Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
14. November , 2024, 18:31:38
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chystam spravit Test kablov  (Prečítané 48535 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #75 kedy: 30. Marec , 2012, 12:22:36 »

na to mozem poskytnut kabel, mam jeden spraveny zo sietoveho kabla od pocitaca, trojlinka Bavím sa skvele sluzil dobre

clovece, 3 linka ? to si king, ja mam len 2 linku a nie z pocitaca, ale fakt z nejakej blbej lampy  Bavím sa skvele
Zaznamenané
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #76 kedy: 30. Marec , 2012, 12:29:58 »

clovece, 3 linka ? to si king, ja mam len 2 linku a nie z pocitaca, ale fakt z nejakej blbej lampy  Bavím sa skvele

sak jedna neni zapojena Bavím sa skvele teraz som si dal spravit kvalitny kabel v gwave, tak to porovnam
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #77 kedy: 30. Marec , 2012, 12:31:35 »

ked to teraz takto pocuvam, ten koaxial je moc ostry na moj vkus, bez objemu.
ten koaxial bol ked sme to nahravali naozaj az moc ostry a na ucho malo basov

ono myslim ze nejak univerzalne sa neda povedat, ze toto je uplne popici a hento uplne napicu.
som tiez tohoto nazoru, vsetky kable hrali dobre, niektore o stipku lepsie, niektore nie  :)
pri humbuckerovych gitarach su tie rozdiely mensie a pri aktivnych uplne najmesie
to co hralo ostro v teste, naopak pri aktive hralo rovnako vo vyskach ale menej basovo

Asi tak, hlavne by ma zaujimalo, ako poculi tie rozdiely priamo zucastneni v porovnani s nahravkami.
Bolo to pocut mozno este o nieco viac, kedze tu su este dalsie faktory upravy zvuku (miktoron, preamp, prevodnik) ... a to ty vies, len ma skusas?  Žmurk

....vždy som tvrdil že PW AG / AGRA sú za tú cenu super káble a sú super odolné, kľudne môžem po nich šlapať a skákať a držia
je to tak, som rad ze aj za lacny peniaz sa da kupit kvalitny kabel

mal som PW kable a vzdy po mechanickej stranke humus. Neviem ale presne typ.
po mechanickej stranke sa mi kazili vsetky tie modre PW, tie s plastovymi jackmi, nie tato seria AG/AGRA s kovovymi nasuvacimi konektormi. Inak je rozdiel aj v kabli pri tychto dvoch seriach a dost vyrazny vo zvuku. Tiez odskusane. :)

vsetky PW co som mal mi velmi rychlo odisli. pre mna je trvacnost velmi dolezita. klotz mam asi 3 roky a stale drzi.
Boli to tie Custom serie, s plastovym jackom Huh!

inak pista mal tie elixiry a tiez na to tazko picoval, ako odchadzaju, jeden za druhym.
Na Elixiroch sa zvykne zlomit kabel pri jacku. Par znamym sa to stalo, vymenil sa jack. Mne nie, neviem co s tym kablom robia  ha ha ha ... ale mam v umysle do buducnosti vymenit na Elixiroch konektory za Neutrik, len tak pre istotu :)
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 12:34:55 od Majo Fero » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #78 kedy: 30. Marec , 2012, 12:49:08 »

PWcka som mal plastove jacky, a odvtedy mam averziu, povedal som ze uz nikdy nekupim ziaden pw.

na tych elixiroch sa presne lamal kabel a kedze su tie jacky nerozoberatelne, tak celkom pruser. pistovi odisli tak 2-3? kable.

ale vymenili sme jacku a vsetko ok. ale aj tak, pri cene tych kablov pruser.
Zaznamenané

stoka!
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #79 kedy: 30. Marec , 2012, 12:56:31 »

presne tak, na elixiroch sa lubi proste povolit spoj jacku a kabla a potom tunovat drahy kabel novym jackom...ako jasne, preco nie, ale pri tej cene chcem okrem zvuku aj normalne mechanicke vlastnosti. navyse sa mi to stalo na kabli ktory je medzi pedalboardom a zosilovacom.
Zaznamenané

o-yep sro
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #80 kedy: 30. Marec , 2012, 13:07:20 »

vyborne vyborne, teraz som to pocuval a tie monster, no humus :)
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #81 kedy: 30. Marec , 2012, 13:09:43 »

na monster kable sa pravidelne znasa na roznych forach kritika po podobnych testoch, seria BASS bola svojho casu uplny pruser a marketingovy ojeb.
Zaznamenané

o-yep sro
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #82 kedy: 30. Marec , 2012, 13:21:13 »

na to mozem poskytnut kabel, mam jeden spraveny zo sietoveho kabla od pocitaca, trojlinka Bavím sa skvele sluzil dobre

....môžeš mať stereo zapojenie Bavím sa skvele ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #83 kedy: 30. Marec , 2012, 13:46:37 »

tak na tie bedne som zvedavy. Tu som si bol isty, ze rozdiely su. Pri bednovych kabloch pochybujem, ze ak sa dodrzi hrubka, tak to bude rozdiel. Teraz sa ja podujmem spravit z lacnej dvojlinky, pripadne aj sietovy od PC, nech to nemusi sevo posielat, sak k Majovi to mam blizko Bavím sa skvele
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #84 kedy: 30. Marec , 2012, 13:56:23 »

ja som kedysi s mn skusal par speaker kablov, mali sme tam jedne lacny, jeden taky stredne drahy a potom drahy a zda sa mi ze sme rozdiel poculi, obaja
Zaznamenané

stoka!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #85 kedy: 30. Marec , 2012, 14:53:12 »

ja som kedysi s mn skusal par speaker kablov, mali sme tam jedne lacny, jeden taky stredne drahy a potom drahy a zda sa mi ze sme rozdiel poculi, obaja

Podobne, ale urcite sa nam to iba zdalo.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #86 kedy: 30. Marec , 2012, 15:02:51 »

Podobne, ale urcite sa nam to iba zdalo.  :)

vydrz a neironizuj vopred. ja ked som sem dal davno absurdne porovnanie 10 metroveho gitaroveho lacaku vs. kratkej medenej dvojlinky, tak sam som rozdiel nepocul a ti, co vtedy hadali, tak hadali kadejako, ale do jedneho zle. priznavam, ze dvojlinka nebola nijak specialna a toboz nie znackova, tak mozno preto ? ale samozrejme ze som si robil sukromne porovnania aj nejakych znackovych oproti hocijakym s vysledkom, ze vo zvuku sa nic nedeje. jedine zeby tie znackove boli planet wawes, to by to potom mozno vysvetlovalo... :)

a nezabudni si prihrat polievku o kabloch v hifi, to je tiez taka vdacna tema, kde sa dobre zhovadis  Ja som čert..

ozaj - nechce sa niekomu tie Majove wavy mrknut na analyzery - ze ci tie akoze ostrejsie mali mensi pokles na vyskach oproti akoze vyrovnanejsim alebo ci mali same pokles na basoch ? ze jak si teda nakoniec stal ten koaxial :)
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 15:03:53 od rastis » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #87 kedy: 30. Marec , 2012, 15:07:15 »

a nezabudni si prihrat polievku o kabloch v hifi, to je tiez taka vdacna tema, kde sa dobre zhovadis  Ja som čert..

Ano jasne, stacia tie najlacnejsie, ved je to vsetko uplne jedno. Tu sa skor zhovaduju ini majstri v teorii na cesky sposob. :)
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 15:07:50 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #88 kedy: 30. Marec , 2012, 15:08:41 »

Ano jasne, stacia tie najlacnejsie, ved je to vsetko uplne jedno. Tu sa skor zhovaduju ini majstri v teorii na cesky sposob. :)

koho myslis ? :)

Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #89 kedy: 30. Marec , 2012, 15:17:52 »

koho myslis ? :)

Je to podstatne?
Teoretikov najma v hifi oblasti su tu slusne zastupy, tak preto sa aj na takychto Tvojich poznamkach bavim. :) Inak uz som Ta x krat volal, ze si to mozeme poskusat v praxi, tak nebud lenivy a dojdi dakedy. Mam doma aj viacero kablov, aj lamp a sam budes prekvapeny. Urcite sa Ti ale nebude chciet...
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 23 otázok.