplovanu, ktore ti zhltnu 4-5GB samplov na 32bit systeme :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 11. December , 2011, 13:59:17 »

janko vraj zriesil ten problem reinstalom OS.

rastis co je zle resp nezmyselne na pouzivani 64bit systemu? skus si naloadovat nejake VI ako velku sadu bicich, nejaku basu nasamplovanu, ktore ti zhltnu 4-5GB samplov na 32bit systeme :)

lenze pise, ze ma 4GB RAM, takze jednu z vyhod (ak nie jedinu) 64bit systemu nevyuziva. inak neviem co je na tom zle, len co som pochytal na internete, ze s Cubase 64bit ludia mavaju problemy... mozno je len zly crack na to (ak ma vojco origos, tak sa ospravedlnujem)  Popiskujem si
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #34 kedy: 11. December , 2011, 14:04:47 »

je to aj o skalovatelnosti, dokupi 4gb modul a uz je to o inom, kdezto pri 32bit systeme je limitovany. ja zase nevidim zmysel v tom mat i5-kovy procak a bezat na tom s 32bit systemom :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 11. December , 2011, 14:30:41 »

je to aj o skalovatelnosti, dokupi 4gb modul a uz je to o inom, kdezto pri 32bit systeme je limitovany. ja zase nevidim zmysel v tom mat i5-kovy procak a bezat na tom s 32bit systemom :)

bla bla bla   Bacha na vec kamo! vychadzame v tejto chvili z toho, ze mu nefunguje ani zakladne Cubase  Ja som čert..
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #36 kedy: 12. December , 2011, 12:50:36 »

rastis

problem je v tom, ze my sa tu snazime hadat, v com je naozaj PROBLEM, zatialco vojco nepopisal presne spravanie programu. Nevadi, ze Cubase nie je Cool Edit. Mne sa zdalo, ze mu to robi to, co mne v Cool Edite, a tak som mu navrhol riesenie. Zatial chalan nenapisal, ci vobec sa pokusil zmenit nejake nastavenia, ktore sa zaoberaju buffermi, latenciou a podobne. To by mal byt prvy krok, a hlavne sa nevzdat pri prvom neuspechu. Az potom uvazovat nad vymenou zakladnej dosky, vymenou OS  a podobne...
« Posledná zmena: 12. December , 2011, 13:17:43 od opossum » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 12. December , 2011, 13:49:53 »

...Zatial chalan nenapisal, ci vobec sa pokusil zmenit nejake nastavenia, ktore sa zaoberaju buffermi, latenciou a podobne. ...

no lenze ak je problem (ak som spravne pochopil) to, ze sa mu zaznamenavane audio uklada posunute case, tak to v normalnom funkcnom Cubase vobec nema nic spolocne s nastavenymi buffermi ci latenciami. tie moze mat nastavene kadejako, ale zaznam musi sediet, akurat moze mat opozdeny monitoring pri nahravani. pretoze uplne bezne sa da nahravat aj bez monitoringu z Cubase a ten zaznam musi sediet aj keby tam mala byt latencia 3 sekundy !

Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #38 kedy: 12. December , 2011, 14:55:04 »

rastis

problem je v tom, ze my sa tu snazime hadat, v com je naozaj PROBLEM, zatialco vojco nepopisal presne spravanie programu. Nevadi, ze Cubase nie je Cool Edit. Mne sa zdalo, ze mu to robi to, co mne v Cool Edite, a tak som mu navrhol riesenie. Zatial chalan nenapisal, ci vobec sa pokusil zmenit nejake nastavenia, ktore sa zaoberaju buffermi, latenciou a podobne. To by mal byt prvy krok, a hlavne sa nevzdat pri prvom neuspechu. Az potom uvazovat nad vymenou zakladnej dosky, vymenou OS  a podobne...

co sa tyka nadstaveni -skusal som  asi vsetko (isiel som podla knihy) este pred tym ako som sem zavesil tuto temu.problem som opisal hned v uvode....

Podla vsetkeho som uz riesenie nasiel bol to predsa len OS ,kompletne som preinstaloval PC a zatial fachci vsetko ako ma ,len akurat aso pojdem do inej karty asi firewire udajne su spolahlivejsie este sa uvidi
kazdopadne dakujem za rady a prispevky k tejto teme  Zdravíčko
Zaznamenané

Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #39 kedy: 12. December , 2011, 14:55:59 »

firewire praveze vobec nie su ok, celkovo uz ten protokol aj zanika
Zaznamenané

vojco
pravidelný návštevník

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #40 kedy: 12. December , 2011, 14:56:44 »

a teda co Huh! poradte do coho by ste isli cena okolo 500€
« Posledná zmena: 12. December , 2011, 14:57:33 od vojco » Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #41 kedy: 12. December , 2011, 15:01:29 »

firewire praveze vobec nie su ok, celkovo uz ten protokol aj zanika

fw je daleko lepsi ako usb, nemam pocit ze zanika, vacsina semi-profi zvukoviek je prave cez fw
Zaznamenané

stoka!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #42 kedy: 12. December , 2011, 15:15:14 »

ja mam sice USB zvukovku, a viem, ze ked som vyberal medzi nou nejakymi beznymi s FW tak bol problem, resp. negativne ohlasy, ze to vie padat a pod
« Posledná zmena: 12. December , 2011, 15:17:32 od mario bross » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 12. December , 2011, 15:15:38 »

tazko povedat ci zanika, skor by som povedal, ze je na ustupe, semi profi zacinaju robit aj v USB praveze, apple ide riesit thunderbolt ako vysokorychlostne I/O rozhranie, tam sa tusim s FW do buducna ani nepocita. pri FW je kriticky chipset a celkovo su problemy s kompatibilitou
« Posledná zmena: 12. December , 2011, 15:18:31 od styrioci » Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #44 kedy: 12. December , 2011, 15:27:25 »

a ako su na tom mixazne pulty s USB nenahradia (uz dnes) plnohodnotne  zvukovku?
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.