Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:44:01
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problem s latenciou MaUDIO  (Prečítané 12636 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #45 kedy: 12. December , 2011, 15:32:13 »

heh, no ked sa pozriem na vsetky semi-profi a profi veci (apogee, metric halo, rme, TC, avid, focusrite), tak tie velavstupove a najkvalitnejsie veci maju prave fw, ziadne usb.

a moja skusenost (mal som 10? zvukoviek, aj usb aj fw) je taka, ze fw je stabilnejsie, je s tym menej problemob
Zaznamenané

stoka!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #46 kedy: 12. December , 2011, 15:34:36 »

lenze pri tych profesionalnejsich je to asi lepsie vyriesene ako na lacnejsich - mozno. ale proste viem, ze aj tu na fore sa na FW pozeralo skeptickejsie
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #47 kedy: 12. December , 2011, 15:35:11 »

...ale proste viem, ze aj tu na fore sa na FW pozeralo skeptickejsie

Bavím sa skvele
Zaznamenané

stoka!
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #48 kedy: 12. December , 2011, 16:00:12 »

miso: tie dostupnejsie veci sa zacinaju robit usb, vid rme baby face, teraz nejaky fire face urobilo cez usb, appogee duet II je tiez tusim usb, motu dava pre zmenu aj usb aj fw, nove saphire od focusrite su tiez usb. zbytocne sa na to pozerat skrz to kolko toho je na trhu ked su to uz aj x-rocne modely v niektorych pripadoch..poslednu dobu mam dojem, ze v tom lowend segmente dominuje jasne USB a aj vyssie modely sa zacinaju preorientovavat na USB. viac profi modely maju oddelene napajanie, co bola jedna z nevyhod deklarovana proti FW, co sa tyka prenosovych rychlosti, tak by som to tiez tak kriticky nevydel, aj napriek tomu, ze ani USB 3 nepodporuje DMA, ale pri dnesnych multicore procakoch...

mozno to suvisi aj s tym nasadzovanim thunderboltu od apple

so stabilitou som tiez nemal problem na asi 5-6 usb zvukovkach, co som mal
« Posledná zmena: 12. December , 2011, 17:35:55 od styrioci » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #49 kedy: 12. December , 2011, 16:22:30 »

ja som v tom nevyznam, len tak strielam.
Zaznamenané

stoka!
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #50 kedy: 12. December , 2011, 17:03:52 »

sarkazmus si nechaj, kazdy mame iny nazor a skusenost
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 12. December , 2011, 17:15:30 »

kua vy uz vidite v tych prispevkoch aj to co tam nie je  Na zdravie!
Zaznamenané

stoka!
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #52 kedy: 18. Máj , 2012, 11:15:40 »

nechce sa mi to tu moc studovat . ked som si to zbezne presiel chuja som skoro rozumel  Bavím sa skvele

ale tak mam otazocku

mam fast track I .  nahram si cez nu bicie

chcem si k nim dodatocne nahrat gitaru .. ale oneskorenie je dost velke .je to zvukovkou , bo uz sa mi jeden tipek co ju mal stazoval ze musela ist prec koli tomuto
takze da sa s tym daco robit ? pomoze ten asio 4 all driver ? 

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #53 kedy: 18. Máj , 2012, 11:48:51 »

rozpis presne co znamena "ale oneskorenie je dost velke"...

akoze monitoring nahravanej stopy ? to sa riesi nastavenim bufferov. ale ak nahravas gitaru, naco Ti je monitoring ? ci nahravas linkovu gitaru a chces pocut pri nahravani zvuk pluginoveho aparatu ?
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #54 kedy: 18. Máj , 2012, 11:53:40 »

presne takymto otazkam som sa chcel vyhnut ..  Bavím sa skvele

normalne v sluchatkach pocujem bicie . gitaru mam cez aparat na ktorom je zavesany mic . a ten ide do zvukovky
nahravam podla bicich . a ked si to pustim dokopy tak to je dost mimo .
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #55 kedy: 18. Máj , 2012, 11:56:37 »

Asio urcite nainstaluj. Kolko ms mas latenciu?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 18. Máj , 2012, 11:56:50 »

presne takymto otazkam som sa chcel vyhnut ..  Bavím sa skvele

normalne v sluchatkach pocujem bicie . gitaru mam cez aparat na ktorom je zavesany mic . a ten ide do zvukovky
nahravam podla bicich . a ked si to pustim dokopy tak to je dost mimo .

v akom softe ? cez aky driver Ti ide zvukovka ? svoj originalny alebo systemovy WDM ? nemozes sa tym otazkam vyhnut, lebo ked sa budes v tom len placat, tak problem vyriesis len na nahodu a do buducnosti zase budes cakat, dokedy Ti to na nahodu tak bude (mozno) fungovat...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #57 kedy: 18. Máj , 2012, 11:59:04 »

Asio urcite nainstaluj. Kolko ms mas latenciu?

tieto veci (nesynchronne nahrate veci dokopy) s latenciou nemozu suvisiet - za predpokladu normalnych komponentov (cize aj M-Audio) a normalneho DAW.

latencia suvisi s monitoringom, nie s nahravanim... ak monitoring nepouzivas, mozes tam mat latenciu aj pol minuty, ale zaznam musi sediet.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #58 kedy: 18. Máj , 2012, 12:02:52 »

Mne sa stalo, ze som mal latenciu viac ako je normalne a nemal som zapnuty moinitoring a stopa bola posunuta o tulatenciu. Neviem sice ako ale bolo to tak. No kazdopadne, nech si nainstaluje asio a skusi to nahrat.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 18. Máj , 2012, 12:08:22 »

Mne sa stalo, ze som mal latenciu viac ako je normalne a nemal som zapnuty moinitoring a stopa bola posunuta o tulatenciu. Neviem sice ako ale bolo to tak. No kazdopadne, nech si nainstaluje asio a skusi to nahrat.

tak si tam mal nieco ine rozosrate, lebo vsak ak by sa dalo nahravat len s najmensou moznou latenciou, tak to by bola asi pekna p*čovina...

ake asio nech si naistaluje ? vsak k zvukovke by mal mat originalny Asio driver od M-Audia a tie prolemy zvacsa nemavaju (aj ked USB Fast Track je znama problemova karta). on sa pyta, ci si ma nainstalovat Asio4all, co je alternativny driver k doskovkam a starym Sound Blasterom a ten by som si asi osobne neinstaloval...

zato som sa pytal, v akom SW sa mu to deje a aky driver ten SW pouziva - ci originalny Asio od M-Audio alebo windowsacky... a dalsia otazka, ci vobec ma ten originalny nainstalovany, lebo nejake zakladne genericke drivre na tieto karty maju v sebe uz aj Wins...
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.