Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 00:39:22
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kupa komba  (Prečítané 47032 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #210 kedy: 16. Február , 2012, 18:43:38 »

footswitch je na prepinanie kanalov na hlave/kombe ako cisty/skresleny, zapinanie efektov reverb/nie reverb, slucka efektova a pod.

Ak myslis nejaky efekt, ktory sa zapina nohou, tak to je pedal, efekt, alebo inac slangovo nazvany. Napr. toto je pedalovy efekt:
« Posledná zmena: 16. Február , 2012, 18:44:01 od mario bross » Zaznamenané

eriksktv
nováčik
*
Príspevkov: 25

« Odpoveď #211 kedy: 16. Február , 2012, 18:55:08 »

Vďaka za objasnenie písal som to, čo mi písal predavač. Tiež mi to bolo trochu čudné keďže efekt je niečo iné ako footswitch ale myslel som si že sa to odborne tak volá. Efekt je na skresľovanie zvuku do komba a footswitch je na prepínanie efektov z komba. Takto som to vedel ja ale už to budem vedieť do budúcna. Tak aký teda efekt by ste mi na taký nejaký zvuk poradili aby sa mi podarilo z komba vyladiť nejaký taký zvuk ako má napríklad Arch Enemy alebo ešte nejaký efekt ktorý by sa dal porovnať ku zvuku Cannibal Corpse a ešte nejaký efekt ku Cradle of Filth. Ono to nie je death metal ako death metal v každej kapele majú odlišné zvuky gitár. A poprosil by som vás aby ste si sarkastické poznámky nechali pre seba, na to ja niesom zvedavý. Vďaka.
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #212 kedy: 16. Február , 2012, 19:01:23 »

A aký footswitch by ste mi ešte poradili na death metal? Zajtra idem do KE do hudobnín...

* spit-take-meme.jpg (6.16 KB, 256x163 - prehliadnuté 278 krát.)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #213 kedy: 16. Február , 2012, 19:09:26 »

nikto ti tu nic sarkasticke nenapisal. Na co si zvedavy? Na realne riesenia, alebo na odobrenie tvojich mylnych predstav? Pretoze ziadny dedmetal na svete sa so ziadnou krabicou nerobi, do toho vox komba sa dokonca ani neda pichnut distortion krabica, ziadny footswitch na dosiahnutie ziadneho zvuku neexistuje.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #214 kedy: 16. Február , 2012, 19:12:59 »

Tak pred chvíľou som písal s jedným predavačom ktorého poznám osobne a písal mi že nechápe aké výhrady máte voči VOX VT sérii. Že sám si to kúpil (konkrétne model VOX VT80+) a hrá to perfektne a používa to v skúšobni. Že si VT sériu obľúbil. A že vraj sa to hodí na každý štýl hudby (aj na death metal) ...

no nehovoril som to  ha ha ha

ak maju plnu predajnu digitalnych kokotin typu Vox Valvetronix, tak necakaj, ze Ti na rovinu povie, ze je to p*čovina  Žmurk

ked chces blbost za nezmyselne peniaze, kup si ten Vox. ked chces normalny aparat a s.... ... vlastne sral to pes, sa mi prave prestalo chciet pisat. kup si ten Vox, je super  Ja som čert..
Zaznamenané
eriksktv
nováčik
*

« Odpoveď #215 kedy: 16. Február , 2012, 19:24:43 »

Zajtra zájdem do hudobnín a vox nekúpim určite. Poskúšam niečo a uvidíme. Čo hovoríte ešte na tieto kombá?:
http://muziker.sk/gitarove-komba/celolampove-komba/mega_t64rs.html
http://muziker.sk/gitarove-komba/celolampove-komba/kustom_hv30t.html
http://muziker.sk/gitarove-komba/celolampove-komba/lewitz_lgt-100-g.html
A jeden týpek z okolia predáva  Laney TFx 200 za 160 je to pololampa 35w že vraj to hrá perfektne a do skúšobky to úplne stačí.
Ďakujem za rady.
Zaznamenané
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #216 kedy: 16. Február , 2012, 19:29:36 »

Z tychto mozno ten kustom. Raz som na podobnom hral a pohoda.

A ozaj, kupovat lacne celolampove kombo nove z obchodu je blbost, jazdene ho kupis o 30-40% lacnejsie
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #217 kedy: 16. Február , 2012, 20:08:41 »

....čo Ti šije Huh! žiadne mega si nekupuj, radšej Hartke Piggiback http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,90515.15.html úplne posledný príspevok a ešte ušetríš kopu prachov na gitaru, efekty, káble pivo Popiskujem si ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
putin
pravidelný návštevník
Príspevkov: 190

Marshall AVT50H vox 120w 4x12 marshall guvnor

« Odpoveď #218 kedy: 16. Február , 2012, 21:41:40 »

pani ja  neviem co tu riesite kktiny ked niekomu vihovuje lampa tak hra na lampu ked niekomu trandak tak hra nan nie je dolezite ci je to lampa alebo nie ale ci ti zvuk vyhovuje alebo nie ja mam AVT 50 H a spokojnost premyslal som nad lampou ale zistil som ze ten marshall my sedi tak to neriesim. Mam taky nazor ze keby gitarista zaujal radsej tym ako hra a nie aky ma aparat (moja osobna skusenost ) a ked do drahej (lampovej) mesy,marshallu pichnes gitaru za 100 ojro hra to na kkt takze to treba riesit tak spolu ci ?   Zdravíčko
Zaznamenané

Fender Telecaster Deluxe Mexico,cort Z44 Marshall AVT50H vox412 120w
eriksktv
nováčik
*

« Odpoveď #219 kedy: 16. Február , 2012, 22:08:36 »

Tak ako Trebišov je dosť vzdialený od Levíc... Uvidím zajtra či si niečo vyberiem v muzikeri dám ešte vedieť :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #220 kedy: 16. Február , 2012, 23:02:05 »

pani ja  neviem co tu riesite kktiny ked niekomu vihovuje lampa tak hra na lampu ked niekomu trandak tak hra nan ...

kto z tych lepsich znamejsich gitaristov hra na na trandak alebo AVT ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #221 kedy: 16. Február , 2012, 23:20:21 »

kde sa stratila ta moja rada na valveking, vsimol si si to vobec?

Tak pred chvíľou som písal s jedným predavačom ktorého poznám osobne a písal mi že nechápe aké výhrady máte voči VOX VT sérii. Že sám si to kúpil (konkrétne model VOX VT80+) a hrá to perfektne a používa to v skúšobni. Že si VT sériu obľúbil. A že vraj sa to hodí na každý štýl hudby (aj na death metal) keď sa tam dosadí nejaký kvalitnejší footswitch.
typek hra nejake indie blbosti, popiky alebo nejaky rock pre pubertacky, ze?
« Posledná zmena: 16. Február , 2012, 23:23:37 od styrioci » Zaznamenané
eriksktv
nováčik
*

« Odpoveď #222 kedy: 16. Február , 2012, 23:49:20 »

Experimental gothic doom metal
Zaznamenané
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #223 kedy: 16. Február , 2012, 23:49:59 »

?§!.
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #224 kedy: 16. Február , 2012, 23:52:49 »

tak on nech si len dalej experimentuje s voxom a ty daj na rady tunajsich ludi a kup si nieco normalne  Beeee
Zaznamenané
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.